Lær å kjenne Nerja på Costa del Sol

Nerja har lenge vært en populær destinasjon for reisearrangører som ønsker å tilby noe av det beste Costa del Sol har å tilby, og det finnes mengder av familievennlige arrangementer og ting å se og gjøre der.

Grottene i Nerja

Gå under jorden

Det var opprinnelig grottene i Nerja som for alvor satte området på verdenskartet, men i dag er de kun en blant mange andre gode grunner til å besøke stedet. Et besøk i grottene er til å miste pusten av, bare ved synet av dem, og deres enorme størrelse og dybde.

Vel inne i gruvene er det ingen grunn til å stresse og man kan bruke all den tiden man føler man trenger der inne. Spesielt stalaktittene er et imponerende skue og det anbefales å følge den oppmerkede ruten, ikke minst fordi den går forbi en del spesielle formasjoner og sitteplasser, bygget inn i steinformasjonene. Et perfekt sted for å sitte og filosofere over hvilket fantastisk sted dette må ha vært gjennom tidene.

Grottene, som ble oppdaget i 1959, ligger like utenfor bygrensen og kan enkelt nås med både buss eller bil.

Nerja - Playa Calahonda

Nede på stranden

Det er mange flotte strender å boltre seg på, i og rundt Nerja.

Blant disse finner man Playa de Burriana, en lang og herlig strand som ligger i den østlige delen av byen. Selv midt om sommeren er det mulig å finne parkeringsplass i umiddelbar nærhet, og den myke sanden innbyr til lange turer langs vannet.

Det finnes også utallige restauranter og kafeer her, men de aller fleste er svært diskret anlagt og med sin nære beliggenhet til byens sentrum kan man velge mellom flere steder å nyte et godt måltid. Enten man ønsker å spise tradisjonell spansk mat, eller et noe mer internasjonalt preget måltid.

I sommermånedene er det ikke bare solsenger man kan leie seg på Burriana stranden, men også mere alminnelige senger med både doble og firedoble madrasser, som passer perfekt til en siesta med all den komfort man kan ønske seg.

Det finnes flere andre strender i eller i nærheten av Nerja også, og flere på den andre siden av byen.

Strender som Alberquillas, Calahonda, El Cañuelo, La Torecilla og de andre strendene på den andre siden av byen, som for eksempel Maro, har alle sine særegne ting å tilby de besøkende.

Det er ingen begrensning i mengden av sand du kan leke i, hvile hodet på, eller nyte en lunsj på. Strandlivet i Nerja er simpelthen av det beste.

Nerja - Balcon de Europa

Balcon de Europa

Et av de mest yndede stedene å fotografere i Nerja er i nærheten av det berømte Balcon de Europa. Kong Alfonso XII har blitt kreditert for å døpt dette stedet, som tilbyr en utrolig utsikt over Middelhavet.

I følge historien skal han ha oppholdt seg på dette stedet hvor land møter sjø umiddelbart etter et jordskjelv, hvor han så skal ha sagt at; " dette er Europas balkong ..."

Riktignok hevder historiebøkene at stedet het eller ble kalt "Balkong" lenge før den tid, men uansett er det et av mange spennende utsiktspunkter langs de mange kystlinjene i Spania.

Byliv i Nerja

Handle og spise

Både butikkene og restaurantene i sentrum av Nerja er av ypperste klasse. Ta en vandretur rundt i de sjarmerende hoved-og bakgatene i Nerja og du vil bli overrasket over hvor mange individuelle butikker som tilbyr kvalitetsprodukter, samt hvor mange som selger alt mulig rart nede ved sjøen.

Og for de som liker å spise ute, så er de mest kulinariske smakene av verden tilgjengelige i Nerja. Du kan spise sardiner grillet på stranden til lunsj, og en karri inne i byen til middag. Mulighetene er uendelige.

Det er simpelthen så mye å gjøre og finne i og rundt Nerja, at det å fylle en ferie med gode minner er den enkleste sak i verden. Det garanterer jeg.