The Camí de Cavalls: hvordan man best kan oppleve Menorca til fots

Den Camí de Cavalls (som betyr hestesti) er en 185 kilometer lang løype som går langs hele omkretsen av Menorca. Restaurert for noen år siden gjennom ulike ekspropriasjoner av landområder, og ved hjelp av gjenoppbygging av trapper og barrierer. Stien er nok en gang den perfekte måten å oppdage hva øya har å by på: avsidesliggende strender, urørt natur, landskap og panoramautsikt .

Fotturister på Cami de Cavalls

Den første fasen av Camí de Cavalls (det er 20 etapper totalt) begynner offisielt i Mahon, hovedstaden på øya. Stien som kan startes på fra hvor som helst og i alle stadier er lett tilgjengelig med bil (og ofte med buss). I begynnelsen av hver etappe finner man et kart som viser antall kilometer, høyde, og hva slags landskap man kan forvente å møte. Camí de Cavalls stien kan ta inntil 10 til 15 dager å fullføre , og det er fullt mulig å tilbringe natten i telt på slutten av hver etappe. Hvis du ikke har tid til å gå alle 185 kilometer, anbefaler vi deg å gå de etappene som interesserer deg mest, avhengig av hvor mye tid du har.

Les mer nedenfor for å se en fullstendig liste over de vakreste etapper på denne utrolige reisen rundt den baleariske øya Menorca.

Es Grau - Favàritx (8.6 kilometer, etappe 2)

Cala Tortuga

Som du kan se av bildet over, er dette virkelig en av de vakreste etapper av turen. Fra stranden Es Grau, krysser den Albufera naturpark , stranden Sa Torreta (oppkalt etter forsvarstårnet som kan sees på veien), de jomfruelige strendene i Cala Tortuga og Cala Presili, og til slutt fyret FAVARITX. Her er landskapet måneaktig, blottet for vegetasjon (unntatt socarrells, tørre busker, erodert av vind og salt), med grov sandstein og lag fra mer enn 300 millioner år!

Favàritx - Arenal d'en Castell (13.6 kilometer, etappe 3)

Saline of Mongofre

Dette en av de tre beste etappene på nordkysten - på grunn av det rikholdige landskapet. Den starter på toppen av FAVARITX, leder videre veien ned mot den indre sonen gjennom det typiske Menorcaaktige landskapet med landbruksområder og beitemarker, olivenlunder og busker. Avviker litt fra Camí de Cavalls, og du kan nå strender og den bortgjemte stranden Mongofre. Stien fortsetter gjennom Saline Mongofre og Addaia.

Cavalry and Pregonda (4 kilometer, etappe 5-6)

Cala Pregonda

For å se to av de beste jomfruelige strendene på nordkysten av Menorca, er mitt råd å starte med disse to etappene fra parkeringsplassen på Binimel·là, som ligger 3 kilometer unna Cavalry og 1 kilometer fra Pregonda.

Den første etappen vil belønne deg med en gyllen sandstrand , et arkeologisk funnsted (havnen i den gamle romerske byen Sa Nitja), og Cavalleria fyrklippe - 80 meter høy og det nordligste punktet på øya.

Den andre, med en rød strand med hvite og gulaktige vulkanske steiner og krystallklart vann, men hvor man ikke kan svømme på grunn av at det er et område beskyttet av Marine Reserve. Av disse grunnene er det forståelig man kan misunne eierne av de tre husene på kysten ved Pregonda (som ble solgt for 9 millioner euro)!

Els Alocs - Algaraiens (9.7 kilometer, etappe 7)

Walk Els Alocs Cala Pilar

Denne etappen er et klart eksempel på hvordan nordkysten av Menorca byr på habitater som er helt forskjellige fra hverandre: vi passerer alt fra rullesteinstranden Els, rund Alocs, en strekning av sand fra Cala Pilar, en strand med urørt sand og røde steiner. Sparsom vegetasjon i kystområdene med trær på innsiden. Et must er Alfurinet, kjent for sine runde steiner på størrelse med fotballer, et resultatet av erosjonen av havet. Før du kommer til den vakre stranden i Algaiarens, kan du også gjøre et stopp ved stranden Es Bot, bak denne ligger det et våtmarksområde med små skilpadder.

Punta Nati - Ciutadella (10.5 kilometer, etappe 10)

Landscape of Punta Nati

Denne delen vil introdusere deg til det som er kjent som det tørre Menorca. Det er faktisk helt tørt, for det meste steinete (med unntak av noen planter; caper, -camomilla- Santolina og rosmarin), men ellers ganske flatt. De interessante stedene er fyret Punta Nati, et av de vakreste stedene å se på solnedgangen, og Pont d'en Gil, en naturlig steinbro, i nærheten finnes det en undersjøisk hule - cirka 300 meter dyp, godt kjent blant de som elsker å dykke.

Pont d'en Gil

Nær fyret vil du se mange eksempler på Paret Seca (steinvegger uten sement, på kryss og tvers i landet) og Ponts de Bestiar, som er et tilfluktsrom for husdyr.

Cap d'Artrutx - Cala Turqueta (13.3 kilometer, etappe 12)

Cala Es Talaier

En av de beste etapper på sørkysten ligger her: gå i denne retningen og du vil se hvordan det tørre landskapet begrenser vegetasjon. Du vil få muligheten til å se noen av de vakreste jomfruelige strendene i Menorca, spesielt Son Saura, Es Talaier og Turqueta. Du vil også kunne nyte en flott panoramautsikt (hvis skydekket tillater det) på kysten sør for Son Bou og Punta Prima.

Cala Turqueta - Cala Galdana (6.4 kilometer, etappe 13)

Cala Macarella

Dette er en av mine favorittruter på sørkysten, ettersom den for det meste går i skyggen, slik at du kan gå trygt selv om sommeren, og hvor du kan nå postkortaktige strender  som Macarella og Macarelleta, helt uten å bekymre deg for å finne parkeringsplass (noe som i august kan være litt av et mareritt). Hvis du ikke føler for en dag på stranden, kan du besøke Barranco de Algendar, en av de største ravinene på øya hvor du kan få sjansen til å se et nyfødt lam eller ville hester.

Cala Galdana - Santo Tomas (10.8 kilometer, etappe 14)

Cala Mitjaneta

Dette er et området som er veldig kjent for sine raviner (daler skåret ut av elver) og i stor grad skogkledde områder. Også dette er et sted du må besøke hvis du søker etter jomfruelige strender og lyse karibiske farger: Cala Mitjana og den tilstøtende Mitjaneta, Trebaluger, Fustam og Escorxada er obligatoriske stopp, men du kan ta en avstikker fra Camí de Cavalls og i stedet ta kyststien fra Cala Mitjana. Binigaus, denne lange og smale stranden er den eneste stranden der hunder er tillatt i turistsesongen , og den er en av de få som vanligvis alltid har et stykke ledig sand å ligge på i rushtiden . Kløften i Binigaus er hjemsted til tre av de 4 mest pittoreske grottene i området, hvor den mest kjente er Cave of the Doves, kjent for sin enorme størrelse.

Vi håper du likte artikkelen om Camí de Cavalls, og at du får oppleve minst en del av dette neste gang du er på øya Menorca!