10 Majestetiske slott i Spania

Historieundervisning er morsomt i Spania, spesielt hvis man besøker et slott eller en borg. Barna elsker å drømme seg bort i en verden med prinser og prinsesser, riddere og fagre jomfruer, og så kan man lære noe i ferien.

Castillo de Manzanares El Real

Manzanares el Real Slottet - i Madridprovinsen 

Du har kanskje sett dette slottet enten på fjernsyn eller kino, for i 1961 ble filmen "El Cid" innspilt her, med Charlton Heston og Sophia Loren i hovedrollene. Nå kan du også se det i virkeligheten, da det kun ligger en 50 minutters busstur fra Madrids Plaza de Castilla, linje 724. Vær imidlertid oppmerksom på, at slottet er stengt for publikum på mandag.

Alcázar de Segovia

Segovia - Alcazar 

Kjøp et postkort i Segovia, og det er nesten garantert med et bilde av dette berømte slottet. Dette er den type slott man kan forestille seg Rapunsel innelåst i. Med sine høye tårn og beskyttende murer, er det nesten så man forventer en vakker jomfru slippe ned sitt lange lyse hår, fra et vindue høyt der oppe.

Castillo de la Mota

Castillo de la Mota -Medina del Campo, Valladolid (Castilla y Leon) 

Bygget på tuftene av en festning fra det 11. århundre, ble dette slottet gjenoppbygget i det 20. århundre, takket være Francisco Franco. Diktatoren hadde en tiltrekning til konstruksjoner med linker til de katolske monarkene. Det heraldiske skjoldet til Ferdinand og Isabella over hovedporten daterer seg tilbake til 1483.

Castillo de Almodóvar del Río

Cordoba -  Almodovar del Rio slottet 

Denne imponerende mauriske borgen er beliggende i Córdoba-provinsen. Bygget i 760, er dette Berber-designede slottet oppført på tuftene av et tidligere romersk fort, noe som bidrar til å understreke den strategisk viktige plasseringen.

Castillo de los Templarios en Ponferrada

Ponferradaborgen i Camino de Santiago, Castilla y Leon 

Som et landemerke på Spanias berømte Camino de Santiago, er dette slottet opprinnelig oppført som en bygdeborg og deretter en romersk festning. Inntil tempelriddere inntok det i det 12. århundre og omgjorde det til et tilfluktssted for pilgrimer på vei til Santiago de Compostela. Et skikkelig slott av den skikkelig gamle typen, med både vindebro og vollgrav.

Castillo de Javier

Javier slott - Navarra 

Et annet alternativ for å huse pilgrimmer, er Javier Castle, som står på en bjergknaus i byen med samme navn. Opprinnelig oppført i det 10. århundre, og tatt i bruk som museum i 1901. Av spesiell interesse kan nevnes Torre de Cristo, Tower of Christ, som inneholder et gotisk kapell.

Castillo de Xátiva

Xativa Slott, i Valenciaprovinsen 

Xativa  er ikke bare ett, men to sammenkoblede slott, og befinner seg på den romerske veien, Via Augusta, som i sin tid var av stor strategisk betydning, så det å erobre dette slottet var nøkkelen til triumferende suksess, utført av store krigere som Hannibal, Scipio, og Sertorius. Beliggende nærheten av Valencia, med link til Roma via Pyreneene med Cartagena og Cádiz, og videre langs middelhavskysten.

Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro i Malaga

Med sin beliggenhet 130 meter over havet har Gibralfaro Castle en dominerende posisjon. Med utsikt over Málaga by og havn, er det også hedersplassen til provinsens flagg og segl. Datert tilbake til det 10. århundre, ble det bygget etter ordre fra Abd-al-Rahman III, kalifen av Córdoba.

Castillo de Olite

Navarra - Olite Slottet 

Også kjent som Palacio de los Reyes de Navarra de Olite, er dette slottet virkelig en konge verdig. Bygget i det 13. og 14. århundre, var det en av hovedsetene i kongeriket Navarra. Dets første beboer var Carlos III, med tilnavnet Carlos den noble.

Castell de Tossa de Mar

Tossa de Mar slottet 

Costa Brava er ikke bare et sted for å friske opp brunfargen. Dette slottet er høydepunktet i Tossa de Mar, gamlebyen, et sted som ble erklært et nasjonalt historisk og kunstnerisk monument tilbake i 1931. Beliggende i den sørlige delen av Gironaprovinsen, ble det konstruert av Abbot Ramon Dezcatlar tilbake i 1387 og har overlevd både piratraid og en fransk invasjon.