7 spektakulære golfbaner i Marbella

Klar blå himmel, over 300 solskinnsdager i året, og med noen av Europas beste golfbaner er Marbella utvilsomt et av de aller beste steder i verden å dra på golfferie!

Marbella og omegn har en av de høyeste konsentrasjoner av golfbaner i verden. Så, hvilken skal man så velge?

Her er sju av våre favoritter - med en kort presentasjon og litt praktisk informasjon om hver enkelt golfbane.

1 - Marbella Golf & Country Club

Marbella Golf & Country Club

Marbella Golf & Country Club ligger knapt 5 minutter i bil fra sentrum av Marbella by. Golfbanen anses for å være blant de absolutt beste - og vanskeligste - i Europa. Den er designet av den legendariske golfarkitekten Robert Trent Jones Senior på slutten av 1980-tallet, og så ligger den midt i et av de vakreste grønne områdene på Costa del Sol.

Runden er knapt 6000 meter lang og har 18 hull (par 72). Den oppfinnsomme designen er tenkt ut spesielt med hensyn til det naturlige terrenget, slik at man best mulig utnytter utsikten til Middelhavet som et slags bakteppe. Hvert eneste hull er en utfordring, og de utallige bunkerser, vannhinder og hevede greens sikrer et teknisk nivå som kan utfordre selv den mest erfarne golfspiller.

Bane: par 72, 5867 meter

Fasiliteter: øvelsesbane, golfskole, butikk, restaurant, sauna

Veien dit: Kjør på N340/A7 og ta avkjørselen mot Los Monteros (km 187). Golfbanen ligger ikke så langt fra Hospital Costa del Sol.

2 - Marbella Club Golf Resort

Marbella Club Golf Resort
Marbella Golf Resort er en uspolert oase, gjemt litt av veien rundt 15 kilometer fra Marbella. Golfbanen ligger litt opp langs kysten i retning mot Montemayor, med utsikt til Gibraltar og på en klar dag kan man se helt til Marokko. Banen, som er mer enn 6000 meter lang, er designet av Dave Thomas på midten av 1990-tallet. Dens spissfindige layout inkluderer nøye uttenkte plasseringer av bunkers og vannhindre samt de mest spektakulære greens. For ni setter spilleren for alvor på prøve med den enestående opplevelsen av å spille tre etterfølgende par 5. Innsatsen belønnes imidlertid med en minst like så enestående utsikt!

Bane: Par 72, 6247 meter

Fasiliteter: Driving range, bar og restaurant

Veien dit: Kjør på A7/N340 og velg avkjøingen mot Benahavis (akm 170). Følg veien til du ser skiltene mot Montemayor og Marbella Club Golf Resort.

3 - Atalaya Golf

Atalaya Golf Club Marbella

Mellom San Pedro og Estepona, ikke så langt fra stranden, ligger Atalaya Golf & Country Club. Sierra Blanca danner en flott kulisse for klubbens to forskjellige golfbaner, som er et paradis for både golfspillere og naturelskere.

Klubbhuset - som er oppført i tradisjonell andalusisk design - er det ideelle stedet å slappe av etter en runde golf. Restauranten, som serverer delikate retter av høy kvalitet, er et opplagt sted for å nyte en god middag eller for å holde et forretningsmøte. I Ryder Cup-baren serveres det snacks og drinker, som i godt vær med fordel kan nytes ute på terrassen.

Bane: Gamle bane: 18 huller, par 72, 6146 meter; Nye bane: 18 huller, par 71, 5142 meter

Fasiliteter: golfskole, klubbhus, øvingsområde, restaurant, bar

Veien dit: Carretera de Benahavis (Estepona-Málaga), km 0.7

4 - Cabopino Golf

Cabopino Golf MarbellaCabopino Golf åpnet i 2001, ikke så langt fra Mijas Costa. Banen er ikke spesielt lang, men likevel ganske teknisk utfordrende. Men ikke verre enn at golfspillere på alle nivåer kan få glede av å bruke den. Utsikten over Middelhavet er enestående, og restauranten i klubbhuset er kjent for sin velsmakende og lekre mat.

Bane: par 71, 5170 meter

Fasiliteter: driving range, klubbhus, golfskole, restaurant, pro shop

Veien dit: Kjør på A7/N340 og velg avkjørselen mot Cabopino (km 195). Kjør deretter gjennom rundkjørselen i retning mot fjellene og deretter gjennom enda en rundkjørsel (Camping Cabopino). Kjør mot Marbella, opp til enda en rundkjørsel (Artola Alta) og følg skiltene derfra.

5 - Santa Clara Golf

Santa Clara Golf Marbella

Denne ytterst velplasserte golfbanen er anlagt under strengt hensynstaken til den omgivende naturen og områdets dyreliv. Banen er teknisk utfordrende, men den er likevel enkel og har brede fairways samt greens uten nevneverdige helninger.

Banens kjennetegn er det såkalte "Santa Clara Corner" ved hull 12, 13 og 14, en perfekt kombinasjon av par 4,3 og 5, som krever lange og nøyaktige slag.

Bane: par 71, 5878 meter

Fasiliteter: driving range med to øvelsestees, klubbhus, pro shop, restaurant

Veien dit: Klubben ligger rett over for Hotel Los Monteros, få minutter fra Marbella sentrum.

6 - Santa Maria Golf

I det fine kvarteret Elvira i Marbella, omgitt av nåle- og bøkeskog, ligger Santa Maria Golf. Banen passer til spillere på alle nivåer, og klubbhuset er helt enestående - naturligvis bygget i vakker andalusisk stil.

Bane: par 70, 5558 meter

Fasiliteter: driving range, golfskole, klubbhus, restaurant, pro shop samt to tennisbaner

Veien dit: Kjør via Carretera Cadiz-Malaga, og ta avkjørselen ved Km 192 (Elviria). Følg skiltene herfra.

7 - La Quinta Golf Club

La Quinta Golf Resort - Marbella

La Quinta Golf Club, som åpnet helt tilbake i 1989, ligger i et beboelsesområde noen få kilometer syd for Marbella by, tett på den eksklusive havnen Puerto Banus. Banen er designet av den spanske golflegenden Manuel Piñero og består av tre 9 hulls sløyfer, som kan kombineres på flere forskjellige måter.

Golfbanen har betydelige høydeforskjeller og adskillige bunkers, og det er således gode utfordringer og mengder av underholdning for spillere på alle nivåer.

Bane: Bane A: par 72, 5457 meter; Bane B: par 72, 5489 meter; Bane C: par 72, 5540 meter

Fasiliteter: 27 hull, golfskole, hotell, restaurant, spa og fitness-senter

Veien dit: Kjør på motorvei AP7 og velg avkjørselen mot San Pedro. Umiddelbart etter avkjørselen vil man kunne se skilting mot La Quinta. Man kan også komme dit via Nueva Andalucia-området ved Puerto Banus.