5 fabelaktige dagsturer fra Roses på Costa Brava

Girona-regionen i det nordøstlige Spania er en spennende likevel et rolig sted å ta en ferie, og den misunnelsesverdige beliggenheten gjør at det er lett tilgjengelig for besøkende fra de fleste europeiske steder, via enten Barcelona eller Girona flyplass.

En bonus for de som besøker Girona er nærheten til Frankrike, noe som gir deg mer enn nok muligheter for sysselsetting under ferieoppholdet. Å komme seg til de "galliske" himmelstrøk, er også forholdsvis enkelt.

 Roses strand

Den 200 kilometer lange kystlinjen på Costa Brava tilbyr de reisende på mye mer enn bare å slappe av på stranden, og det er så utrolig mye å både se og gjøre der. Helt uavhengig av hvaslag ferie du ønsker deg, vil du finne det i Roses.

For de som ønsker å leie en ferievilla i Roses, vil det være en ideell base for å utforske områdene i og rundt Roses. Her følger fem forslag til dagsturer man kan ta i distriktet.

1. Roses, Girona, Costa Brava, Spania

Hvis bare tanken på en dagstur blir for mye for deg på din avslappende ferie, hva så med bare å henge rundt i byen en dag, for å se på hva man kan oppleve der?

Denne sjarmerende byen ved sjøen tilbyr flere sandstrender og viker, gjemt bort mellom bratte klippevegger, som bare venter på å bli oppdaget.

Det er også et rikholdig utvalg butikker, barer og restauranter, klare til å servicere enhver feriegjest som måtte komme innom, og ser man nøye etter, er det mange gode handler som bare venter på å bli gjort.

Roses fyrtårn

2. Oppdag den historiske arven i Roses, Costa Brava.

Byen Roses har en rik og uvanlig historie og var faktisk en gresk koloni i flere hundre år, fra rundt 800 år før vår moderne tidsregning. Det er flere steder som den historieinteresserte kan ha glede av å sjekke ut, blant annet noen gamle ruiner hvor man kan utfordre fantasien om hvordan Roses var å leve i for mange hundre år siden.

På grunn av den fremtredende plassering ved kysten, har byen alltid vært en gammel festning mot inntrengere, pirater og smuglere, så det er rikelig med slott og borger man kan se i området. I det 15. århundre var byen innhyllet i en beskyttende festningsmur, og mange av restene etter denne kan man fortsatt se den dag i dag.

Et av slottene det anbefaltes å se nærmere på må være La Ciutadella (bildet under), som ble bygget rundt 1543. Dette sjarmerende og likevel uhyggelig stedet, inneholder også rester av "Rhode" den opprinnelige greske bosetningen, blant mange andre gamle tegn og spor etter menneskene som bodde her, og hvordan de hadde det.

Roses -  La Ciutadella

 3. Nasjonalparkene ved Roses bare venter på å bli utforsket

Hvis det å se den gamle historien om området ikke er noe for deg, så det er mange andre forfriskende aktiviteter i de nærliggende nasjonalparkene Aiguamolls de l'Emporda og Cap de Creus. Begge inneholder en rekke interessante flora og fauna, og er som skapt for hyggelige fotturer. Det er selvsagt også rikelig med dyreliv å se på nært hold, for eksempel sjeldne fugler og dyr av ulike og uvanlige arter.

Hvis du ønsker å ta deg en vandretur mens du er her, så er mulighetene for dette tilnærmet uendelige, med så mye å både se og gjøre. Alt fra monumenter, til det tidligere nevnte dyreliv, og det fantastiske landskapet gjør at nasjonalparkene er like populære blant både turistene som den spanske befolkningen selv.

Aiguamolls Naturpark

Parkene har flere godt oppmerkede vandreruter som er svært enkle å følge, men et kart, gode vandrestøvler og litt utstyr kan være en god investering å ha med seg. Spesielt hvis man har tenkt seg ut på noen av de litt lengre rutene, eller en av dem som ikke egner seg for de aller minste barna.

4. Prøv en sport i Roses!

Besøkende som ønsker seg litt mere fysiske utfordringer under oppholdet i Roses kan nyte godt av et bredt og variert utlavg av forskjellige vannsportsaktiviteter man kan prøve. Man kan leie en båt, stå på vannski, dykke og mye mye mer. Alt sammen i det krystallklare vannet like utenfor byens strender.

Dykking

Hvis man foretrekker mer landlige sportsaktiviteter, kan man ta turen inn til byens eget sportssenter som ligger i Carretera Mas Oliva. Senteret er åpent for alle, både turister og fastboende, og tilbyr en lang rekke aktiviteter man kan forsøke seg på; volleyball, basketball, badminton, tennis, ping-pong, fitnessprogram og fotball for å nevne noen. Så uansett hva man ønsker seg, er man nesten garantert å finne det enten til lands eller vanns.  Bli i Roses i en uke.

5. Bo i Spania, men besøk Frankrike

Avslutningsvis, Roses fantasiske beliggenhet gjør byen til en perfekt sted å besøke Frankrike fra. Noe som gjør at du nesten kan kombinere to ferier for prisen av én. En kort kjøretur opp hovedvei N-260 til Portbou og deretter krysses grensen hvor man kommer til Cerbère der man kan finne en fantastisk og uvanlig arkitektur. Som blant annet det skipsformete hotellet Belvédère du Rayon Vert, designet i art deco-stil av Perpignanarkitekten Léon Baille.

Skulle man ikke ønske å leie seg en bil er det selvfølgelig også mulig å reise rundt i området ved hjelp av busser, drosjer og tog.

Buss 

 

For de som likevel ønsker å leie en bil til turen, gjøres det oppmerksom på at veien til Frankrike via fjellene er ganske kronglete, spesielt i vintermånedene. Men bare en kort kjøretur inn i Frankrike kommer man til motorvei N-11, og standarden blir svært så god igjen.

Uansett hvilken grunn man har for å besøke Roses på Costa Brava, vil den typiske feriegjerst absolutt ikke være uten noe å gjøre, og det er noen store villaer, leiligheter og hytter til leie for oppholdet.