Marbellas Beste Strender - Playa El Alicate

Om man befinner seg på ferie i Marbellaområdet, er det verdt et besøk for å utforske El Alicate stranden. Beliggende bare 10 kilometer fra sentrum av Marbella, men likevel en rolig oase med mange gode fasiliteter, og selv under de mest belastede sommermånedene, er de tmulig å finne en god plass her. I motsetning til mange andre strender i nærheten.

Playa Alicate grenser opp mot et eksklusivt boområde med samme navn, og hele området er populært blant kjendisene. Blant annet har den spanske skuespilleren Antonio Banderas bosatt seg i et hus langs denne stranden.

Playa Alicate kan lett klassifiseres som Marbellas beste strand.  

Om El Alicate strand

Playa El Alicate Marbella

 

Playa El Alicate er 850 meter lang og 25 meter bred

Stranden grenser mot både Pinomar og Costabella strendene, hvilket ofte anses å være en og samme strand. Alle disse tre strendene byr på en 2 kilometer lang sandstrekke, med typisk sand fra middelhavsområdet, mørk og grov.

 

El Alicate Strand, Marbella - Los Sardinales

Fasiliteter 

Playa El Alicate rengjøres regelmessig, og har alle typer fasiliteter. Det er mengder av strandbarer, restauranter, dusjer, toaletter, parasoller, solstoler, og til og med en egen strandklubb.

Parkering - like ved restaurant Los Sardinales finner man cirka 100 parkeringsplasser. 

En restaurant som anbefales er Los Sardinales, som vises på bildet ovenfor. Restauranten ligger helt ned til selve stranden, og tilbyr god mat til gode priser. Blant spesialitetene finnes både kjøtt- og fiskeretter, hvorav kjøttrettene begynner på 18 € og fiskerettene cirka 13 €. Husets salat koster 9 € og paella 13 €.

Video om Playa El Alicate 

Veibeskrivelse

Playa El Alicate ligger cirka 10 kilometer øst for Marbellas sentrum. Kart

 

Kart over Playa de Alicate

 

Fra Marbella - ta N340-A7 østover mot Malaga. Etter å ha passert Hotel Los Monteros på høyre side, svinger man av veien og inn på gaten Av del Gaviero. Kjør gjennom tre rundkjøringer, og ved enden av veien ligger Playa Alicate. Det finnes gode parkeringsmuligheter ved enden av gaten.

Fra Malaga - Ta avkjøringen mot Los Monteros och kjør et stykke tilbake østover ved hjelp av N340/A7 tilbake mot Malaga. Ta første avkjøring mot høyre, hvilket bringer deg til gaten Av del Gaviero. Følg deretter beskrivelsen som ovenfor.