Sju fantastiske strender på Costa Cálida

Av Middelhavets rundt 250 kilometer kystlinje, utgjør Murcias mindre kjente Costa Calida en del av dette. Hovedsakelig kjent som "Garden of Spain", er landbruksdistriktet Murcia et usannsynlig typisk strandferiemål. Inntil du tenker på kysten i all sin prakt, for da er det det likevel.

Levante 

Costa Calida, Aguilas strand

Som en av Águilas største strender, er det kun 90 minutter til man kan hoppe i badredrakten, enten man flyr inn til lufthavnen i Alicante eller San Javier. Stranden har det blå flagg, etter en forfriskende dukkert her, kan man besøke en av de mange restaurantene som befinner seg på promenaden like ved.

Bolnuevo

Costa Calida, Bolnuevo strand 

Bolnuevo er en halvannen kilometer lang sandstrand, beliggende i en gammel fiskerlandsby med samme navn. Stranden er velutviklet, uten å bli ødelagt, og det finnes flere barer i området. Både på selve stranden, og langs veien ovenfor.

Calabardina

Costa Calida, Calabardina strand i Murcia

En annen av Águilas strender er Calabardina, som er svært populær blant blant annet barnefamilier. Her er det travel hver eneste dag hele sommeren, og ofte i helgene utenom sesongen også. Det går regelmessige busser til og fra stranden, og den er like perfekt som den er rolig. Mye takket være renholderne som plukker opp søppelet hver eneste dag i høysesongen.

La Azohia

La Azohia, Costa Calida

Akkurat som Bolnuevo er La Azohia også en gammel fiskerlandsby,og kanskje enda mindre uendret ved turistanlegget Murcia enn tidligere. Det er der fiskerne bringer nyfanget tunfisk til havnen hver morgen. Dra nytte av 20 ˚ C sjøtemperatur, som strekker seg fra begynnelsen av sommeren til alngt inn i oktober, kanskje du også vil prøve deg på aktiviteter som dykking eller vindsurfing.

Isla Plana

Costa Calida, Isla Plana, i Murciaregionen

Knapt 30 kilometer unna det historiske Cartagena, finner man Isla Planas, som til tross for noen moderne bygninger, føles mer som et tradisjonelt feriested enn et fra det 21. århundre. Dette stedet virker som en helt annen verden enn i den travle marianen i nærheten av Puerto de Mazzaron, og hele stedet er behagelig roligt og avbalansert. Stedet er ypperlig for snorkling, og dykkere kan se et rikholdig marint dyreliv på nært hold, da mange fiskearter har bosatt seg langs den steinete kysten.

Calblanque

Costa Calida, Calblanque strand, Cartagena

Kjører man langs motorvei A-7 mellom Alicante og Cartagena, skal man holde øye med avkjøring 800, som fører til Mar Menor, men før man kommer så langt, ser man et skilt med MU-312, og påført Calblanque.

Med sin beliggenhet i et naturreservat er det en himmel for det ville dyrelivet, helt ulikt hva man ofte ser på reiser, med mindre man er spesielt interessert i denne type dyreliv, deriblant ugler og havskilpadder. Man kan også finne mengder av tøy på denne stranden, spesielt ettersom den er en yndet strand for naturister.

Las Palmeras

Costa Calida,  Los Alcazares, Murcia

Med en bredde på rundt 30 meter, er Las Palmeras den bredeste stranden du kommer over i Los Alcazares. 1 kilometer lang, danner den en del av Mar Menor. Og med et gunstig mikroklima, vil du forstå hvorfor Costa Calida fikk sitt navn på denne varme kysten.