El Hierro - Bli med ut i naturen på Kanariøyene

Den gang folk trodde at jorden var flat var øya El Hierro det siste faste holdepunktet mot vest som man kunne seile til uten å forsvinne ut i det ytre rom. Det å komme hit var en farefull ferd som ikke mange ga seg i kast med.

I dag er en reise til denne grønne kanariske øya mye lettere. De fleste mennesker som besøker øya i dag er vante reisende, som selv planlegger og organiserer sine turer. Mange av øyas besøkende velger å leie seg et feriehus på Tenerife eller på en av de andre av ​​Kanariøyene i nærheten. Og så herfra ta en tur til den skjønne El Hierro.

På svært kort tid har El Hierros ry som en fantastisk naturopplevelse spredt seg som en løpeild over hele verden. Dette grønne paradis, som tilhører øygruppa Kanariøyene, er svært vakkert, unikt og er relativt uberørt - i motsetning til sine mer kjente naboøyer. Du finner ingen innkjøpsentere eller støyende barer her. For den naturinteresserte har El Hierros uberørte natur en egen tiltrekningskraft.

Den ideelle øya for naturinteresserte.

En annerledes kanariøy

El Hierro, Kanariøyene

El Hierro er den minste av Kanariøyene og det er kun 10 000 mennesker som har det privilegium å kunne kalle dette fantastiske stedet for sitt hjem. Den vakre naturen på øya er ikke skjemmet av store hoteller og kunstige strender. El Hierro tilbyr i stedet for sine besøkende en mulighet for å oppleve den uberørte naturen og en reise gjennom fantastiske landskaper, søvnige landsbyer og fascinerende skoger.

E Hierros sanne sjarme er dens helt unike natur. Denne lille øya på knappe 279 kvadratkilometer har et fantastisk landskap og et vær som kan skifte fra kraftig regn og storm til klar himmel i løpet av få minutter.

El Hierro har også en enestående undersjøisk verden og et hav fullt av hemmeligheter. Mange dykkere kommer hit for å utforske det unike maritime livet i havet rundt øya. 

Øya er selvforsynt med energi 

El Hierro, Kanariøyene

Denne enestående naturen er ytterst verdifull for befolkningen på El Hierro. Øya har et meget ambisiøst mål i å nå full selvforsyning av energi ved hjelp av vedvarende energikilder. I 2015 ble det derfor på El Hierro åpnet et nytt hydro-vindkraftverk, og det produserer allerede mer enn halvdelen av ​​den nødvendige energi på øya.

Et annet mål er å få folk til kun å kjøre i miljøvennlige elbiler. Det er grunnen til at man kan finne oppladningspunkter på de mest underlige stedene på øya.

Disse viktige øko-prosjektene har fått stor oppmerksomhet fra hele verden, og El Hierros grønne image tiltrekker seg turister og forskere fra hele verden til øya. De mange miljøvennlike tiltakene og den praktfulle naturen, som beskyttes med alle midler, er årsaken til at El Hierro i dag er anerkjent av UNESCO som et biosfærereservat.

 El Hierro er nok den grønneste øya i verden.

El Hierros mange forskjellige sider

Dalen La Frontera, El Hierro Island

Landskapet på El Hierro endrer seg fra minutt til minutt. Grønne områder, tåkete skoger, fruktbare daler, vulkansk natur og en fabelaktig utsikt til det blå Atlanterhavet gjør underverker for de besøkendes sjeler.

Hvis man ønsker å komme rundt til de mest fascinerende steder på El Hierro er det nødvendig å leie seg en bil.

El Hierro, Kanariøyene

El Hierros vestlige kyst er det mest øde og tynt befolkede området på øya. Allikevel kan det anbefales å kjøre på den lille, snodde veien fra El Pinar til den lille landsbyen Sabinosa og hele veien videre til byen La Frontera. Underveis vil man kunne nyte et av ​​de mest eksepsjonelle landskapene som tenkes kan. Vi anbefaler deg å kontrollere veiforholdene på forhånd, da veien inn i mellom lukkes på grunn av jordskred. 

La Frontera, El Hierro

Det er nesten ingen strender på øya, men derimot kan man nyte en helt annen opplevelse når man bader i et av de naturlige bassengene på øya. Ved mange av disse bassengene finnes det rekreasjonsområder med rasteplasser og grillmuligheter. Ofte vil disse områdene ha menneskeskapte trapper ned til havet for å gjøre nedstigningen lettere.

Hvis du foretrekker å bo på en av Kanariøyene med noen av de vakreste strendene i Spania, så er det en god ide å oppholde seg i en privat feriebolig på Fuerteventura. Øya er kjent for sine uovertrufne strender samtidig med at denne øya også er den perfekte basen for en ferie på Kanariøyene, og at det er svært lett å komme til El Hierro herfra.

De beste naturlige bassengene på El Hierro er Charco Azul og La Maceta, som begge ligger i La Frontera og Pozo de Calcosas som ligger på øyas nordlige spiss.

Pozo de Calcosas, El Hierro

Undervannsvulkan

En annen grunn til at El Hierro tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet er dens fascinerende hemmelighet, som ligger dypt nede i det blå havet omkring øya. Der ligger det nemlig en undersjøisk vulkan som presser seg opp fra havet like foran den lille fiskerihavnen i La Restinga.

I 2011 ble alle de 600 innbyggerne i La Restinga evakuert da den undersjøiske kjeglen plutselig begynte å utsende enorme mengder av gass opp i luften etter et jordskjelv på 4,3 på richterskalaen.

Landsbyen La Restinga, El Hierro

Vulkanens gasser gjorde havet grønt, og man kunne se magma bobler like foran den lille fiskerbyen. Vulkanen kommer tettere på havoverflaten for hver dag som går, og for øyeblikket er toppen av den kun 70 meter under overflaten.

Kanskje denne vulkan vil bli den neste øya i øygruppen som danner Kanariøyene? Det er stadig uvisst.

Hvordan man kommer dit...

Las Playas, El Hierro

Du kan lett komme til El Hierro fra de nærliggende øyene Tenerife, La Gomera og Gran Canaria. Det går regelmessig fly og ferge til øya, og prisene er stort sett de samme.

Kanariøyene har deres eget flyselskap - Binter - og det flyr daglig fra både Tenerife og Gran Canaria til El Hierro. Flyselskapet har også ruter til El Hierro fra de andre Kanariøyene, men det vil alltid være en mellomlanding på Tenerife eller på Gran Canaria underveis.

Hvis du velger å bo på en av ​​de andre Kanariøyene og vil ta en dagstur til El Hierro, er det bestemt en mulighet å reise dit fra en feriebolig på Gran Canaria. Selv hvis du velger en feriebolig på Lanzarote, som er den av Kanariøyene som ligger lengst vekk fra El Hierro, har du adgang til denne skjønne grønne øya. 

En langsommere men likevel ganske komfortabel mulighet er å reise til El Hierro med ferge. Naviera Armas seiler til El Hierro seks ganger i uken fra Los Cristianos på Tenerife. Det samme selskapet forbinder også El Hierro med øya La Gomera. 

Kart over El Hierro