Los Gigantes - Tenerifes sjarmerende by med giganter ...

Den sjarmerende kystbyen Los Gigantes har beholdt sin popularitet gjennom Tenerifes mange år med stadig vekst innen reiselivsnæringen. Los Gigantes ligger på den solfylte vestkysten av øya, cirka en 45 minutters kjøretur fra Tenerifes sørlige flyplass Reina Sofia.

Los Gigantes er et av de mest attraktive naturområdene på Tenerife. Byen ligger beskyttet av imponerende klippevegger, noen av dem opp mot 800 meter høye, og mer eller mindre stuper vertikalt ned i sjøen under.

Los Gigantes - Gigantenes klipper

Los Gigantes - Tenerife

Acantilados de los Gigantes oversettes til "gigantenes klipper". Disse massive klippene ga denne vakre byen sitt navn, og de strekker seg helt fra Los Gigantes til Punta de Teno som er det vestligste punktet på hele øya. Når du kommer til denne lille kystbyen så er disse klippene et ganske imponerende syn, som ligger bare 30 kilometer fra de populære ferieområdene i Los Cristianos og Playa de las Américas.

Los Gigantes, Tenerife

Over tid har byen Los Gigantes vokst sammen med de nærliggende feriestedene i Puerto de Santiago og Playa de la Arena. Disse tre områdene ligger svært nær hverandre, og den beste måten å bevege seg rundt er til fots.

Los Gigantes er et fantastisk alternativ for de som er ute etter et roligere feriested . Los Gigantes har mange butikker, kafeer, restauranter og familiebarer, og byen har trolig de beste værforhold på hele øya.

De svarte strendene på Los Gigantes

Los Gigantes stranden

Tenerifes naturlige strender kan lett gjenkjennes på grunn av den vulkanske sort sanden. De fleste av de gylne strendene på den sørlige delen av øya er menneskeskapte og sanden er ofte importert fra Sahara-ørkenen. Los Gigantes-området er svært vulkansk på grunn av sin nærhet til øyas egen vulkan - Mount Teide. Flertallet av badeplassene her er raviner og steinete bukter, men det finnes noen unntak.

Den eneste sandstranden i Los Gigantes ligger rett ved siden av havnen. Den lille, rene Los Guios Beach er bare 180 meter lang, og er svært sjelden overfylt . Man finner solsenger og offentlige toaletter på stranden, men parkering kan være utfordrende i det lille marinaområdet. Selv om stranden trolig ikke er den beste i området, er det den eneste som tilbyr en fantastisk utsikt over de kollosale Los Gigantes klippene.

Playa de la Arena stranden

Du kan enkelt gå fra Los Gigantes til det neste feriestedet Puerto de Santiago De fleste av lokalbefolkningen bor i denne tidligere fiskerlandsbyen som har beholdt noe av den gamle og autentiske kanaristemningen og atmosfæren. Puerto Santiago har en liten svart sandstrand der lokalbefolkningen tilbringe helgene, men den mangler både fasiliteter og størrelse, og dermed foretrekker de besøkende ofte den noe mer praktiske stranden Playa de la Arena, som ligger i det neste området etter Puerto de Santiago.

Det stadig mer populære feriemålet Playa de la Arena tiltrekker seg flere og flere reisende hvert år. Dessuten er stranden i Playa de la Arena mer attraktiv for de besøkende i området, og det kan bli veldig overfylt på solfylte dager. Playa de la Arena's svarte sandstrand er tildelt det anerkjente Blå Flagg siden 1989. og man finner alt fra solsenger til parasoller til leie, og mange restauranter like ved siden av stranden. Husk at den svarte, vulkanske sanden blir brennende varm på solfylte dager, så sørg for at du tar med egnet fottøy når du går ned til denne stranden. Bølgene her kan tidvis også bli farlige, så vær oppmerksom dersom du ser advarselflagget heist over stranden.

Forfriskende naturlige basseng

Naturlige saltvannsbasseng i Tenerife

Det er rikelig med saltvannsbasseng på Tenerife, de aller fleste av dem er dannet helt naturlig, og noen av dem har hatt litt hjelp fra menneskehender . Du kan finne noen av disse naturlige svømmebassengene i Los Gigantes. Sannsynligvis den mest populære av dem er Isla Cangrejo, som er et stort naturlig basseng som ligger mellom Los Gigantes og Puerto de Santiago. Kantene på bassenget er menneskeskapte, og beskyttet mot store havbølgene er det å svømme her en svært forfriskende og interessant opplevelse.

Det er ikke alltid så lett å finne disse bassengene fordi de ligger vanligvis plassert i ganske avsidesliggende områder. Den beste måten å finne Isla Cangrejo på er ved å gå til Calle Magnolia i Puerto Santiago, som er omtrent en 20 minutters spasertur fra Los Gigantes Marina.

Los Gigantes - Magisk Mekka for vanndyr

Hval i Tenerife

Det finnes en rekke vannsportutleiefirmaer i Los Gigantes området som tilbyr et stort utvalg av utleie av utstyr. Enten du er ute etter å leie en båt eller en rask jetski, finner man alltid nok av alternativer i Los Gigantes Marina. Mange reisende pakker sammen sine nistepakker, leier en motorbåt og nyter et avslappende cruise og en synet av de fantastiske klippene Los Gigantes på nært hold. Du kan også ta del i en av de organiserte båtturene som går ut til den eksterne stranden Masca Valley.

Los Gigantes, Tenerife


Det har blitt sagt at over en tredjedel av alle hval og delfinarter passerer gjennom farvannene rundt Kanariøyene og det å dra ut for å se på disse fantastiske pattedyrene er en stadig mer populær aktivitet i Tenerife. Los Gigantes kysten er hjemsted til en stor bestand av hvaler og delfiner, og du kan se dem ved å bli med på en av de mange båtekspedisjonene som tilbys av forskjellige arrangører som opererer i marinaen. Turene inkluderer vanligvis litt snacks og drikke, og du blir ofte tilbudt en kort dukkert i det forfriskende vannet ved de rolige strendene foran klippene.

Shopping og Sightseeing 

Los Gigantes, Tenerife

Det er et lite kjøpesenter nær havnen som har et stort supermarked, flere butikker og kafeer. Det er også noen fine handlemuligheter i de smale gatene i området, som selger blant annet designerklær, diverse merkevarer og spesialforretninger. Ja, og så også noen mindre suvenirbutikker og supermarkeder .

Man finner mange flotte restauranter i Los Gigantes som passer til de fleste budsjetter og lommebøker. Du skal ikke gå i mer enn noen få minutter før du snubler over en restaurant eller en kafé. Det er mange gode restauranter som serverer lokal og tradisjonell kanarisk mat, så benytt anledningen til å oppdage og oppleve den fantastiske maten på øya!

Paella

Det er rikelig med muligheter for både sightseeing og dagsturer i og rundt Los Gigantes. Du kan enkelt leie en bil og kjøre til det fantastiske fjellet Teide, vulkanen, som ligger 98 kilometer fra Los Gigantes. Det er også Siam Park, som er en av de mest populære vannparker i ikke bare Tenerife, men i hele Europa og den ligger bare en halv times kjøretur unna. Du kan også oppdage noen av de vakre fiskeværene langs den sørlige kysten eller ta en tur rundt til en av de mange vinprodusentene på øya. Uansett hvilken tid på året du besøker Los Gigantes, ikke gå glipp av en dagstur til den magiske Masca-dalen!

Kart