Fest og familiemoro på Playa del Cantal, Mojacar

Med en beliggenhet oppe i en åsside i den spanske Costa Almeria-regionen, er den sjarmerende og hvitkalkede landsbyen Mojacar en levning etter de mauriske nybyggerne som bodde her for mer enn 500 år siden. Men den rike historien til tross, det er ikke det som gjør dette stedet til et av de mest populære turiststedene på Costa Almeria, det er nemlig de flotte sandstrendene på Mojacar Playa!

Med en gjennomsnittlig temperatur på rundt 30 ° C om sommeren byr området et perfekt vær for å komplementere de vakre strendene som er berømte for sine store strandfester . Det blir fort fullt midt på sommeren, men selv om det ofte foregår både fester og arrangementer der opprettholdes den typisk tilbakelente andalusiske atmosfæren.

La oss kikke nærmere på Mojacars forskjellige festområder, steder å bare henge ut, og for ikke å glemme de eventyrlige strendene.

Playa del Cantal und Chiringuito Maui Beach, Mojacar Playa

Sammenligner vi det med mer kjente tilsvarende steder, som for eksempel Ibiza, opprettholdes det likevel en viss form for følsomhet i regionen, selv om det på mange punkter har den samme hedonismen man finner på både Ibiza og Magaluf.

Playa del Cantal er berømt i hele Spania og består av en ganske lang strekning langs den solfylte middelhavskysten - med like deler himmel og hedonisme. Regionen huser mange fine strandbarer, også populært kalt "chiringuitos". Føl deg fri til å ta med deg en drink og deretter vasse gjennom det grunne, rolige farvannet her, bland deg og snakk med de andre strandgjestene, også de med en "Tinto de Verano" i hånden.

Den nordligste delen av Playa del Cantal er kjent som Camping el Cantal og strekker seg omtrent 2.8 kilometer ned til "Aku-Aku" som også markerer slutten på stranden med chiringuitos.

Demografien på Playa del Cantal består for det meste av unge spanjoler i feststemning, selv om man også finner turister fra hele Europa i området. Tjue og trettiåringer kommer fra så langt som Madrid, gjerne haikende over natten til Mojacar for deretter å tilbringe en langhelg hvor de slår ut håret.

Mange foretrekker å bli værende i festområdene ved Playa Cantal hvor de kan finne likesinnede mennesker med bare én ting i tankene - spise, drikke og å være glade.

Playa del Cantal, Mojacar

'Maui Beach' is a churinguito right on the water just a couple of metres from the calm lapping waves. Here, when the drinks are pouring so is the music, which typically consists of relaxing lounge music, new age sounds and electronic Spanish pop.

«Maui Beach" er en churinguito like ved vannet - bare et par meter fra de rolige bølgene. Her, når kveldsdrinkene serveres, så består musikken vanligvis av avslappende lounge musikk, new-age og elektronisk spansk pop.

Om Playa del Cantal

Playa del Cantal, Mojacar

Mens Playa del Cantal er kjent for sine fester, kan de som ønsker en pause fra den arenaen alltid finne et mer rolig område, hvor de kan nyte det utmerkede badevannet. Stranden strekker seg over 2.8 kilometer langs kysten og i noen steder er den helt opp til 30 meter i bredden. Derfor er det flere steder man kan finne litt ro og fred under solen.

Spesielt den nordlige delen av stranden er god for dette, og her er det alltid fredelige steder man kan rulle ut håndkleet i sanden, utenfor hørevidden av chiringuitosene. Sanden her er av en finere, lettere kvalitet i forhold til lenger sør og med rolig vann og mindre bølger.

Playa del Cantal, Mojacar Playa

Den foretrukne tiden for å komme seg ut i vannet her, er stort sett når som helst etter solen titter frem til rundt klokken 14:00 - og deretter igjen fra klokken 18:00, når vinden er rolig og havet er mildt. Vinden kan være en plage til tider, men det gir derimot også noen perfekte muligheter for vindsurfing, så kom ut dit og enten se på eller bare nyt en cocktail.

Playa del Cantal er også svært godt egnet for familier med sand og badevann av ypperste kvalitet og så absolutt noe til glede for alle. Det er vanlig å se familier hygge seg under parasollene, mens de små bygger sandslott og de noe større kanskje våger seg ut i vannet for en svømmetur. Også er det selvfølgelig muligheter til å bare slappe av i fjæra med litt god drikke i hånden - eller man kan nyte litt god mat og drikke ved et av de mange bordene på uteplassene. En herlig følelse.

Chiringuito El Patio 2000, Mojacar Playa

El Patio 2000 er en annen populær chiringuito som har en mer familievennlig atmosfære, og dessuten låner de ut boogie boards til kunder gratis!

Restauranter, butikker og tjenester på Playa del Cantal

Chiringuito Lola's Playa del Cantal, Mojacar

Med alt fra pizzeriaer til tapasbarer og friluftsgriller, har Playa del Cantal det som skal til for å tilfredsstille alle de krav man måtte ha. Med folk som stadig kommer og går, er chiringuitosene alltid like summende av liv. Allerede ved lunsjtid kan det å finne seg et bord være litt av en prøvelse, det samme tidlig på kvelden,så hvis man ikke ønsker å vente kan det være lurt å enten planlegge besøket godt, eller reservere på forhånd.

Vi anbefaler paella og tapas på tilbud på Aku-Aku, et sted som er populært i hele Mojacar for sitt særdeles utsøkte kjøkken. Den avslappede atmosfæren og de luftige hvite terrasser hos Maui Beach og Lola er også noe som virkelig bør oppleves. Don Pancho har noen gode meksikanske retter og en premium tequila. Prisene på disse stedene er bare litt over gjennomsnittet for Almeriaregionen og kan lett forsvares når du finner deg selv sittende på kanten av Middelhavet, mens du nyter levende musikk under et teppe av blinkende stjerner.

Liegestühle zum Ausleihen an der Playa del Cantal, Mojacar

Fasilitetene på Playa del Cantal er omfattende og det er alt fra toaletter, dusjer, garderober, rullestolramper til badevakter på stedet om sommeren, og i nærheten finnes det et Dia supermarked. Ved siden av "Hostal Flamenco" ligger det også en liten butikk med strandleker, badedrakter, postkort og kalde drikker.

Solsenger er tilgjengelig i nesten alle chiringuitos og koster ingenting hvis du er der for å spise eller drikke. Ellers vil du bli pålagt å betale en liten avgift.

Parkering og veibeskrivelse

I skrivende stund er det gratis å parkere ved Mojacar Playa. Men kommer man i bil midt på sommeren kan det være en ganske nervepirrende affære å finne en ledig parkeringsplass. Trafikkork langs den smale strandveien AL-5107 er svært vanlig, og det anbefales å holde seg til baksiden av de større veiene hvis det er mulig. Det beste er å enten ankomme tidlig på morgenen hvis du kjører, eller heller spasere ned til stranden langs de vakre avenyer.