Forunderlig weekend i Madrid med Salvador Dali

Som Spanias hovedstad er Madrid lett tilgjengelig med fly fra de fleste store europeiske flyplasser, og for en godbit det er, når du kommer dit! For alle kulturelskere der ute, Madrid er så langt fra det standardbildet mange mennesker har når de kommer til Spania, som stort sett er sand, sjø og sangria.

Hvis du er vant til å besøke store byer som London eller Paris, er Madrid det beste fra alle verdener, og er koselig ekspansiv, kulturell men likevel kul, og det er så mange ting å gjøre og se, at du kan ha den merkeligste helgen du kunne ønske deg, og hvilken bedre måte å starte på, enn ved å henge ut med Salvador Dali, eller i det minst, et stort utvalg av hans arbeider!

 Reina Sofia i Madrid med Miro statuen

Fra den 27. april til den 2. september 2013, vil du hvis du tar turen til Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, som ligger på Calle de Santa Isabel, 52,, Spania 28012 Madrid (Telefon: +34 917 74 10 00), finne ved Sabatini Building, 3 etasje, en aggregert utvalg av noen av Dalis fineste verker, på utlån fra organisasjoner som for eksempel Fundació Sala-Salvador Dalí, Figueres, og Salvador Dalí Museum, St. Petersburg (Florida).

Prado Museum, Madrid

Salvador Dali er en av verdens mest ærverdige kunstnere, som i sin tid produserte mange tusen helt gale kunstverk, skulpturer, og selv bygninger. Ja, mange vil si at mannen selv var kunst. Dali, eller for å bruke hans fulle tittel "Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, første Marqués de Dalí de Pubol" (seriøst), ble født i 1904 og levde frem til så sent som 1989.

Verkene som er utstilt på utstillingen, starter med et utvalg av hans tidlige arbeider, og fra da han var student i Madrid. Mange andre temaer utforskes, hvor både religiøs symbolikk og vitenskapelige ideer florerer. Andre verker viser hans heller merkelige samarbeid med kjente filmskapere gjennom årene, inkludert Walt Disney, som jobbet med Dali på et prosjekt for å lykkes Fantasia, kalt "Destino", men dessverre ble prosjektet kun startet, for deretter å forsvinne ut i glemselen igjen.

Han er kjent for sine surrealistiske og rare bilder, som fanget verdens fantasi og fortsatt inspirerer og forvirrer folk den dag i dag. Du kan fly til Madrid og se alt dette fantastiske, stoppe for en tapas, og være tilbake hjemme i sofaen igjen om kvelden. Med dagens lave flykostnader, vil du bli overrasket over hvor billig en dagstur til Madrid faktisk kan være!

Hva kan man ellers se i Madrid

Madrid er full av ting å se og gjøre. Noen er billige, noen er gratis, og andre igjen ganske dyre, så det kommer helt an på hva du egentlig liker. Det er best å reise rundt i byen ved hjelp av metroen og systemet er både svært enkel og sikkert å bruke.

Det anbefales ofte å unngå å besøke byen i august, da varmen på denne tiden kan være svært så intenst. Dessuten har mange av de lokale tatt ferie og selv ligger på strendene, noe som gjør at mange barer og butikker holder stengt hele måneden.

Det er mange parker man kan besøke, og det anbefales å gjøre dette enten om morgenen eller kvelden, da det ofte er for varmt midt på dagen.

Madrid, Parque del Buen Retiro

Deretter er det selvfølgelig handle- og spisemulighetene man kan finne i alle deler av byen, men for shopping, er det best å ta turen til byens versjon av Karl Johans Gate, også kjent som Gran Via, hvor du kan finne alle verdens mest kjente kjedebutikker, men det er noen mindre kjente gater man kan utforske også.

Gaten har også mange sideveier og overdekkete smug, som fører til skyggefulle gater og gårdsrom med kafébord og ivrige servitører som serverer det beste regionen har å tilby. For de beste, og mest lommebokvennlig spisestedene rundt Gran via, prøv å gå tilbake en gate eller to, da prisene gjerne faller ned ganske mye.

Madrid - Gran Via

Denne fantastiske byen, med tusenvis av år med kultur og historie som bare venter på å bli oppdaget av deg, er et besøk om våren å anbefale, da klimaet er "akkurat passe", spesielt hvis du velger et av våre anbefalte steder å feriere i Madrid

Bare ikke gjør noe forunderlig!