Her kan du bo på Ibiza

Ibiza er kjent for å være den ultimate party-destinasjonen i Spania. Øya har et solid rykte for sitt utsvevende natteliv med sine elegante utesteder, barer og klubber. I tillegg er denne øya kjent for sitt krystallklare vann, perlehvite sandstrender og sine uberørte og naturlige kystlinje. Ibiza ble satt på kartet av hippier på 1960- og -70-tallet og senere av internasjonale kjendiser. Denne kule og bohemaktige atmosfæren preger fortsatt øya.

Strand på Ibiza

Ibiza er en ferieøy med mange tilbud. Den er ideell for alt fra romantiske ferier og strandferier til uforglemmelige familieferier. Les denne guiden og finn den perfekte ferien på Ibiza som passer deg og som gir deg den perfekte balansen mellom festligheter og avslapping.

Ideer til ferie for par

Par på Ibiza

Planlegg en romantisk ferie for deg og din partner og lei en privat villa på Ibiza. En av de beste stedene for par er i selve Ibiza by, særlig i nærheten av gamlebyen og fortet Citadel Dalt Vila som ble grunnlagt av fønikerne for over 2.500 år siden. Vandre rundt i de brosteinsbelagte gatene der dere finner travle barer, kafeer og små butikker, samt en rekke kunstgallerier og museer. Ikke gå glipp av det nattlige og fargerike "hippiemarkedet" i de smale gatene i den gamle havnekvartalet La Marina der dere også kan finne typiske baleariske pyntegjenstander.

 

Cafe del Mar på Ibiza

For å oppleve energien i Ibiza by, må dere gå til Plaza del Parque og ta et par drinker eller et kveldsmåltid på en av uteserveringene. Dette torget er fullt av stilfulle barer og restauranter der dere kan nyte noe av det beste fra spansk kjøkken.

 

Ingen par kan forlate Ibiza uten å ha opplevd en klassisk solnedgang på øya. En av de beste stedene for dette er chiringuito´en (strandbaren) Cafe del Mar i Sant Antoni. Nyt en middag eller litt drikke og la deg omsluttes av den rolige livsstilen på De baleariske øyene. Besøk en av Ibiza beste takterrasser, Tira Pallá, et populært sted blant lokalbefolkningen, men lite kjent blant turister. Du finner det rett ved Dalt Villa, med en fantastisk terrasse og utsikt over gamlebyen.

 

Las Dalias på Ibiza

San Carlos er et ideelt sted for par som ønsker å flykte fra hverdagsrutinene. Landsbyen ble kjent på 1960- og 70-tallet for å være en "hippielandsby", og denne avslappede og bohemske stemningen er det som gjør denne landsbyen så spesiell. Her kan du koble ut fra livet du lever hjemme og konsentrere deg om din kjære på en av de paradisiske strendene og bade i det deilige vannet, for eksempel i bukta Cala San Vicente. Ikke gå glipp av Dalias hippiemarked på lørdager. Det ble etablert i 1954 og tilbyr en romantisk blanding av musikk, kunst og mat. La deg rive med av den spesielle atmosfæren og besøk bodene som selger alt fra klær og smykker til brukte bøker og skjønnhetsprodukter.

De beste stedene for en familieferie

Familie på Ibiza

Mange mennesker vurderer ikke Ibiza når de skal på ferie med barn på grunn av ryktet øya har som partyøy. Men Ibiza har også en roligere side som er ideell for nettopp familier. En av de beste stedene for å feriere med familien på Ibiza, er Santa Eulalia. Strendene er naturlige og har grunt, stille og krystallklart vann. Strendene byr også på mange vannsportaktiviteter som kan underholde hele familien. I tillegg har stedet en populær strandpromenade med godt besøkte barer og kafeer.

 

Figueretas ligger bare en kort spasertur fra Ibiza by og er et flott reisemål for familier med sin sjarmerende middelhavsstemning. Strendene har en fin blanding av lokalbefolkning og turister, har alle fasiliteter og er dessuten kjent for å være svært familievennlige.

 

Barn på Ibiza

Portinatx ligger på den nordlige delen av øya og har tre flotte strender, hver med mange fasiliteter for mye familiemoro. Vannet er utrolig klart, rolig og grunt, noe som gjør stedet ideelt for unge svømmere, og den myke, hvite sanden er en flott lekeplass for barn. Anlegget har mange restauranter og barer som tilfredsstiller alle ganer. Ta barna dine med til Cala Bassa, bare en kort kjøretur fra San Antonio. Her kan dere i timevis klatre rundt i klippene nede ved sjøen og samtidig utforske det marine livet. Det finnes også pedal- og bananbåter for enda mer familieunderholdning.

Det beste nattelivet

Party på Ibiza

Å oppleve nattelivet på Ibiza står høyt på mange menneskers ønskeliste. Etter å ha omfavnet og tatt opp i seg hippiene på 1960- og 70-tallet, og andre ungdomskulturer og fenomener fra 1990-tallet og fram til i dag, er det ingen tegn til at øya sakker akterut.

 

En av de beste stedene å bo på Ibiza når du vil feste, er San Antonio. I dette legendariske området finner du de mest trendy barene, klubbene og kafeene. San Antonio ligger i en vakker bukt og kombinerer den kule strandfølelsen med en energisk og summende atmosfære. Du finner populære klubber som Eden, Es Paradis og Ibiza Rocks der du kan danse til daggry til rytmisk musikk presentert av noen av verdens beste DJ´er. Om sommeren er det mange arrangementer her, så ikke glem å sjekke klubbenes nettsteder.

 

Fest på Ibiza Rocks

På østkysten av Ibiza kan du feste deg gjennom øyas lengste strand, Playa D'en Bossa. Her finner du den verdensberømte ”utendørsklubbene” Ushuaïa. Å feste på Ibiza kan bli kostbart i lengden, men på denne stranden finnes klubber, barer og restauranter som passer for både romslige og trange budsjetter. ”Superklubbene” på Ibiza er berømte for sine fester. Ikke gå glipp av "Elrow at Amnesia" med sine karnevalfester med konfetti og fargerike cocktailer og bassengpartyer med berømte DJ´er.

 

Tilbring dagen med å danse på de beryktede strandklubbene i den myke sanden og under den varme solen på Ibiza. Disse attraktive utestedene blir ofte besøkt av kjendiser og et velstående klientell. En av de mest eksklusive stedene er Blue Marlin som tilbyr en vanntaxiservice for folk som har ankret luksusbåtene ute i bukta. For klassisk bohemsk stil må du til Nassau på Playa D'en Bossa med fullmånefester hele sommeren igjennom eller Kumharas i Cala de Bou med sin avslappede hippiestemning.

 

Ushuaia på Ibiza

Hvis du er på Ibiza for selskapelighetene og festenes skyld, må du selvsagt også feste ute på sjøen. Flere eventfirmaer arrangerer båtturer med fester der du kan danse til de ferskeste låtene, sole deg på dekk og nyte en drink. Noen av båtene stikker til sjøs om kvelden slik at du kan feste med den oransje solnedgangen som bakteppe.

De beste strendene

Strand på Ibiza

Ibiza er kjent som den hvite øya fra 1980-tallet, og uansett hvor du bor på øya, finner du bortgjemte og naturlige bukter og glitrende, turkise bukter omgitt av frodig furuskog. Denne øya har strender som er ideelle for familieferier, festløver og de som vil oppleve naturen.

 

Las Salinas er den beste stranden på Ibiza for dem som søker den pulserende festatmosfæren. Her finner du de hippeste ungdommene og kanskje til og med en kjendis som slapper av og nipper til cocktailer på solsenger og til melodiene fra strandbarene i bakgrunnen.

 

Cala Salada på Ibiza

De som ønsker å koble av fra hverdagslivet hjemme, kan leie en strandvilla på Ibiza og dra til bohemstranden Benirrás. Denne bukten er populær blant folk som søker alternativer. Ikke gå glipp av søndagskveldene på denne stranden når folkemengder samles for å se solnedgangen til lyden av trommer. Ibiza er full av små ”calas” (bukter) og små og intime strender for full avslapping, som for eksempel Cala Llentrisca, Cala Salada og Cala D'Hort.

 

Benirrás-stranden på Ibiza

For strender med balearisk sjarme må du utforske Cala Pada og Playa Niu Blau. Disse rolige strendene er omgitt av frodige og grønne furuskoger. Slapp av fra folkemengdene ved det stille og krystallklare vannet som slår forsiktig inn mot strandkanten.

 

Es Cavallet er kjent for å være en av Ibizas offisielle nudist- og homostrender og er  populær på grunn av sin naturlige skjønnhet og nærheten til Ibiza by. Cala Blanca og Aguas Blancas er to andre naturiststrender. Aguas Blancas er et mer kjent naturiststed med egen strandbar, så hvis du søker mer privatliv, bør du heller dra til Cala Blanca. Den ligger litt avsides til og kan være vanskelig å komme til. Men når du først er framme, angrer du ikke. Det finnes ingen fasiliteter her, så ta med lunsj hjemmefra og nyt stillheten i denne bukten.

De beste landlige utfluktene

På tur på Ibiza

I løpet av årene har den flotte naturen og den rolige stemningen du ofte kan finne på øya gjort det populært å leie et landlig feriehus på Ibiza. Den uberørte kystlinjen tilbyr flotte turstier og snorklingsmuligheter, samt steder som er perfekte for din daglige yoga-praksis.

 

For de som ønsker å utforske Ibiza 's fantastiske kystlinje, går en av de beste rutene gjennom naturparken Es Amunts. Ta med matpakke og tilbring dagen ute i den frie naturen med alle sine skjulte viker, frodige marker og furutrær.

 

Yoga på stranden på Ibiza

Start dagen med yoga på stranden på Ibiza. Beachouse på Playa D'en Bossa tilbyr gratis yogakurser hver ukedag klokken 09:00. Etterpå kan du unne deg litt middelhavsmat eller leie en solseng og nyte en avslappende dag på stranden.

 

Ses Belandres er en av Ibizas beste utfluktsmål. For å komme ned til denne lille bukta, må du klatre ned en stige. Den fantastiske utsikten og fotomulighetene du finner her er absolutt verdt anstrengelsene. Dette er en liten perle nord på øya, og de små hyttene er bygget av en lokal fisker.

 

Grotter på Ibiza

Gå inn i grottene på Can Marça og oppdag de gamle skjulestedene som smuglerne benyttet. Grottene er som imponerende templer og bassenger med glitrende vann, og smuglernes innskrifter på veggene er fortsatt synlige. Du kan også utforske flere av Ibizas fascinerende grotter og kystlinje ved å ta en kajakktur langs kysten med en egen guide.

 

På grunn av det krystallklare vannet, de steinete buktene og den frodige havbunnen, er Ibiza ideelt for snorkling. Oppsøk steder som S'Estanyol-stranden, en liten bukt med vakre fiskerhytter og undervanns trekonstruksjoner eller Cala Xarraca, en flott bukt med stille sjø og en steinete havbunn. Hvis du ikke har lyst til å dra hit alene, finnes det turoperatører som tilbyr utflukter med snorkling. De sørger for alt nødvendig utstyr, og gir tilstrekkelig og nødvendig informasjon om Ibizas marine liv og undervannsparadis.

 

Hopping fra klippene på Ibiza

Klippeklatring på Ibiza er en populær aktivitet, godt egnet for både voksne og barn. Her kan du oppleve adrenalinkicket og utfordre deg selv. Det arrangeres kurs i klippeklatring på faste steder og i trygge miljøer under nøye tilsyn av kvalifiserte instruktører.

Hvor bør du spise?

I løpet av årene har Ibiza hatt en sterk vekst i antall besøkende som ønsker å koble ut, slappe av, lese, vandre, praktisere yoga og det sunne livet. Ved siden av sitt tradisjonelle spanske kjøkken, har Ibiza også blitt et av de beste stedene i Spania når det gjelder mat til veganer og vegetarianere.

 Passion Cafe på Ibiza

Passion Cafe ble kåret til den beste kafeen og til sunt spisested på Ibiza allerede i 2013. Kafeene finnes på sju steder rundt på øya. Her serveres kortreist mat, prøv en forfriskende og nærende acai-tallerken eller plei bakrusen med en av deres 100 juice og smoothies som kafeen serverer.

 

En av de mest romantiske stedene på Ibiza finner du på Amante Beach Club. Ta med deg partneren på et kveldsmåltid og del en klassisk paella i måneskinnet som glitrer over Sol D'en Serra-bukten og de dramatiske klippene bakenfor. Dette stedet er også vertskap for friluftkinoer, slapp av i myke stoler og under et teppe og se klassiske filmer med bølgeskvulp som bakgrunnslyd.

 

The Giri Cafe på Ibiza

Giri Cafeene er basert på lokale, sesongbaserte og bærekraftige matvarer. Menyen  består av retter laget av urter, frukt og grønnsaker fra egen hage. Spis på en solseng omgitt av løvverk og solsikker og ”al fresco” – utendørs – i de fantastiske hagene. The Giri Cafe ligger i San Joan og er et must for helsebevisste mennesker på Ibiza. Her får du tradisjonell spansk mat med en moderne touch.

 

Kombiner festing på KM5, for dette ombygde gårdshuset tiltrekker seg glamorøse klienter og kjendiser på grunn av sine gourmetmeny og kjente DJ´er på scenen. Stikk innom motebutikken og kunstgalleriet med design og arbeider av kunstnere fra hele verden.

 

S’Escalinata på Ibiza

S'Escalinata er en av de kuleste utestedene på Ibiza, og trolig også én av de mest fotograferte. Tilbring ettermiddagen i myke og behagelige stoler på D'Alt Villa, – et annet populært sted å oppleve solnedgangen, se verden passere forbi, mens du prøver litt tapas og slapper av.

 

For å smake autentiske tapas på Ibiza, bør du dra til La Bodega i gamlebyen. Denne ombygde butikken holder fast på lokale tradisjoner og interiør, og her er alltid travelt med både lokalbefolkningen og turister til stede.

 

Enten du bare vil komme deg bort, ha en uforglemmelig familieferie eller feste på noen av verdens mest berømte klubber, finner du ferie for enhver smak på Ibiza. Slapp av på de pittoreske strendene, snorkle langs kysten og utforske øyas historie. Ibiza venter på deg.