Hvordan kan man tilbringe en dag i Madrid

Er du vill med Madrid? Men har du bare tid til en enkelt dag i byen? Tillat oss å vise deg hva du bør se og gjøre denne ene dagen.

Atocha

Madrid - Atocha stasjon

Spanias sentralbanestasjon er vel verdt et besøk selv om du ikke bruker den på vei inn til byen. Den originale bygningen fra 1851 ble ødelagt av en voldsom brann på begynnelsen av 1890-tallet, men ble noe senere redesignet av en viss Gustavo Eiffel (Ja, han med tårnet) som på det tidspunktet var ansatt som konsulent. På mange måter er interiøret mer interessant enn eksteriøret. Ikke minst de 4000 kvadratmeterne med innendørs botanisk hage.

El Prado

Madrid - El Prado Museum

Kunstelskere vil elske en tur til Museo Nacional del Prado, Spanias fremste kunstgalleri. Et kunstverk i seg selv, og en sann skattekiste av malerier og skulpturer. Med penselstrøk fra flere kjente artister som El Greco, Goya og Velazquez for å nevne noen.

Estadio Bernabéu

Madrid - Santiago Bernabeu Stadion

Selv om det ikke er kampdag, er et besøk i den spanske hovedstaden ikke komplett uten en avstikker til Estadio Santiago Bernabéu, hjemmebane til en av verdens største fotballklubber, Real Madrid. Den er også den nest største stadion i hele Spania. Det er ingenting som brølet fra 80.000 + madrileños, men hvis du ikke er heldig nok til at ditt besøk i byen faller sammen med en fotballkamp, anbefaler vi likevel å delta på en av de vanlige turene.

Palacio Real de Madrid

Madrid - Palacio Real

Spanjolene er kjent som et svært imøtekommende og vennlig folk, som ønsker folk fra hele verden velkommen. Den spanske kongefamilien er ikke noe unntak, og de åpner ofte dørene til sitt palass og offisielle bosted i Madrid, El Palacio Real de Madrid, så publikum kan komme inn og se. Palasset er åpent fra klokken 10:00 til klokken 18:00, mandag til søndag.

Madrid har ikke alltid vært hovedstaden i Spania. Før gjenerobringen valgte Emir Mohamed I, Magerit (som er byens navn på arabisk) som base for en festning som skulle beskytte Toledo mot de kristne soldatene. Bygningen ble senere brukt av kongene av Castille for til slutt å bli til Antiguo Alcázar (den gamle festningen) i det 14. århundre. Carlos I og hans sønn Felipe II forvandlet senere bygningen til et permanent bosted for den spanske kongefamilien. Men i 1734 raserte en brann palass, og Felipe V beordret byggingen av det palasset som står der den dag i dag.

Plaza Mayor

Madrid - Plaza Mayor

Madrids hovedtorg er torget med stor T. Selv om det ikke er noe torg i tradisjonell forstand heller, er det likevel et sted man bør besøke hvis man er i Madrid. Det ligger svært sentralt i hjertet av byen, like rundt hjørnet for et annet landemerke i Madrid, Puerta del Sol.

Plaza Mayor er derfor enkelt å finne, og man kan komme dit via ikke mindre enn ni forskjellige adkomstveier. Her finnes det flere barer og restauranter, og ikke minst Madrids største turistinformasjonskontor