Det naturlige Marbella - en fottur opp La Concha-fjellet

Du finner ingen bedre utsikt noe sted på  Costa del Sol, og på en klar dag kan du fra toppen av Sierra de las Nieves se helt til Gibraltar og Nord-Afrika.

For de mer eventyrlystne og romantiske, er det også et fantastisk sted å være, for å overvære en solnedgang.

Utsikten fra La Concha Marbella

Om La Concha

Med sine 1200 meters høyde, er La Concha i området rundt Marbella.

La Concha er det spanske ordet for skjell, og fjellet har fått sitt navn på grunn av sin karakteristiske fasong, som minner om et skjell som ligger på jorden.

Fjellet ligger i den sydligste delen av Sierra Blanca-fjellkjeden, som igjen er en naturlig forlengelse av den vakre nasjonalparken Sierra de las Nieves.

Hvordan kommer man dit?

Det er to hovedruter opp til toppen av La Concha. Den første er fra Istan, og selv om denne ruten er kortere rent lengdemessig, er stien her både brattere og mer krevende enn den andre ruten, som start ved El Refugio de Juanuar.

Vandringen nedenfor er beskrevet fra Juanar.

Ruten opp La Concha fra El Refugio de Juanar

Turen er ikke spesielt vanskelig, en husk at den andalusiske landsbygda kan være svært uforsonlig. Ta med nok vann, solkrem, en fullt oppladet mobiltelefon (husk også at det felles telefonnummeret til nødetatene er 112) og fortell noen hvilken rute du har tenkt deg å gå. Er du i tvil eller en uerfaren vandrer, kan det lønne seg å finne en profesjonell guide (det er nok av selskaper) som kan ta deg trygt opp til toppen.

Det er en del av turen som er litt eksponert rundt "El Salto del Lobo," så litt ekstra varsomhet må til, spesielt på vindfulle dager. Da turen er svært rett frem, er det alltid mulig å snu hvis man skulle ønske det.

Utsikten er fantastisk allerede tidlig på turen, og blir bare bedre jo høyere man kommer.

Det finnes også noen enklere ruter tilgjengelige fra Juanar, og alle disse byr også på en fantastisk utsikt.

  • Mirador del Corzo er en svært enkel vandretur på knapt 500 meter, opp til et utsiktspunkt.
  • Mirador del Macho Montès er et populært valg blant familier med små barn. Stien er ren og godt merket, og går gjennom olivenlunder (1,3 kilometer), opp til et utsiktspunkt hvor man kan se ut over hele Marbella.
  • Cruz de Juanar er en annen mulighet, som strekker seg noe lengre opp på fjellet. Beregn rundt en times vandring hver vei, både opp og ned. 

El Refugio de Juanar 

Olivenlund på vei opp La Concha

Selve vandreturen begynner ved Refugio de Juanar. Å komme dit er svært enkelt. Drei av ved avkjøring A-355, som om man skal kjøre mot "Centro Comercial La Cañada". 

Like før butikksenteret ligger det en rundkjøring, men istedet for å svinge av mot La Cañada, skal man fortsette rett frem og videre i retning mot Ojen.

Costa del Sol - La Concha Marbella fra fugleperspektiv

 

Etter rundt 11 kilometer ser man skilting mot Refugio de Juanar (like etter Ojen), hvoretter man følger denne veien videre opp til Refugio. I krysset like før man er fremme, skal man dreie til venstre.

Her kan man parkere, eller man kan velge å fortsette noen hundre meter til opp bakken, som gjør at man sparer rundt 200 meter å gå. Her kan man også parkere hvis det er noen ledige steder å sette bilen, og starten på turstien er veldig godt avmerket i terrenget.

Jeg for min del fulgte denne GPS-ruten, og fant den til å være svært presis

Powered by Wikiloc

Video fra toppen av La Concha Marbella