48 timer i Las Palmas de Gran Canaria

Mens de aller fleste velger å reise videre sørover når de ankommer lufthavnen, kan et alternativ være å sitedenfor reise nordover, til øyas opprinnelige feriested, Las Palmas de Gran Canaria. Her er en liten oversikt over hva du kan se der.

Catedral de Santa Ana

Las Palmas - Santa Ana Katedralen

I den gamle bydelen, Vegueta, finner du Las Palmas' tvillingtårn, på Catedral Santa Ana. Med en beliggenhet adskilt fra Trianadistriktet, ved den gamle veien til Tafira og sentrum av øya, er det enkelt å finne veien dit til fots. Hvis man ikke er redd for høyder, kan man gå til topps i et av tårnene, hvorfra man kan nyte en spektakulær utsikt over byen. Er man derimot av den noe mere jordnære typen, kan man heller nyte en seremoniell messe.

Etter ordre fra de katolske monarkene Ferdinand og Isabella, ble katedralen påbegynt bygget så langt tilbake som år 1500, men den sto ikke ferdig før 400 år senere. Hvilket gjør at den består av en blanding av gotisk stil og renessanse, med enkelte preg av neoklassisime.

Casa de Colon

Casa de Colon - Gran Canaria

Rundt hjørnet, like ved katedralen, finner man Columbus' Hus, som navnet til tross faktisk aldri har tilhørt den kjente oppdagelsesreisende Christopher Columbus. Derimot var det guvernøren på Kanariøyene som eide det den gangen Columbus besøkte øya på et av sine tokt i 1492. Huset er i dag museum, hvor man finner mange kart og detaljerte modeller av Christopher Columbus' flåte av skip, deriblant Pinta, som ble ført av den ikke fullt så erfarne rormannen Gomez Rascon, hvilket førte til at flåten måtte innom Kanariøyene for reparasjon.

Teatro de Pérez Galdós

Benito Perez Galdos teater i byen Las Palmas de Gran Canaria

Benito Pérez Galdós (1843-1920) regnes som en av Spanias fremste forfatter og dramatiker, og mange kritikere sammenlikner hans talent med Cervantes, forfatteren som i sin tid skrev Don Quixote. Det finnes et teater navngitt etter ham, beliggende like nedenfor handlekvarteret i Triana, hvor man fortsatt kan se teaterforestillinger han har skrevet.

Teatro de Pérez Galdós er også en av arenaene som benyttes under Gran Canaria Opera Festival, og i tillegg vises det også West-End-stil musikaler, om enn med alle sangene på spansk, vil du kanskje ikke være i stand til å synge med, men kan du i det minste trampe takten til de kjente melodiene.

Pueblo Canario

Pueblo Canario -  Las Palmas, Gran Canaria

Pueblo Canario, som er en del av Parque Doramas, er Las Palmas' eneste temapark, og er bygget opp rundt en tradisjonell kanarisk landsby. Med kirke og det hele.

På søndager vil du kunne se og høre tradisjonell kanarisk folkemusikk, sang og dans, og i løpet av uken tilbyr restauranten en meny del día, et sett tre-retters måltider. Museo Nestor, som hyller den kunstneriske produksjonen av Nestor Martín Fernández de la Torre, som skapte parken sammen med sin bror, arkitekten Miguel, er også verdt et besøk.

Auditorio Alfredo Kraus

Auditorio Alfredo Kraus - Las Palmas, Gran Canaria

Alfredo Kraus Trujillo (1927-1999) var en spansk tenor som alltid satte publikum før seg selv, og valgte heller å avslå en invitasjon til å synge, fremfor å skuffe publikum, dersom han følte han ikke ville kunne gi alt. Det finnes en statue av ham på La Cicer, ved enden av Las Canteras, og et auditorium oppkalt etter ham er Las Palmas' mest ikoniske konstruksjon.

Auditorio Alfredo Kraus blir hovedsaklig brukt til klassiske musikkfremførelser, men det hender også det er spesielle forestillinger for barn, og internasjonale stjerner kommer dit for å opptre. Den er også et flott utgangspunkt for vandreturer langs Paseo de las Canteras, og man kan spasere hele veien ned til El Confital stranden.

Plaza Cairasco

Plaza Cairasco, Las Palmas de Gran Canaria

Hadde det ikke vært fordi det løper en vei tvers igjennom, hadde Plaza Cairasco vært det perfekte torg. Og det er ganske spesielt, med Alameda de Colo, som i sin tid ble designet av arkitekt Laureano Arroyo Velazco, for å feire 400 årsdagen for Christopher Columbus' reise til Amerika.

Likeledes er det her Hotel Madrid ligger, hotellet Franco bodde på i 1936, før han startet den spanske borgerkrigen. I dag kan man sitte utenfor på fortauet og nyte både god mat og drikke, spesielt på solrike dager, hvilket det nesten alltid er, her på Las Palmas.

Las Canteras

Gran Canaria - Playa de Las Canteras

La Canteras regnes som en av verdens beste bystrender. 2,8 kilometer lang, og med gyldenbrun sand. La Cicer derimot, er surfernes foretrukne, men med noe mørkere sand.

Begge innbyr til en avkjølende promenade etter en varm dag, og det er mange iskremkiosker langs hele strandens lengde. Det er også mange som tar seg en dukkert om natten, spesielt natten til Sankt Hans den 24. juni som markerer fødselen av byen, grunnlagt av Juan Rejon i 1478.