Nerjas skjulte strender

Oppdag en perlekjedelignende rekke av små bukter godt bortgjemt ved foten av Maroklippene, like øst for Nerja. Dette er det stikk motsatte av de mer bebygde strendene på feriestedene i vest. Fasilitetene glimrer med sitt fravær og appellen ligger i denne strekningen av kystens naturlige skjønnhet, som langt overstiger alle menneskeskapte attraksjoner.

Playa el Cañuelo

Cala del Pino

En knapp 10 kilometer lang 15 minutters kjøretur bringer deg fra det travle feriestedet i Nerja til den definitivt roligere 350 meter lange stranden Playa Cala del Pinto. Stranden er tildelt det Blå Flagg og består hovedsaklig av grus og vannet er preget av lette bølger. Besøkende som finner veien ned til denne stranden blir belønnet med noe av det vakreste Middelhavet har å tilby.

El Cañuelo

Playa el Cañuelo

Stranden Playa El Cañuelo regnes som å være en av de aller beste på hele Costa del Sol, og man kommer dit enklest ved å dreie av motorveg N-340 like etter skiltet mot KM-420. Da stranden ligger inne i et vernet naturområde er man nødt til å etterlate bilen på toppen av klippen og enten spasere ned eller ta en av de mange minibussene som kjører frem og tilbake mellom parkeringsplassen og selve stranden.

Stranden er et ypperlig sted for snorkling hvis man ønsker å se på det marine livet under vann. Et annet sted som også er ypperlig for å ta sjølivet i nærmere øyesyn, riktignok på en tallerken, er på en av strandbarene og restaurantene som ligger her. Her serveres usedvanlig god og frisk sjømat, flere av rettene basert på fisk og naturlig tilbehør fra havbunnen utenfor. Både rimelig og anbefalingsverdig.

Las Alberquillas

Playa de las Alberquillas

Vel ute på motorvei N-340 med kurs for en annen av Nerjas skjulte strender, Playa de las Alberquillas, kan man forberede seg på en annen av Costa del Sols godbiter. Til tross for at det er en isolert strand finnes det flere søppelkasser her som tømmes regelmessig, noe som bidrar til å holde stranden ren og pen, samt det faktum at den er lite besøkt i seg selv. Det krystallklare vannet innbyr til en svømmetur og passer fint for en rolig dag i solen.

Playa de las Alberquillas ligger i Parque Nacional de los Acantilados de Maro, og regnes for å være et av de flotteste stedene i Andalucia.

Molino de Papel

Med et navn som stammer fra ruinene av en bygning som pleide å være en papirfabrikk, har Playa Molino de Papel en parkeringsplass som er sjelden eller aldri full. Den herlig-klingende Rio de la Miel (honningelven) renner ut i havet på denne stranden. Sammen med Arroyo de los Colmenarejos.

Denne 400 meter lange og 15 meter brede stranden er heldigvis akkurat så vanskelig å komme til, at den nesten aldri føles overbefolket. Hvilket også bidrar til et manglendeservicetilbud her, og den føles virkelig som en helt annen verden enn den betraktelig mer befolkede Nerja.