10 Billedskjønne spanske byer

Alt klart for ferien i Spania? Solkrem, badetøy, håndkle? Sjekk, sjekk, sjekk, ok? Legg ved et kamera, og du er klar for en rekke souvenirer du ikke trenger å kjøpe i noen butikker, bilder av en eller flere av de følgende spanske byer.

Cudillero

Cudillero, Asturias

Det grønne Spania strekker seg nesten hele veien ned til kysten, som bildet av Costa Verdes feriested Cudillero viser ovenfor. Der hvor Babel har sine hengende hager, har Cudillero hengende hus. Bare se selv, der de klamrer seg fast i fjellsidene.

Cadaqués

Cadaques, Costa Brava, Catalonia 

Det som en gang var en liten fiskerlandsby, har nå vokst seg stor og blitt til en by. I løpet av sommeren, kan denne byen, Costa Brava, øke befolkningstallet fra litt over to tusen beboere, til over ti ganger så mange. Salvador Dali, som pleide å besøke Cadaqués i barndommens ferier, var så begeistret for området, at han bygget en permanent bolig i den nærliggende havnebyen Port Lligat.

Nerja

Nerja, Balcon de Europa

Velkommen til det østlige Costa del Sol, et noe mer raffinert sted enn sin "wild west" tilsvarende i vesten. Med sin beliggenhet kun 50 kilometer fra Malaga flyplass, er Nerja et feriested i en egen klasse, eller en by det kan være lurt å sette av en dag til å besøke. Fjellkjeden Sierra de Almijara står vakt over en imponerende samling av sandstrender og viker.

Casares

 

Casares, Marbella

Knapt 15 kilometer fra Málagas kyst, finner man en helt annerledes verden. Etter å ha svingt av motorvei A7 ved Torre de Sal, åpenbarer et fantastisk landskap seg, når du får det første synest av Casares. Ikke mindre imponerende blir synet, når du så hever blikket, og ser middelalderborgen som ligger høyt hevet over byen.

Teror

Gran Canaria - Teror

Den 8. september hvert år, strømmer lokalbefolkningen i tusenvis ut i gatene i Teror, for å hedre Virgen del Pino, Gran Canarias skytshelgen. Mange ferdes til fots fra hovedstaden Las Palmas de Canaria, og du kan selv lage din egen pilgrimsreise, når som helst på året, og det behøver ikke nødvendigvis å være på apostlenes hester.

Cómpeta

Competa, Andalusia

Du må klatre opp til 638 meters høyde over havet, for å komme til denne byen, Axarquía. Der hvor Pisa har sitt skjeve tårn, skråner dette samfunnet seg nedover foten av La Maroma, Sierraj Tejedas høyeste topp. Hver 15. august, feires Noche del Vino, Nattens Vin. Byen har alltid vært hedonistisk, noe som kan dateres tilbake til romertiden, hvor det var et populært sted for fester.

Liérganes

Lierganes, Cantabria

Liérganes kan skryte av å ha en arkitektur som kan dateres helt tilbake til det 17. århundre. Byen ligger plassert mellom to åser, Marimon og Cotillamón, og huser to kirker, og et par kapeller.

Hondarribia

Hondarribia, Pais Vasco

Dette baskerlandske Atlanterhavsanlegget er også en elvehavn, og en syv minutters fergetur over Biasoabukten, bringer deg til byen Hendaye i Frankrike. San Sebastián noe lenger vest langs kysten, har noen fantastiske restauranter med Michelinstjerner, men du kan fortsatt få mat av topp kvalitet til en brøkdel av prisen, hvis du drar til det noe mer provinsielle Hondarribia.

Besalù

Besalù, Catalonia

Selv om det ikke ser ut som om det har endret seg mye siden middelalderen, er Catalonias Besalú godt betjent med moderne transportforbindelser. Hit kan du komme enten med tog, buss eller bil, og middelalderbyen ligger bare rundt 30 minutter fra lufthavnen i Girona. Vel fremme kan du vandre rundt på egenhånd og utforske den fantastiske romanske arkitekturen i ditt eget, behagelige tempo.

Trujillo

Trujillo, Caceres, Extremadura

Er du til en byopplevelse, ta turen til Plaza Mayor, hvor du kan utforske ikoniske religiøse bygninger, og rikmannsboliger. Er du til mer landlige opplevelser, skal du bare reise noen kilometer nordover, hvor du finner tett skog, kun avbrutt av enger, dammer og et vannreservoar.