Ibiza er ikke bare nattklubbing

I området omkring feriestedet San Antonio på Ibiza, er det noen fantastiske tilnærmet uberørte naturområder og surfeoaser. Øya er som en østers med en perlerekke av skjulte bukter som bare venter på å bli utforsket

Cala Xarraca

Ibiza - Cala Xarraca

Cala Xarraca hører til blant de kvalitetsstrendene, som gjerne ender opp på kalendere og postkort. Den er 90 meter lang og 15 meter bred, og ligger fem minutters kjøring fra feriestedet Portinatx, på den nordlige del av øya.

Her kan man forkjæle huden sin med et foryngende mudderbad, som er naturens egen spa-oplevelse. Så glem alt om ansiktsbehandlinger på dyre spa, her kan man gi hele kroppen en omgang - helt gratis.

Dalt Vila

Ibiza - Eivissa - Dalt Vila 

I Ibizas gamle bydel, Dalt Vila, kan man starte dagen med en god frokost blant lokalbefolkningen, for derefter slentre rundt i de smale gatene hvor man kan handle nips og souvenirer. Når kvelden faller på, kan man bevege seg mot området med et bredt utvalg av barer og klubber.

Sant Joan

Ibiza - Sant Joan de Labritja

Den hvite landsby, San Juan, ble grunnlagt i det 18. århundrede med den hvitkalkede kirken som byens stolthet. Byen er mere hippie enn hip, og den stille bukten Cala San Vicente, innrammer landsbyen med en fin sandstrand og et roligt farvann.

Hvis man kjører på PM-811 fra Cala Sant Vicent på den nordlige delen av øya, møtes man av skogkledte og enormt bratte bakker, så bratte, at det nesten føles som om man sitter i en berg og dalbane. Det er Ibiza på landet, hvor størstedelen av lokalbefolkningen er bønder. Snus inn den naturlige parfymen av mandelblomster og svaiende valmuer i det kuperte terrenget.

Sant Josep de sa Talaia

Ibiza - Sant Josep de Sa Talaia

På den sydvestligste delen av Ibiza, cirka 17 kilometer fra hovedstaden, ligger kommunen Sant Josep de sa Talaia. Oppkalt etter det høyeste punktet på øya, Sant Josep-fjellet, som er 475 meter høyt. Kommunen har det største antatl strender og bukter på Ibiza, med en samlet kyststrekning på 80 kilometer.

Fra Ibizas høyland er det en fremragende utsikt over øya Es Vedra. Legg turen innom den fønikiske landsby Sa Caleta, som ble grunnlagt av de første bosetterne på øya, allerede i det 7. århundrede, . Sammen med den puniske-romerske bosettelsen, Ses Païses de Cala d'Hort, representerer den Ibiza på UNESCOs Verdensarvsliste.

Santa Agnes

Ibiza - Santa Agnes

Grønn, er fargen på denne delen av Ibiza, hvor der er mange furutrær, samt flere plantasjer med sitron- og appelsintrær, som sender fantastiske dufter ut i landskapet.

Den største landsbyen i kommunen, Santa Inés, er beliggende nord for San Antonio. Man kan reise med miniatyrtoget, "Ibitren", som har plass til hele familien. Utover den sedvanlige hvite kirken, er der et par barer, et supermarked, og ikke mye mer. Velkommen til det rurale, autentiske Ibiza.