Topp ting å gjøre i Santa Pola

På den vakre spanske kystlinjen Costa Blanca, finner du Santa Pola, den perfekte feriedestinasjonen om du vil slappe av og nyte litt velfortjent sol.

 

Selv om det er et ganske rolig sted, tilbyr Santa Pola et bredt spekter av aktiviteter for alle aldersgrupper, uansett om du vil ha det enkelt eller pumpe adrenalin. Her er de beste aktiviteter og ting du kan gjøre i Santa Pola!

Slapp av på en av de mange lokale strendene

Strand i Santa Pola

Santa Pola er et ekte paradis med både lange sandstrender og mer intime og pittoreske små bukter. Mange av strendene ligger nær sentrum, slik at du ikke trenger å gå eller kjøre for langt dersom du leier leilighet i Santa Pola og vil tilbringe en dag på stranden.

 

En strand som særlig er verdt å nevne, er Playa Levante som har Blått flagg-status. Her kan du slappe av og nyte alle fasilitetene du kan forvente av en strand med høy kvalitet. En annen flott strand er Playa de Varadero i den mer urbaniserte og østlige delen av Santa Pola. Disse strendene er to perfekte steder for en stranddag på Costa Blanca sammen med hele familien.

 

Strand i Santa Pola

Hvis du foretrekker roligere og mer landlige steder, bør strender som Playa de la Ermita, Playa de la Gola, Calas del Cuartel og Calas de L'Aljub definitivt prøves ut. Andre strender som fortjener et besøk under oppholdet er Gran Playa, Playa Lisa, Playa Tamarit, Playa del Pinet og Calas Santiago Bernabeu.

 

Vannsport, vannsport, vannsport!

 

Kitesurfing i Santa Pola

Santa Pola er et flott sted for vannsportentusiaster. Mange av de lokale strendene tilbyr forhold som er ideelle for vind-surfing og kite-surfing, og mange store og internasjonale konkurranser i vind-surfing har blitt arrangert i Santa Pola. Det er et godt lokalt vannsportmiljø her slik at du får muligheten til å bli kjent med andre vannsportentusiaster under en ferie på Costa Blanca.

 

Vind-surfing i Santa Pola

De beste strendene for vind-surfing er Gran Playa, Playa Lisa, Playa Tamarit og Playa de la Gola. Du finner flere vannsportklubber der du kan leie utstyr og melde deg på kurs, hvis du ønsker det. Andre aktuelle vannsportaktiviteter i Santa Pola er seiling, padlebrett, kajakkpadling, dykking og snorkling.

 

Utforsk de berømte saltslettene i Santa Pola

 

Saltslettene i Santa Pola - Torre de Tamarit

 

Vest for Santa Pola finner du Salinas de Santa Pola (saltsletter) som er et fredet naturreservat og et spesielt beskyttelsesområde for vern av ville fugler. Saltslettene utgjør et nesten 25 kvadratkilometer stort område, og saltutvinningen startet her på slutten av 1400-tallet. I dag blir det fortsatt utvunnet salt. På området finner du også Museo de la Sal (et saltmuseum) der du kan lære mer om saltutvinningen og dens historie. De store ”isfjellene” med salt er et symbol på den spesielle betydningen saltet har hatt for økonomien i Santa Pola.

 

Flamingoer på saltslettene i Santa Pola

 

Saltslettene er også et flott sted å slappe av og tilbringe en dag i naturen med barna dine. Det er flere turstier som leder deg gjennom parken der du kan utforske den unike, interessante og varierte floraen og faunaen, samt de elegante og rosa flamingoene som er saltslettenes ”stjerner”. Ikke glem kikkerten, for det er også mange andre fuglearter som kan studeres her.

 

Besøk festningen

 

Festningen i Santa Pola

 

I sentrum av Santa Pola, på Plaza de la Glorieta, finner du slottet eller festningen i Santa Pola. Byggverket er utpekt ”Bien de Interés Cultural”, et landemerke med stor kulturell interesse i provinsen Alicante. Festningen ble bygget på 1500-tallet og er et godt eksempel på militær renessansearkitektur. Så var det da også slottets hovedformål å beskytte lokale sjøfolk mot angrep fra pirater.

 

Festningen i Santa Pola

 

I dag er slottet brukt som et kulturhus der det blir avholdt kulturelle og religiøse arrangementer. Men festningen rommer også det maritime museet, Museo del Mar. Du kommer inn i Santa Pola-festningen via en inngangsport som fører inn til en stor patio, kalt Patio de Armas. Pass på å ta litt drikke eller noe å spise noe på det travle Plaza de la Glorieta mens du nyter utsikten over slottet.

 

Ha det moro i Pola Park

 

Du får ikke mer moro i Santa Pola enn det du finner her i Pola Park, en temapark på hele 24.000 m2 med 30 attraksjoner som rutsjebaner, flyvende stoler, berg-og dalbane, en piratbåt, gokart, minigolf og mye mer. Pola Park tilbyr en rekke aktiviteter for alle aldersgrupper, bare et steinkast unna sentrum av Santa Pola. Parken har også mange spisetilbud, så du trenger ikke tenke på å ta med lunsj.

 

Pola Park er det perfekte stedet for å ha en morsom dag. Prisene starter fra € 3 per attraksjon. Vi anbefaler at du tar en kikk Pola Parks hjemmeside for å sjekke åpningstidene.

 

Besøk det kommunale akvariet

 

Akvariet i Santa Pola

Et annet flott alternativ til en familieaktivitet, er et besøk i Acuario Municipal de Santa Pola som er det største saltvannsakvariet i hele Valencia-området. Akvariet gir innsikt i det lokale marine livet og sørger også for vern av truede dyr- og fiskearter.

 

Ta en båttur til Tabarca-øya

 

Tabarca-øya

Santa Pola er nærmeste by til Isla Tabarca (Tabarca-øya) der bare ni kilometer med hav skiller. Isla Tabarca er den minste øya i Spania der det bor folk hele året. Befolkningen på denne øya utgjør 80 personer, men i sommermånedene er øya godt besøkt av tilreisende. Ikke overraskende er turismen den viktigste inntektskilden.

 

Øyas historie er som et eventyr, med pirater som søkte tilflukt her i det 18. århundret. Rundt 1760 led tunisiske sjømenn skipbrudd like ved øya. De ble reddet og bosatte seg deretter på øya. Kong Carlos III bestemte seg for å gripe inn mot piratene i området ved å bygge en festning på Tabarca-øya. Restene av disse kan fortsatt sees. 

 

I dag trenger du ikke frykte pirater dersom du vil besøke Tabarca. Det er flere rederier som gjerne vil ta deg ut til øya. En av dem er Tabarbus som har hurtigbåter som seiler over til øya på 15 minutter!

 

Når du ankommer Tabarca-øya, vil du legge merke til at vegetasjonen er ørkenlignende. Det er et økologisk interessant sted som har blitt erklært som et maritim naturreservat, kalt Reserva Marina de la Isla de Tabarca. Samtidig er det også et fristed for beskyttelse av fugler. Ikke glem snorklingutstyr, for de steinete strendene og de pittoreske små buktene gjør øya ideell for denne aktiviteten.

 

Nyt utsikten fra Faro de Santa Pola

 

Utsikten fra Faro de Santa Pola

Nordøst for Santa Pola ligger Faro de Santa Pola (fyrtårnet Santa Pola) midt i en fantastisk natur og med strålende utsikt over Middelhavet og Tabarca-øya. Det er et flott sted å starte utforskingen av dette kystområdet, enten til fots eller på sykkel. Ta det gjerne som en familiedag ut i naturen. Av og til vil du også kunne se para-glidere her. Ta med mat og drikke, for her finnes det ikke restauranter eller butikker i nærheten.

 

Santa Pola er et reisemål som tilbyr uendelig med muligheter for å nyte ferien fullt ut. Med vakker natur, komfortable strender, en fornøyelsespark, mange muligheter for vannsport og ikke minst saltslettene. Finn deg en leilighet i Santa Pola dersom du vil ha en spesiell ferie på Costa Blanca.