På sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo med Next Generation

Er man sugen på å spise litt ekte sjokolade, da kan det være en god ide å reise til Mijas Pueblo i Malaga hvor man kan delta på et av de intensive sjokoladekursene hos Mayan Monkey Mijas, verdens minste sjokoladefabrikk. Sjokolade er et populært og til dels heftig produkt, som byr på alt fra store variasjoner innen både smak og duft til helsemessige fordeler, og som i dette tilfellet, også gir en interessant og lærerik opplevelse.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo


I

 

En gang i mellom møter man mennesker som virkelig har funnet "sin greie" i livet, noe som de virkelig brenner for og som gir dem en ekstrem glede og varme, som andre mennesker kan merke på deres utstråling og måten de smiler på. Velkommen til Mayan Monkey Mijas, en sjokoladefabrikk som eies og drives av Eli og Jason, to fantastiske mennesker som har funnet sin mening med livet i form av kakao og sjokolade.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Sjokolade er en pasjon på samme nivå som vin og ost, og her snakker vi ikke om hverken godteri eller andre usunne slikkerier, men derimot om gode produkter med søte egenskaper i kombinasjon med helsemessige gode egenskaper.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Sjokolade regnes i dag som en av verdens mest populære smaker og næringsmidler, og det blir stadig vanligere å finne produkter i butikkhyllene som inneholder en eller annen form for sjokolade. For ikke lenge siden ville dette være ansett som både usunt og galt, men i dag er dette helt normalt og akseptert, og sjokolade har i tillegg til de rene nytelsesmessige funksjonene også en merverdi ut over smaken, spesielt med tanke på de tilfellene man gir den bort som for eksempel en gave eller ved spesielle anledninger.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Hos Mayan Monkey Mijas

Om man befinner seg i nærheten av Mijas Pueblo, den kjente byen like utenfor Fuengirola i Malaga, så kan man ikke bare kjøpe en god og hjemmelaget sjokolade, man kan også delta i tilberedelsen gjennom å melde seg på ikke mindre enn fire ulike sjokoladeopplevelser.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Den første er for de som hurtig vil til i sjokoladefatet, samt ha muligheten for å velge blant, og blande sammen, de ulike ingrediensene og smakene etter eget ønske. Dette valget kalles Express Workshop og koster 9,90€ per person, og inkludert i prisen får man lage tre valgfrie sjokoladekaker med de ingrediensene man selv ønsker.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Utvalget er stort og i begynnelsen kan man velge mellom mørk, hvit og melkesjokolade. Det er kun fantasien som setter grenser og man kan tilsette alt fra nøtter til tørket frukt, både i de mengder og sammensetninger man ønsker, alt for å optimalisere smaken og for å skape sin helt egen variasjon eller sjokolade man bare tidligere har kunne drømme om.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Dette kurset er perfekt for de som ikke vil bruke alt for mye tid inne i selve sjokoladefabrikken, men kanskje heller vil tilbringe litt morsom tid sammen med barna, og da er denne praktiske delen en sikker vinner blant de aller minste.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Neste kurs er i grunnen mye det samme som ekspresskurset, men i tillegg får man også et lite introduksjonkurs om sjokolade, samt muligheten for å male sin egen sjokolade. Dette kurset varer i knapt 30 minutter og anbefales for alle barn fra åtte år og oppover. Dette kurset koster 14,90€ per person.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Intro Workshopen er et mer inngående kurs som forklarer mer om både sjokoladen og kakaobønnene, samt de tekniske detaljene bak den sjokoladen vi spiser idag. Man får også vite litt om Spanias bakgrunn og landets historie med sjokolade, og selvfølgelig er det også muligheter for å smake på en rekke forskjellige typer sjokolade og kakao. Dette kurset koster 25€, og krever minimum fire deltakere. Det kreves også forhåndsbestilling til dette kurset.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo
Vil man bli en ekte sjokoladeproff kan man bli med på det avanserte sjokoladekurset, hvor man i tillegg til å lære seg alt som inngår i de første kursene også får lov til å lage seg sin egen sjokolade. Helt fersk, og laget direkte av kakaobønnene. Man får selv lov til å riste og kverne bønnene, før man lager sjokoladen fra bunnen av, med de ingrediensene man selv ønsker. Som for eksempel trøffel eller annet godt man har lyst til å putte i sjokoladen. Dette kurset koster 40€ og krever også minimum fire deltakere. Også her forutsettes det at man forhåndsbestiller.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Det som er så morsomt i et miljø som dette, er at man får muligheten til både å prøve noe nytt, samtidig som det er både enkelt og morsomt. Alle i familien kan delta og prøve å lage sine egne smaker av sjokolade, og man både lærer hvordan sjokoladen blir laget samt litt om historikken rundt dette kjente og kjære produktet de fleste har en eller annen form for forhold til.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo
Konseptet hos Mayan Monkey Mijas er ganske enkelt at det skal være morsomt og lærerikt å besøke sjokoladefabrikken. Man skal komme ut igjen med en klar oppfatning av hva de forskjellige sjokoladetypene smaker av, hvor de forskjellige typene kommer fra, og hvilke forskjeller som er i de sjokoladene vi spiser og omgir oss med til daglig.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Skulle det imidlertid være slik at dere er en stor gruppe med spesielle behov eller ønsker, så kan man kontakte fabrikken direkte. Dette gjelder også hvis man ønsker kursene på spesielle språk, som for øvrig allerede finnes på spansk, engelsk, katalansk, fransk, tysk og italiensk.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Kort om sjokolade

Mørk sjokolade er som regel betraktelig sunnere enn hvit sjokolade og melkesjokolade. Dette er på grunn av den høye konsentrasjonen av kakao den inneholder. Dessuten inneholder mørk sjokolade flere antioxidanter som blant annet hjelper mot høyt blodtrykk. Faktisk har forskning vist at et begrenset inntak av mørk sjokolade daglig senker risikoen for hjerte- karsykdommer samtidig som det øker kroppens immunforsvar.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Lukten av sjokolade vekker til live visse hjernebølger som er direkte tilknyttet følelsen av avslapning, hvilket også er en av grunnene til at vi iblant føler et behov for sukker når vi blir stresset.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

 

Kort om Next Generation i Malaga

Langs hele den spanske kysten finnes det mange forskjellige foreninger og klubber for skandinaver, enten de kommer hit for korte eller lange opphold. En av disse foreningene er Club Nordico som har eksistert lenge, en annen, og forholdsvis ny forgrening av denne er Next Generation.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Carina Theoren er en av initiavtivtakerne bak denne lille gruppen som hverken krever medlemskap og følgelig heller ikke noen årlig medlemsavgift. Gruppen består hovedsakelig av folk fra forskjellige deler av norden, som samles hver torsdag kveld for å kunne omgås hverandre og hygge seg etter jobben den lange dagen. Her er alle velkomne, og man føler seg utvilsomt som hjemme i dette gode selskap.

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

Programmet varierer og man har et svært variert og rikholdig program som ofte kombinerer nytte med fornøyelser. Det kan være alt fra forelesninger, konkurranser, restaurantbesøk, forskjellige prøvesmakinger eller simpelthen bare en hyggelig kveld ute på byen. Hos Next Generation er alt mulig, og skulle du få lyst til å delta i noen av gruppens aktiviteter kan de kontaktes via facebook (https://www.facebook.com/nyanext)

 

Sjokoladefabrikken i Mijas Pueblo

 


Som oftest treffes gruppen på restaurant La Chispa ved c/ José Cubero som ligger i nærheten av "Feriaplassen" i Fuengirola. Mange fra gruppen treffes også ofte midt i uken på Chispa, men Next Generation starter som regel klokken 19:00 på torsdager, og ettersom dørene er åpne for alle som ønsker å delta, er det bare å legge turen innom for en øl eller en tapas og ikke minst en hyggelig snakk om dine opplevelser og erfaringer i Spania.

Mayan Mijas Monkey:

524, Plaza de la Constitución, Mijas Pueblo
29650. Malaga -
info@mayanmonkey.es
+34 951 052 772
http://www.mayanmonkey.es/