Marbella og Puerto Banús: De rike og berømtes favoritt

I siste halvdel av det 20. århundre, visste du at du hadde gjort det godt når du hadde råd til å kjøpe en villa i Marbella eller Puerto Banús. På denne siden av årtusenskiftet er det noe mindre eksklusivt å feriere der, men de er fortsatt populære reisemål for prangende kjendiser og søkkrike som liker å vise seg frem og boltre seg i penger og luksus.

Galaxy of Stars – Kjendisenes bosteder - før og nå

Luksusvilla i Marbella

Den berømte skuespilleren Antonio Banderas nøyes ikke med å ha et torg oppkalt etter seg i Puerto Banús, nei han er også hyppig gjest i Marbella hvor den Málaga-fødte stjernen har kjøpt seg et hus i Los Monteros. Stella, datteren han har sammen med skuespillerkonen Melanie Griffith, ble faktisk født i Marbella i 1999.

Sean Connery er for mange selve synonymet for James Bond, men visste du at Connery også faktisk bodde i Marbella i mange år? Her slappet han av mellom filminnspillingene, og var et fast innslag på en av områdets mange golfbaner, inntil han kom på kant med den lokale pressen og flyttet til Bahamas istedet for.

En annen kjent skuespiller fra Hollywood, Dolph Lundgren, eier også et hus i Marbella og tilbringer tiden der når han ikke befinner seg i London sammen med sin kone og to barn.

Partymonster – Puerto Banús

Puerto Banus

Puerto Banús ble grunnlagt så sent som i 1970. Oppkalt etter lokale eiendomsutvikleren Jose Banús som bygde det etter å ha kjøpt området til et utviklingsprosjekt kalt Nueva Andalucia. Åpningsfesten var ekstragavant, og det ble ikke spart på noe. Blant gjestene fant man Playboy-grunnleggeren Hugh Hefner, Monacos prisn Rainier og prinsesse Grace. Den berømte sangeren Julio Iglesias underholdt de i overkant av 1700 gjestene som var tilstede.

Nå for tiden er disse to stedene ikke bare forbeholdt fiffen, men også svært populære steder å reise til for for eksempel å avholde utdrikningslag eller andre festligheter. Strandklubbenes elleville champagnefester er legendariske og tiltrekker et klientell som vet hva de vil og hvem de er.

Rojal luksus – Marbella og Puerto Banús' kongelige beboere

Luksusvilla i Marbella

Velkommen til den spanske rivieraen. 1974 brakte Saudi-Arabias prins Fahd bin Abdul Aziz al-Saud til Marbella etter at han ble mannen som brøt banken på kasinoet i Monte Carlo. Hans overveldende luksuriøse palass El Rocio ble bygget som en slags imitasjon av Det hvite hus i Washington.

Fahds 3000 betalte ansatte var hyppige gjester i byen, hvor de strødde om seg med oljedollar som om de skulle gå av moten. Da prinsen døde i 2005 erklærte den daværende ordføreren Marisol Yague en tre dager lang periode med sorg, og rådhuset forordnet Kong Fahd til en "adoptivsønn av kommunen".