Topp 5 ting å gjøre i Nerja for dem over 50

Nerja er et mediterransk feriested beliggende på Costa del Sol og er den mest østlige byen i Axarquía regionen. Yrende om sommeren men fortsatt med en laidback stemning. En stemning som passer både familier som reiser med små barn vel så mye som det gjør for turister av den eldre garde. Nedenfor finner du våre fem beste anbefalinger for turister over 50 år, som besøker Nerja.

En elv renner gjennom - Rio Chillar

Rio Chillar Nerja

Selv om Nerja med rette er berømt for sine strender, tilbyr det omkringliggende landskapet i Andalucia også på noen riktig gode vandreturer. En fin tur er den 5 kilometer lange turen langs Rio Chillar, en tur man kan begynne på enten nær Municipal Sports Centre, eller via Playa El Playazo

I sommermånedene kan du også kjøle deg ned i et av de mange elvebassengene. Husk at de lokale myndighetene fraråder å nærme seg elveleiene hvis det har vært kraftig regnvær, men utover dette er det ingen ting som tilsier man ikke skal kunne gjøre dette.

Mye moro på markedet - Nerja Feria 

Feria de Nerja

Spis, drikk og vær glad på denne ukeslange festivalen som holdes i midten av oktober til ære for Virgen de las Angustias og San Miguel Arcángel.

Selv om aktivitetene foregår til langt ut i de tidlige morgentimer, inkluderer de publikum i alle aldre - fra de helt unge opp til de svært gamle. Det er et tivoli full av de vanlige attraksjonene, og Casitas, baldakiner, som virkelig tilbyr mer tradisjonelle opplevelser som blant annet flamencoforestillinger.

Baywatch - Nerjas strender

Utsikt over Nerja

Nerja ble et populært feriested på grunn av sine spektakulære strender, deriblant Playa Calahonda som også er  populær blant de middelaldrende besøkende. Sentralt beliggende, men likevel mer avslappet enn de andre Nerja strendene, og dette er faktisk like mye en arbeiderstrand som turistmål. Sjekk ut fiskebåtene for å få en smak av den opprinnelige Middelhavet. Sammen med de tradisjonelle rorbuene som er bygget inn i fjellet.

Gå under jorden - i grottene i Nerja

Grottene i Nerja

Ha kameraet klart til å knipse et bilde av verdens største stalagmitt, ikke mindre enn 32 meter høy med en base som måler 13 x 7 meter, ved Cuevas de Nerja. Disse 5 kilometer lange seriene av huler trekker til seg enorme mengder med turister hvert eneste år. Faktisk er de en av landets mest populære turistattraksjoner.

Grottene regnes som noen av de mest betydningsfulle forhistoriske arkeologiske stedene i det vestlige Middelhavsområdet, hvor man også kan beundre de perfekt bevarte Paleolittikum veggmalerier. Det er et museum man kan utforske også, og Nerjagrottene kan i tillegg også skryte av sin gode akustikk, og det avholdes flere konserter i komplekset som ganske sikkert kan påstås å være svært annerledes enn de fleste andre konsertarenaene i Spania.

Søkeren - Balcon de Europa

Balcon de Europa

Følg i fotsporene til kong Alfono XII som i sin tid besøkte Nerja i 1885. Stående på en Mirador som faktisk hadde blitt bygget så lenge som fire århundrer tidligere, hvor han ryktes å ha erklært at; "dette er balkongen i Europa". Og dermed ble så navnet Balcón de Europa født. Takket være en regent hvis statue man nå kan beundre, der den står i autentisk størrelse ved rekkverket, skuende ut over havet.