10 Familievennlige feriesteder i Spania

Spanjolene har lange tradisjoner i å se etter hverandre, og familier gjør stort sett alt sammen. Dette gjenspeiler seg også i turistnæringen, så det er ikke spesielt vanskelig å finne steder man kan reise til, som også er tilrettelagt for hele familien. Her er imidlertid våre ti for øyeblikket favoritter.

Tossa de Mar

Tossa de Mar strand og slott 

Dette feriestedet på Costa Brava er  svært populært blant barnefamilier. Det er mer enn nok å finne på både dag og natt, og atmosfæren på stedet er svært avslappende. Strendene er også mere milde enn ville, selv om de ligger på en av Spanias røffeste kystlinjer.

Moraira

Moraira strand 

Hold de små opptatt med en dagstur til Aqualandia, Mundomar Marine Park, eller Terra Mitica temapark i nærheten Benidorm. Alternativt kan du nøyes med å bare ta tingene rolig i selve feriestedet som en gang var en svært så livlig fiskerlandsby men nå bare et postkortvakkert sted å slappe av i.

Puerto de la Cruz

Tenerife, Puerto de la Cruz 

Mange forbinder Tenerife med full fart og disko hele døgnet, strender fulle av fulle og festglade ungdommer og mengder av rølp, kort sagt, en eneste stor fyllekule for folk som kun kommer for fest og moro. Dette bildet er ganske så langt fra virkeligheten som det er mulig å komme, spesielt hvis man trekker nordover mot for eksempel Puerto de la Cruz, som er betraktelig roligere enn for eksempel de sydligere feriestedene Las Américas og Los Cristianos, for å nevne noen. Men stillheten til tross, stedet har mer enn nok å by på for familier som for eksempel Loro Parque og Lago Martianez vannpark.

Costa Teguise

Costa Teguise, Lanzarote 

En annen kanariøy, et annet familievennlig feriested. Denne gangen er det Lanzarote og Costa Teguise vi snakker om. Noe mer løssluppen og livligere enn Puerto del Carmen, men fortsatt et kjempetrivelig sted for hele familien. Hele området ble utviklet under nøye tilsyn av César Manrique, en arkitekt som var svært opptatt av at området ikke skulle overutvikles.

Puerto de Mogán

Puerto Mogan, Gran Canaria 

César Manrique, en arkitekt som ikke hadde noe til overs for høye bygninger, ville satt stor pris på de lave bygningene i den sjarmerende Puerto de Mogán på naboøya Gran Canaria. Selv om komplekset er designet av den Malagafødte Rafael Neville er det ikke vanskelig å se at han er tydelig inspirert av Manrique. Noe som preger hele området med lave hvitkalkede feriehus. Ikke akkurat Playa del Inglés.

 

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell, Catalonia

En stilig katalanske feriested som heldigivs fortsatt ikke er alt for overutviklet. Calella de Palafrugell hører til den uberørte delen av Costa Brava. Her finnes alt fra sandstrender til bortgjemte viker som ikke ville se helt feilplassert ut i boken om Skatteøya, og det er mer enn nok å undersøke og oppdage for hele familien her. Og det beste er at alt sammen nås på under en time fra Girona flyplass.

Aigua Blava

Begur - Aigua Blava strand 

Like i nærheten av Calella de Palafrugell, i retning mot Begur, finner du det diskré og hyggelige feriestedet Aigua Blava. De små skjermede strendene blir riktignok flittig besøkt om sommeren men det oppfattes ikke direkte påtrengende. Det ligger tross alt i den mindre kommersielle delen av Costa Brava.

Port de Pollença

Mallorca - Port de Pollensa 

Sett kursen nordover på Mallorca for å komme til den behagelige avslappende Port de Pollença, den rake motsetningen til Magaluf, øyas versjon av det ville vesten. Her er det rolige og grunne strender med stille klart vann, perfekt for familiens yngste vannløver som ikke har vokst ut av baderingen riktig ennå. Er du heldig, kan det hende du får øye på sykkelhelten Bradley Wiggins som også ofte ferierer med familien i området.

Portinatx

Ibiza - Portinatx strand 

Noen og tjue kilometer, eller en litt over 30 minutters kjøretur, er alt som skiller Ibizas Portinatx fra partyøyas betraktelig mere berømte (beryktede?) San Antonio. Sin nærhet til tross, det virker som om disse to stedene befinner seg på hver sin planet, for der det ene stedet stort sett dreier seg om fest og moro døgnet rundt, dreier det andre seg om rolige dager i harmoni med omgivelsene og familien.

Corralejo

Fuertventura - Corralejo 

Noe av det beste med Fuerteventuras Corralejo er at du kan komme hit året rundt og fortsatt oppleve et fantastisk ferieopphold. Enten du kommer for å feire jul her, eller sommerferie, er det mer enn nok å finne på for familier med barn. Flotte strender og mengder av sol vil sørge for et perfekt opphold for både store og små.