48 timer i Sevilla

Man kan ikke reise til Andalucia uten å besøke Sevilla. Så her følger noen tips om hva man kan se når man er der. God tur, og nyt vår miniguide.

Parque de María Luisa

Plaza de Espana-broen i Sevilla 

Dette er siste stoppested for shuttlebussen som bringer deg fra Sevillas Lufthavn og inn til sentrum. Stoppestedet ligger like ved Maria Luisa Parken, en gave gitt av Infanta Luisa Fernanda til den andalusiske nasjonen, og er i dag byens hovedpark. Her kan man nyte en tur med hestevogn opp til det imonerende Plaza de España.

Guadalquivir

Sevilla - Torre del Oro, nær Guadalquivir-elven 

I nærheten av Parque María Luisa, finner du Rio Guadalquivir, hvor Puerto de Sevilla, Spania eneste elvehavn ligger. Et godt utgangspunkt for en fantastisk spasertur langs elva. Beliggende langs bredden av Guadalquivir, er det iøynefallende Torre de Oro et flott sted å hoppe på eller av en av byens mange sightseeingbusser.

Reales Alcázares de Sevilla

Sevilla - Reales Alcazares 

Det Kongelige Palasset er omkranset av staselige hager som ikke står tilbake for sitt kongelige interiør. Det eldste palasset fortsatt i bruk i Europa, og opprinnelig var Alcázar et maurisk fort. I 1987 anerkjente UNESCO det som en World Heritage Site, sammen med sin nabo, Sevilla katedralen.

Plaza de Toros

Sevilla - La Maestranza tyrefekterarena 

Den legendariske forfatter og hispanofile Ernest Hemingway insisterte i sin tid på at tyrefekting ikke var en sport, men snarere en "tragedie". Tør du innta orkesterplassen på et slik drama? Selv om du velger å la vær, er tyrefekterarenaen likevel en imponerende bygning.

Catedral de Sevilla

Katedralen i Sevilla 

Den gang Sevilla lå i et annet land, det berber-muslimske Almohad riket i Al-Andalus, var katedralens klokketårn en minaret i den daværende moskeen. Christopher Columbus er gravlagt her, i det som nå er verdens fjerde største kirke.

Iglesia de San Luis

San Luis kirken i Sevilla 

Ønsker man å se et annet barokk mesterverk, som ikke blir like så overbefolket som katedralen, kan man ta turen til Macarenaområdet og St. Louis kirken. Oppkalt etter den franske kongen på den tiden, ble den bygget mellom 1699 og 1731. Arkitekt Leonardo de Figueora opprettet en fasade som er en fryd for øynene.

Barrio de Triana

Sevilla - Trianadistriktet
 

Til tross for at Sevilla egentlig er en svært sofistikert by, har den likevel sine "grovkantede" nabolag, deriblant Triana, som forblir et resolutt arbeiderklassestrøk. Det er her man ser de mest autentiske, ofte improviserte, flamencoforestillingene, og mange besøker områdets berømte marked for å handle ferske, lokale råvarer.

Barrio de Santa Cruz

Sevilla - Barrio De La Cruz kirken

Det er definitivt mer overklassepreg over Triana enn det er i Santa Cruz nabolaget. Dette mer sentrale området er også tilholdstedet til mange av byens eldste kirker. Med tanke på at dette også tidligere var byens jødiske kvarter, var mange av kirkene opprinnelig synagoger.