24 timer i Las Alpujarras

Las Alpujarras strekker seg over provinsene Almería og Granada, og er et område som bærer tydelig preg av berbernes tilstedeværelse. Berberne bygde landsbyer med bebyggelse langs fjellsidene etter maurisk innflytelse i år 711 e.kr. Selv om de siste mauriske lederne var forsvunnet nesten 450 år senere, merker man stadig det er en kraftig arabisk påvirkning i området. Her er noen forslag til destinasjoner man kan besøke på en dagstur til Alpujarras.

Fjellbyen Bubión

Las Alpujarras - Bubion

Legg det 21. århundrede bak deg med en 90 minutters kjøretur på A-395. Reiser man i sydøstlig retning fra Granada, vil man ende på de sydlige skråningene av Sierra Nevada, hvor man møter de 300 innbyggere i byen Bubión.

I denne delen av Spania benytter man stadig muldyr til oppdyrkning av jorden, og landsbyboerne passer sine fruktplantasjer og små kjøkkenhager i fredsommelighet. På en klar dag kan man se helt til Rif-bjergene i Marokko - Velkommen til Al-Andalus! 

Skjønne Capileira

Las Alpujarras - Capileira

Cirka 1,8 kilometer nord for Bubión ligger det enda en hvit landsby, med navnet Capileira, som ligger i et fasinerende og rustikt fjelllandskap. Hvis man kjører GR-441, er man fremme ved denne sjarmerende byen i løpet av fem minutter.

Capileira er den nest høyest beliggende landsbyen i hele Spania, hvorfra det er utsikt over kløften Barranco de Poqueira. Hvis man ønsker å strekke litt på benene, er det omkringliggende terrenget et glimrende område å vandre i. Man kan også bli i landsbyen, og betrakte det avslappede landsbylivet på torget.

Leskende Lanjarón

Las Alpujarras - Lanjaron

En knapt 45 minutter lang kjøretur fra Capileira, ligger kurbyen Lanjarón. I første omgang skal man kjøre i sydøstlig retning mot GR-441, før man svinger av vestover mot A-348. 

Når man er fremme, kan man ta en forfriskning bestående av det reneste kildevannet i Spania. Dette kildevannet er blant annet hyllet av den spanske poeten Garcia Lorca, som omtaler vannet i diktene sine. Man kan også ta med seg en flaske og begi seg ut i den enestående naturen, hvor vannet har sitt utspring. Det anbefales også å avlegge et besøk i nonnenes kjøkkenhage.

Oasis: Órgiva

Las Alpujarras - Orgiva

Órgiva ligger ved et veiskille mellom bjergene i Sierra Nevada i nordlig retning, og Middelhavet i syd. Østover vil man finne enda flere fjerntliggende landsbyer, mens en tur vestover ender i den magiske metropolen Granada

Hvis man bruker Capileria som base og utgangspunkt, vil man faktisk se en avkjørsel til Órgiva, like før man når Lanjarón. Man skal bare bestemme seg for hva man ønsker å se først, men uansett, hva man velger, venter det mange poetiske og eventyrlige opplevelser  i landskapet omkring Las Alpujarras.