Det naturlige Marbella – La Charca del Canalón

La Charca del Canalón er definitivt ikke en del av den ordinære turistruten, og det har holdt seg som en lokal, nesten skjult hemmelighet, som flere og fler nå får øynene opp for og hører om. Hovedsaklig fra munn til munn.

Om Charca del Canalón - Istan

Charca del Canalón, Istan Bad i elvebassengene, Istan

Charca del Canalon er kort og godt et paradis på jord. Krystallklart vann, små fossefall, skjulte kulper å bade i og stimfisk som svømmer sammen med deg. Trenger vi si mer?

Hvis du leter etter noe høyst annerledes, noe helt naturlig og ikke mer enn 8 kilometer fra den lille landsbyen Istan, så er et besøk til Charco del Canalon akkurat det du leter etter.

Du finner ikke noe bedre sted for en pikniktur med familien.

Hva er det? 

La Charca, på spansk, kan best oversettes med "elvebasseng".

Elvebasseng - Rio Verde IstanLa Charca del Canalon refererer til en av de støre elvekulpene i elven Rio Verde. Det er flere større kulper hvor man kan både stupe og svømme, og et par fossefall hvor man kan få den beste vannmassasje man kan tenke seg.

Hele området er relativt uberørt så hvis du leter etter et sted helt for deg selv, er ikke det spesielt vanskelig å finne. Ukedagene er de roligste, og jo lenger opp i elven man drar, jo roligere er det.

Rio Verde Istan

Komme dit 

Charca ligger rundt 8 kilometer fra den lille landsbyen Istan. Hvis du reiser med barn, eller bare ønsker å slå av noen kilometer på spaserturen, er det mulig å kjøre nesten hele veien frem. Her er hvordan;

  • Like før du kommer til sentrum av Istan (hvis du kommer fra Marbella), sving mot høyre mot Istan Alto, og videre mot C/ Calvario.
  • Følg veien oppover forbi sportssenteret, og etter knapt en kilometer kommer du til et kryss hvor det går et spor mot høyre, og et asfaltert spor mot venstre. Velg veien mot venstre( skiltet mot Nacimiento/Monda).
  • Etter 500 meter passerer du rekreasjonsområdene ved Nacimiento de Río Molinos - et sted som i seg selv er et flott mål for en piknik.
  • Veien går hurtig over til å bli en skogsbilvei, og du befinner deg nå på den gamle veien gjennom skogen mot  Monda. Skogsbilveien er i relativt god tilstand og kan enkelt forseres med de fleste type biler. Underveis vil du støte på flere kryss og avgreininger, hvor du alltid skal holde mot venstre.
  • Til sist kommer du ned til elveløpet, og du tvinges til å parkere, da veien simpelthen ikke går lenger.

Herfra er det hovedsaklig to ruter å velge mellom. Noen velger å vandre i selve elveleiet, men dette kan være svært glatt og dypt til tider, og ikke minst langt - nesten to kilometer.

Derfor anbefales det ofte å følge stien, og blant de rutene som anbefales er denne:

Powered by Wikiloc


Deler av denne stien er skiltet og mesteparten av turen går parallelt med elven, inntil du kommer til Charca. Denne turen er på knapt to kilometer.

Noe som er svært viktig å huske på, er at det meste av området er i privat eie, og både ruter og stier kan endres uten ytterligere varsel.

Det er også viktig å være forberedt, og å huske på elementære ting som nok vann, sololje og en fulladet mobiltelefon. Det er også av betydning at du bruker gode sko å gå i naturen i, og ikke har så alt for mye i mot å bli våt.

Video om La Charca del Canalón