48 timer i Puerto Banús

Det sies at klær skaper folk, så også i Puerto Banús. Dette feriestedet som ligger like syd for Marbella er et av de mest eksklusive på hele Costa del Sol. Her er hva du bør se, dersom du kun har to dager å gjøre det på.

Se alle lysene – Puerto Banús' natteliv

Puerto Banus by night

Det er noe magisk over Puerto Banús om natten. Nueva Andalucia utmerker seg spesielt, og det med god grunn, opplyst som et vakkert juletre det er.

Puerto Banús har mye på programmet både sommer og vinter, og selv om mange av de hippeste strandklubbene holder dørene stengt gjennom den kaldeste årstiden,er det likevel mange hyggelige restauranter som fortsatt holder åpent.

Båtutstilling – Puerto Banús Marina

Puerto Banus Marina

Puerto Banús, eller for å bruke det fulle navnet, Puerto José Banus, er i hovedsak en marina. Idéen til denne marinaen kommer fra eiendomsutvikleren José Banus, som først åpnet en luksushavn så langt tilbake som i mai 1970. Banus imiterte imidlertid en tradisjonell fiskerlandsby da han designet havneområdet.

Marinaen er et flott sted å bare gå rundt og se på de imponerende yachtene som ligger der, eller man kan besøke en av de mange designerbutikkene. Her finner man det siste av det nye, fra alle store mote- og merkenavn og internasjonale klesdesignere. Man kan også droppe innom en av marinaens mange barer og restauranter, og smake litt på den endeløse luksusen.

Kjendistorget – Plaza Antonio Banderas

Puerto Banus - Plaza Antonio Banderas

Hollywoodstjernen Antonio Banderas er født i Málaga og han eier selvfølgelig også et hus i nærheten sammen med sin kone, Melanie Griffith. Så da det skulle finnes et navn til byens torg, fant man det naturlig å bruke den lokale helten som eksempel.

Torget ligger like bak El Corte Inglés, og det holdes mange lokale markeder her. Markedene dreier seg hovedsaklig om lokal kunst og håndverk, og skulle det mot formodning ikke være noe den dagen du er der, kan du alltids fortsette videre til sentrum av Puerto Banús. Der finnes det rikelig med alternative handlemuligheter for enhver smak.

Regnbuestranden – Playa Rio Verde

Puerto Banus - Rioverde Strand

Green River Beach er en fargerik strandlinje og det er ikke bare i navnet. Sanden på denne gyldne stranden har islett av rosa, og ved siden av den navngivende Rio Verde og feriestedet med sammen navn, er hele område en fantastisk oase.

Puerto Banús' hovedstrand ligger bare noen få minutters spasertur fra sentrum av feriestedet, og selv om man skulle tusle rolig av sted i sine Gucci-flipp-flopper, ligger det meste i umiddelbar nærhet. Man er da tross alt i Puerto Banús.