Kjenn suget i PortAventura

Med ikke mindre enn 39 forskjellige attraksjoner, skal det mye til før man får et kjedelig øyeblikk i Catalonia's PortAventura. I gjennomsnitt er det 3,5 millioner besøkende innom i året, noe som gjør parken til Spanias best besøkte. Den tilstøtende vannparken, PortAdventura Aquatic Park, er en av de mest populære vannparker i Spania.

En verden full av eventyr

Port Aventura

PortAventura åpnet i 1995 og er inndelt i seks forskjellige områder: Mediterrània, Far West, México, China, Polynesia, og SésamoAventura. Geografisk sett ligger parken i forbindelse med det blomstrende feriestedet Salou, og har adressen; Avinguda de l'Alcalde Pere Molas, 2, 43480 Vila-seca, Tarragona, Spain (977 779 090).

Utforsk middelhavsområdet – Mediterrània

Port Aventura - Mediterrean

Inngangsporten til PortAventura er bygget som en autentisk katalansk kystby, og dette området er godt for både bespisning og shopping. I juli og august er innsjøene vertskap for FiestAventura, et gedigent fyrverkerishow med innslag fra de andre verdenene i parken.

Mediterrànias hovedattraksjon er Furius Baco. En berg og dalbane som oppnår en topphastighet på 135 kilometer i timen, noe som gjør den til europas hurtigste berg og dalbane. Man kan reise videre fra Mediterrània med båt fra Port de la Drassana til China, eller man kan reise med tog fra Estació del Nord til det ville vesten.

Jungelmoro – Polynesia

Port Aventura - Polinesia

En møysommelig laget imitasjon av de polynesiske øyene. Den polynesiske jungelens løvverk gjør at det er mye skygge og relativt kjølig selv på de varmeste sommerdagene. Det finnes også en butikk, Mers de Sud, hvor man kan kjøpe autentiske polynesiske souvenirer, og det er flere spisemuligheter, inkludert snackbarer og en Bora-Bora restaurant som har spesialisert seg på eksotiske salater og tropisk juice.

På Kon-Tiki Wave Ride befinner du deg ombord i en katamaran som kjemper mot å lide forlis, og i 4D Sea Odyssey kan du oppleve en undervannsbåt på lerretet. Vil du ha en midre rolig opplevelse, er Tutuki Splash tingen. Spesielt hvis du sitter forrest eller bakerst.

Orientekspressen – China

Port Aventura - China

Nyt en smak av Asia ved å spise på en av de mange kinesiske restaurantene i denne delen av verden. En verden som viser både det imperiale Kina og Mongolia. Her finnes også en miniatyrversjon av den Kinesiske Mur. hvorfra man har en flott utsikt over parken.

Legenden forteller at det en gang for lenge siden var en prins som forsøkte å styrte en keiser i det gamle Kina. Gudene svarte med å forvandle ham til en drage og dømte ham til å vandre på jorden for resten av evigheten. Denne fortellingen inspirerte konstruktørene til å lage The Dragon Khan Ride, komplett med åtte vertikale looper og en toppfart på 110  kilometer i timen.

Tex Mex – México og Det Ville Vesten

Port Aventura - Far West 

Et besøk i Mexico lar deg nyte et mariachishow på La Cantina eller en utendørs servering på terrassen til La Hacienda. Det er trolig best å spise etter å ha prøvd attraksjonene. Attraksjoner som for eksempel den spinnende Yucatán og frittfallende Hurakan Condor.

Med Far West menes det selvfølgelig Det Ville Vesten, og det er betraktelig mer Texas enn California her. Er du cowboy / cowgirl nok til å temme de ville bøflene?

Sesam sesam, lukk deg opp – SésamoAventura

Old McDonald hadde også sin gård, men her er det Elmos gård du kan besøke, bygget opp som en hyllest til alle figurene i Sesame Street.