Playa de la Laja, Las Palmas de Gran Canarias Første Strand

Playa de la Laja er en av Las Palmas de Gran Canarias mest undervurderte strender. Her finner du høyst sannsynligvis flere lokale badegjester enn turister, så hvorfor ikke gjøre som de innfødte på Gran Canaria i sommer? Sol deg på La Laja og nyt det innbydende Atlanterhavet.

Si hola til Triton

Triton statue

Du vet du nærmer deg Playa de la Laja når du ser en distinkt stor statue av Triton. Den romerske guden, som kun iført Adams drakt, blåser i sin elskede konkylie. I følge mytologien brukte han den som en trompet for å fortelle bølgene på havet om de skulle stige eller synke.

Det er en parkeringsplass like ved siden av statuen hvorfra det er en fem minutters spasertur langs en bratt men vel dekket sti ned til Playa de la Laja. Det er også en annen parkeringsplass, på den andre siden av GC-1, hvor man lett kan komme ned til stranden via en liten tunnel.

Grønn strand

Playa de la Laja

I de senere årene er La Laja blitt pusset opp. Promenaden er blitt renovert og overflaten er glatt, noe som gjør den egnet for både barnevogner og rullestoler. Det er også returpunkter og søppelkasser ovenfor stranden for å holde området rent.

Livet er herlig på La Laja

Livet er herlig på La Laja

La Laja regnes for å være en trygg strand. Den er populær blant familier med barn, og man ser ofte lokale innbyggere her. Ikke sjelden ser man besteforeldre, onkler, tanter, foreldre og barn som spiser og spiller sammen på denne 1,2 kilometer lange strekningen med gylden gul sand.

Playa de la Laja er også et naturlig valg blant de lokale surfere. Så det indikerer vel at bølgene, som Triton befaler med sin konkylie, kan gå både høyt, så vel som lavt. Så som du ville gjort alle andre steder også, det er viktig å holde et øye med barna hele tiden, spesielt de yngre.

Naturlige svømmebasseng

Piscina Norte

Så vel som selve stranden tilbyr også La Laja noe som litt forvirrende kan kalles for piscinas naturales. Faktisk er disse "naturlige" bassengene menneskeskapte, og det eneste naturlige med dem er det friske sjøvannet, som i motsetning til klor heller inneholder salt.

Det finnes også tre varianter som kalles for piscinas municipalesDisse kommunale svømmebassengene, og da spesielt Piscina Norte, er bare 0,7 meter dyp. Andre basseng som Piscina Centrals er 50 meter bred med en dybde på 1,4 meter og Piscina Sur, som også er 1,4 meter dyp.