All moroa på markedet i Seville Feria

Spanjolene er kjent over hele verden for å feire alt og ingenting med stor innlevelse, pomp og prakt, og ingen viser større vilje til å feste! De arrangerer mange gode festivaler, og mange områder rundt om i landet holder sine egne hvert år, på spansk kjent som en Feria.

Byen Sevilla i den sørvestlige delen på den iberiske halvøya er kjent for mange ting, men den våkner virkelig til live i april, med sin egen overdådige festival med utstillinger, parader, hester, god mat, masse drikke, flere fester og enda litt mer drikke !

Sevilla - Feria de Abril - Lanterner

Sevilla Feriaen går av stabelen to uker etter påske, normalt rundt den tiden folk begynner å komme seg etter Semana Santa festivalen, for da er det jo en ny grunn til å feire igjen. Men ved siden av unnskyldningen for å feste litt, er det mye mere ved en feria enn bare festen.

Feriaen startet for rundt 150 år siden, opprinnelig som et dyrskue, men har vokst betraktelig siden den gangen.

Det hele starter normalt rundt midnatt mandag og fortsetter de neste seks dagene. Dog er alt relativt i Spania, og mange starter feiringene allerede lørdag. Om det er på grunn av utålmodighet vites ikke, eller om det bare er fordi spanjolene liker å gjøre ting litt annerledes.

Hver dag begynner med parader, hvor vogner og ryttere ferdes gjennom byens gater, og ofte er det byens overklasse som deltar. Hele prosesjonen ender i sentrum av byen, i byens tyrefekting arena, La Real Maestranza.

Sevilla - Feria de Abril - Rytter

De majestetiske hvite andalusiske hestene traver elegant gjennom gatene, til den umiskjennelige aroma av sherry. Faktisk er hele regionen kjent for sin produksjon av fin kvalitets sherry, og det er vel verdt et besøk til en av de lokale sherryprodusentene mens man likevel er her på ferie. Hvis man har en leiebil, så kan man også komme til verdens episenter av Sherryproduksjon, i det nærliggende Jerez de la Frontera.

Feriaen i Sevilla er mer eller mindre en fest for alle menneskenes sanser, pluss et par sanser man kanskje ikke visste man hadde.

Hele uken ser man mange telt reist langs elven Guadalquivir, og i deler av messeområdet. Disse fargerike lerretsteltene er kjent som Casetas, eller lite hus, på spansk.

Ikke ulikt Casels, eller Base Camps", eller Valencia fallas fiestas, blir disse casetas midlertidige hjem for familier, klubber eller foreninger, og det holdes store fester hver natt, hvor det spises tapas, drikkes sherry, og selvfølgelig øl.

Sevilla - Feria de Abril - Recinto Markedet

Det finnes flere ulike tivoliattraksjoner og underholdning man kan prøve, og det vises tradisjonelt håndverk og håndarbeid. Noen er rettet mot turisthandel, mens andre rettet mot de fastboende i byen. Alle er dog alltid velkommen på feria, og det er et livlig og lystig sted å være, og man er nesten alltid garantert godt vær, uten at det blir alt for varmt i solen heller.

Dette er også stedet å se de mange tradisjonelle draktene, med mennene som har det tradisjonelle rideantrekket traje corto, med kort jakke og for trange bukser, og selvfølgelig kvinner og unge jenter i de tradisjonelle flamencokjolene.

Mye av feriaen foregår om natten når det er kjøligere, men det er fortsatt mye som skjer i løpet av dagen også. Sørg bare for å holde deg i nærheten når solen går ned, for å se noen av de fantastiske fyrverkeriene.

Sevilla - Feria de Abril - Fyrverkeri

Feriaen er absolutt stedet å være i Andalusia i april, og hvis du planlegger en kort pause eller en ferie i Andalusia, feriebolig-spania.no mange fantastiske steder å bo i alle prisklasser.