På ski om morgen, stranden om ettermiddagen! Den perfekte ferie

Hvis kostnadene og tilgjengeligheten til de gode skiområdene i Europa frustrerer deg, så har vi en riktig godbit i vente! For enten du er amatør eller profesjonell skiløper, har Spania noen riktig gode destinasjoner, med mengder av god snø å boltre seg i.

Kan hende spanjolene aller helst ville holdt sine skimuligheter hemmelige, for det er ikke mange steder i europa hvor man kan stå på ski om formiddagen, i velpreparerte løyper med gode fasiliteter, for så å kunne sette seg i bilen og kjøre på stranden en knapp time unna, hvor man kan ta seg en dukkert i solen.

Sierra Nevada - Pradollano 

Velkommen til Sierra Nevada!

Sierra Nevada er et fjellrikt område i Andalusia, som strekker seg fra provinsene Granada og Almeria, og inneholder det høyeste landpunktet i den kontinentale delen av  Spania, med toppen av Mulhacén på 3478 meter over havet.

Selve navnet betyr "Snødekt fjell" på spansk, og mellom månedene november og april, er toppene dekket av frodig, fin snø, som gjør dem til en magnet for skiløpere, og andre som kommer opp fra kysten for å unnslippe varmen. Eller bare for å dra nytte av noen av de fantastiske fasilitetene anlegget her har å tilby.

Faktisk velger mange å bestille innkvartering i en av de nærliggende byene ved foten av Sierra Nevada, på steder som for eksempel Lanjarón, som også er kjent i hele Spania som produsent av noen av de fineste flaskene med mineralvann, tilgjengelig i alle butikker over hele landet.

Sierra Nevada - Pradollano skisted

Så, hva med feriestedet?

Sierra Nevada er et turistmål i seg selv, og er lett tilgjengelig fra en annen turistby, Granada. Begge populære mål for alt fra enslige og par, til barnefamilier. Med kvalitetsmessige gode hoteller og overnattingsmuligheter tilgjengelig, og overraskende mange aktiviteter for barn, er det mye å gjøre i Mirlo Blanco.

Blant aktivitetene for barn finnes morsomme "Ski Bikes", aking i de grunne barnebakkene på gummiringer, kunstløpskøytebane og "Rullesleder", som likner en del på kjelker, bare betraktelig roligere. Både barnehagen og lekeparken er betjent av utdannet personale, som tar seg av barn i alderen opp til seks år.

Det finnes selvfølgelig også restauranter, barer, skiutleie, ja kort sagt alt man trenger for en fin skiferie i Spania. For ikke å snakke om det omkringliggende landskapet som byr på en fantastisk utsikt man aldri kommer til å glemme.

Sierra Nevada

Nå, la oss spise lunsj før vi tar på stranden!

Etter en frisk morgen på ski eller snowboard, hva passer da bedre enn å slappe av på stranden?

Akkurat den setningen hører man nok ikke så ofte i Spania, rent bortsett fra fra de heldige som kjenner dette området og vet fordelene av å være så nær den nydelige solfylte kysten av Middelhavet, men nå som du også har lest denne artikkelen, vet du det også!

Den raskeste måten å komme dit på er med bil, og du må ta turen ned langs fjellkjeden, og sette kursen mot den viktigste av to motorveier, A-44 (E-902), som går sørover mot Motril, for til slutt å gå inn på den gamle kystveien, N -340.

Du får nå et valg av hvilken vei du kan ta, og et av valgene fører til Salobreña, som vi kommer til å ta en titt på akkurat nå.

Salobreña. juvelen på den tropiske kysten

Salobreña er et fantastisk sted å besøke og feriere i, og det er noen fantastiske steder å bo der. Slik at du kan få den perfekte ferien, til en fordelaktig pris!

Byen i seg selv er et flott og uberørt sted å besøke, med bratte brosteinsbelagte gamle gater og hvitkalkede hus, som klippet ut av en film fra 1950-tallet!

Det er vanskelig å tro at det har bodd mennesker her i over 6000 år! Hvis du er på søken etter et sted for din neste ferie i Spania som ikke er like full av turister, skyskrapere eller tiggere, så er dette stedet du bør sjekke ut.

Salobreña

Det er mye å se og gjøre her også, til tross for byens ellers beskjedne størrelse. Det ligger også et gammelt maurisk slott i byen, datert tilbake til det 10. århundre, og utsikten herfra er helt fantastisk.

Salobreña, det mauriske slott

Byen har alle de sedvanlige tapasbarene, butikkene og spisestedene man forventer seg, men det er ikke et typisk shoppingmekka, og har aldri ment å være det heller. Her kan du virkelig ta en avslappende ferie, lene deg tilbake og slappe helt av, mens du tenker tilbake på skiturene du hadde tidligere på dagen, oppe i fjellet.

Det ligger også noen svært interessante ruiner av en 1600-talls romansk kirke i byen, pluss et museum, et overraskende interessant bibliotek, og selvfølgelig selve stranden, som bare ligger en kort spasertur fra sentrum. Et sentrum som er totalt blottet for modernisering og utvikling. Det er også todelt, så hvorfor ikke finne ut av hvilken halvdel som passer deg best?

Utsikt over salobrena 

Alt i alt, å ha en ferie i dette området er en unik måte å kombinere to svært ulike klima på en dag, og oppleve det beste av hva Spania har å tilby! Perfekt.