Centro de Cultura Contemporánea San Martín, Avant-Garde Kultur i Vegueta

Sammen med sitt søsteretablissement, CAAM, (Centro de Cultura Contemporánea) er San Martín en av Las Palmas de Gran Canarias flere konvensjonsutfordrende kunstgallerier. I tillegg til de rene utstillinger, arrangeres det også intime nattkonserter . For en redusert kulturell omvisning i Vegueta, kan du gjøre det hele med et enkelt besøk i San Martín.

Kunst og annet i Vegueta

Utenfor Centro de Cultura Contemporánea San Martín

Med en beliggenhet på gaten Calle Ramón y Cajal, ligger Centro de Cultura Contemporánea i San Martín bokstavelig talt like rundt hjørnet for katedralen og Museo Canario, i retning mot San Josés nabolag. Det er noe av det vakre ved å vandre rundt i Vegueta - ingenting er mer enn fem til ti minutter unna i avstand. En slags "lommeutgave" av distriktet, og det finnes noe interessant rundt hvert et hjørne.

Bygningen i seg selv kan dateres tilbake til år 1775, da det etter ordre fra Obispo Fray Juan Bautista Servera, ble beordret bygget et militærsykehus. Dette sykehuset fikk navnet Nuevo Hospital de San Martín, etter det gamle sykehuset som lå like i nærheten, ved Plaza de los Alamos. I våre dager er bygningen omgjort til et senter til ære for den fineste kultur fra hele verden.

Indre skjønnhet

Innenfor i Centro de Cultura Contemporánea San Martín

Nyt Las Palmas de Gran Canarias kulturarv ved å sjekke ut det indre av Centro de Cultura Contemporánea San Martín. Og selvfølgelig - også her er det en palme man kan beundre. Byen er ikke kjent som Las Palmas de Gran Canaria for ingenting.

Senteret er åpent fra tirsdag til lørdag, fra klokken 10:00 om formiddagen til 21:00 om kvelden. Søndag holder det åpent fra klokken 10:00 om formiddagen til klokken 14:00 om ettermiddagen. Mandag og offisielle helligdager holder det lukket. Inkludert den 24. og 31. september. Det er gratis adgang til utstillingene, men arrangementene skal det som regel betales for.

På tur med barna

Duanmu Stone

I tillegg til å gi unge kanariske band et utstillingsvindu, nedenunder ved Centro de Cultura Contemporánea tilbyr gallerirommet muligheten til de enfant terribles innen kunstverdenen. Da vi var der på besøk var det El Vacio y Lo Immaterielle som ble fremvist. The Empty og The Intangible sammenstiller arbeid med åtte moderne kinesiske kunstnere som ikke er redde for å se tilbake for å kunne gå fremover.

En av de åtte artistene som stiller ut er Dong Wensheng. Hans mesterstykke fra 2010 - Duanmu Stone - (avbildet ovenfor), er ren kinesisk mystikk. Den svarte og hvite bildet er sterkt, men samtidig ydmykt, og bringer betrakteren til det magiske østen.

Opp med revolusjonen

Capitalismo 1712-2014 D.E.P

Det er mer sjokk og ærefrykt å finne i Centro de Cultura Contemporáneas galleri ovenpå. Da vi besøkte utstillingene, var de største provokatørene PSJM med deres utstilling ved navn A Critical Decade 2003-2013 Show (08.08.2013-13.10.2013). PSJM er en subversiv Berlin-basert artistisk duo som kompromisserer spanske artister som Pablo San José og Cynthia Viera.

Slagord er brukt, men i stedet for å selge merkevaren slakter de dem. Så har du logoene til kjente sportsklær selskaper ledsaget av teksten "Laget av slaver for frie mennesker" - ("Made by slaves for free people.") Kunstverket avbildet angår et prosjekt startet i 2001, som et slag for dødsklokken for kapitalismen. DEP er forkortelsen for det spanske uttrykket "Descanse en paz", Rest in Peace aka RIP.