Lev det søte liv på Marbella i ferien

Finn frem finstasen og kle deg fint på din ferie i Marbella. Denne delen av Andalucia er hvor pengene er, og de lokale liker å vise frem sin rikdom ved å kle seg i det siste av designertøy. Fly til Málaga og slå ut håret med jetsetfolket.

Vakre mennesker – Marbellas scene

Strandsandaler glimrer med sitt fravær i Marbella og de søkkrike lokale går kun i eminente moteklær og følger de mest fasjonable etikettene. Og å bare hive på seg en jeans eller shorts for å gå ut og spise er for grov kriminalitet å regne.

De rike og berømtes livstil – Los Monteros

Luksusleiligheter i Marbella 

Los Monteros er et av de mest eksklusive områdene i Marbella. Det er der du finner La Gaviota, de fancy andalusiske residensene til skuespillerne Antonio Banderas og Melanie Griffiths. Med sin nærhet til både stranden og golfbaner, er det et flott sted å slappe av.

Det som er så flott med Marbella, er at Los Monteros ikke skiller seg så veldig mye ut som det ville om det hadde ligget på et helt annet sted. For Marbella er et stilig sted å feriere i, så vel som levende, så leilighetene er bygget med litt mer oppmerksomhet og omsorg enn de mange overutviklet feriestedene andre steder.

Nytt gull – Den Gyldne Mil

Marbella - Den Gyldne Mil 

Et annet eksklusivt område i Marbella er Den Gyldne Mil (The Golden Mile) i Nueva Andalucía. Navnet til tross, så er det er faktisk en kun fire kilometer lang strekning som kobler Marbella sammen med Puerto Banús. Dette er luksus langt utenfor etthvert budsjett, og det er innenfor dette området finner du det hippe Las Lomas de Marbella Club utviklingsselskap som inneholder boliger og et praktfullt palass som pleide å tilhøre en av verdens rikeste menn, den nå avdøde Kong Fahd av Saudi-Arabia.

Nueva Andalucía dukket opp i 1960 da Spania og dets leder president Franco begynte å få øynene opp for turismen. Det ligger mye gammelt gull i dette området deriblant ruinene av en romersk villa ved Rio Verde. Likeledes El Ángel Botanical Gardens som daterer seg tilbake til det 8. århundre.

Appelsinskallet – Plaza de los Naranjos

Marbella - Plaza de Los Naranjos 

Du behøver ikke lete særlig lenge i Marbellas gamleby hvis du ønsker å nyte litt avslappende glamour. For dette er stedet for Orange Tree Square som har en historie som går helt tilbake til tiden med Ferdinand og Isabella. Ja, faktisk kan du spole helt tilbake til 1485 og fortsatt finne folk som dro hit for noen rolige dager i solen.

Alle bygningene er tradisjonelle andalusisk hvite, og en fontene fra renessansen slår litt av sommervarmen ihjel. Den veritable frukthagen leverer rikelig med sårt tiltrengt skygge, og er du først her, er det tre bygninger du virkelig må sørge for å se; Casa Consistorial (nå rådhuset), Casa del Corregidor, og Ermita de Santiago hermitage.