24 timer i La Coruña

Det er et sant mysterium hvorfor La Coruña ikke er mer populær enn den er, med en av verdens fineste urbane strender, Playa de Riazor, sentralt plassert i byen med samme navn. En by de fastboende virkelig har tatt til seg i hjertene sine. Vær forberedt på å bli bergtatt av stedets varme og sjarme.

Monte de San Pedro

La Coruna - Monte de San Pedro 

Høyt over byen er det ikke vanskelig å få øye på fjellet Monte de San Pedro. Her oppe ligger det et tidligere militært anlegg, som nå gjør tjeneste som en vakker park. Komplett med flotte hager til. Turen opp med heis tar rundt en halv time, men da ankommer man også med stil.

Det er også mulig å kjøre opp til toppen hvis man ønsker det, og der oppe finner man Mirador de San Pedro, kafeteria om dagen og restaurant om natten. Et fantastisk sted å sitte ned og nyte et måltid, akkompagnert av en storslått utsikt. Alternativt kan man medbringe seg sin egen nistekurv og nyte en lunsj i det grønne.

Playa de Riazor

La Coruna - Riazor strand 

Riazor stadion, hvor det lokale fotball-laget Deportivo La Coruña spiller sine hjemmekamper, er nok mere berømt enn Riazor strand. Men i motsetning til stadionen, er stranden åpen alle andre dager enn bare kampdager også, og man behøver ikke stå i kø for en billett.

Dette valget blant La Coruñas fire strender er det rene klare vannet, dens milde og vennlige beliggenhet, og selvfølgelig det faktum at den også innehar et Blå Flagg. Stranden er 622 meter lang og er perfekt for en aftentur i sanden. Vil man derimot ikke ha sand i skoene, er strandpromenaden ovenfor et fint alternativ, og den ender opp i det hippe området Orzán.

Plaza de María Pita

La Coruna - bytorget 

Hovedtorget i La Coruña byr på en inngangsport til den middelalderske gamlebyen i Ciudad Vieja. Det er også mange gode fiskerestauranter i området, og det ligger bare en kort spasertur fra havnen.

María Pita er en av historiens sanne legender. En 16. århundres Boudicca, hennes kamprop; "Quien tenga Honra, que me siga", eller på norsk; "Den som har ære, følg meg», hjalp lokalbefolkningen med å avverge et forsøk på engelsk invasjon i 1589. Hennes utrop var en umiddelbar reaksjon på at hennes mann, som var kaptein i hæren, fikk en dødelig pil fra en armbrøst i hodet.

Torre de Herculés

La Coruna - Herculestårnet 

Hvis du skulle trenge å måtte spørre etter veibeskrivelse til Torre de Hercules, ikke glem at "H" er en stum bokstav i Spania. Tårnet er oppført på UNESCO's liste over World Heritage Sight, og er Spanias nest høyeste fyrtårn. Det er åpent mandag til søndag fra klokken 10:00 til 18:00 fra oktober til mai, og fra klokken 10:00 til 21:00 fra juni til september.

Tårnet har fått navn etter den spanske kongen Alfonso X (1252-1284), som la Hercules' triumf over Geryonen til Spania. Fyrtårnet ble bygget til minne om dette.