Ting å se og gjøre på Ibiza

Ibiza, også kjent som "Den Hvite Øya", er ikke bare et mekka for unge festløver, men også en flott destinasjon for barnefamilier, historieinteresserte og andre som setter pris på en aktiv ferie. Oppdag hva øya virkelig har å tilby.

Sant Josep de sa Talaia

Ibiza, Sant Josep de sa Talaia

Det er Sant Josep de sa Talaia, kommunen, og det er Sant Josep de sa Talaia, landsbyen. Kommunen, som ligger i den vestlige delen av øya, er Ibizas største kommune. Den består av sognene Sant Jordi, Sant Agustí og es Cubells, sammen med landsbyen med samme navn.

Nå landsbyen via motorvei PM803. Reis fra hovedstaden i Eivissa i retning av Sant Antoni de Portmany, og det er en nær 11 kilometer lang kjøretur vestover. Den hvitkalkede sognekirken dateres tilbake til det 18. århundre og er vel verdt et besøk, spesielt under en messe, når lukten av røkelse fyller luften.

Torre des Savinar

Torre des Savinar, Ibiza

Sett kursen mot sørvest til Punta de Sa Pedrera, for å komme til et vakttårn fra 1800-tallet. Her sto en vakt og skuet ut over Middelhavet nedenfor, for å varsle lokalbefolkningen om eventuelle piratangrep. Da ringte vakten i en bjelle, og lokalbefolkningen kunne nå å søke tilflukt.

Dalt Vila

Ibiza, Dalt Vila

Det kan godt være det er Ibizas gamleby, men direkte oversatt fra katalansk, heter det "Den Øvre Byen". En labyrint av trange gater, så et garnnøste kan komme nyttig med, så du kan finne veien tilbake igjen. Skjønt, det er ingen minotaur i byen å bekymre seg for.

Ankom enten via Portal de Ses Taules eller Portal Nou. Førstnevnte krever litt mere innsats, men straks man kommer innenfor og til gamlebyens hovedtorg Plaza de Vila, glemmer man hurtig alle anstrengelsene. For å komme inn via Portal Nou, skal man først finne Plaza del Parque.

Cala Comte

Ibiza, Cala Comte

I kommunen Sant Josep de sa Talaia, rundt 7,5 kilometers kjøretur vest for landsbyen Sant Agustí des Vedra, ligger denne stranden som er blitt tildelt det Blå Flagg. Et steinete nes deler stranden i to, og mot vest finner man familieseksjonen og i øst er det et nudistområde.

Es Vedra

Es Vedra island, Ibiza

Ah, den mytiske øya Es Vedra. Kan dette være toppen av Atlantis? Eller hjemmet til Homers sirener som lokket sjøfolk i døden med sine forheksende melodier?

Neida, skal vi holde oss til fakta, er øya for tiden bebodd, og ligger rundt 2,5 kilometer utenfor kysten av Cala d'Hort, som inkluderer øya i sitt naturreservat. 

Flytte til kaldere, hardere fakta, er Es Vedra tiden bebodd. Det ligger nær 2.5km utenfor kysten av Cala d'Hort som inkluderer denne øya i sin naturreservat. Du kan også nyte en fantastisk utsikt over Es Vedra fra Torre des Savinar.