10 perfekte spanske palasser

Alle liker vel å snuse litt rundt på de stedene de kongelige kaller sine hjem, og Spanias palasser er i høyeste grad overdådige templer, bygget til ære for de kongelige og andre av adelig slekt. Forbered deg på å bli blendet.

Palacio Real, Madrid

Det Kongelige Palass i Madrid, Palacio de Oriente  

Dette 18. århundres kongeslott, startet livet som Palacio Oriente, oppkalt etter Plaza de Oriente, som ligger like foran. Det er det største palasset i hele europa, og inneholder svimlende 200 rom. Ved å gå inn gjennom Plaza de la Armería, som ligger i gangavstand fra Plaza de España, kan man besøke 50 av dem.

Alhambra, Granada  

Alhambra palass, Granada

Dette store komplekset, delvis festning, delvis palass, ble opprinnelig bygget som et slott. Vi trenger bare å se på oversettelsen av det arabiske ordet al-Hamra, som betyr Red Castle, Det Røde Slottet. Den rødlige veggene er opphavet til dette navnet.

Palau Nacional, Barcelona

Det Spanske Torg i Barcelona og Det Nasjonale Palass

Palau Nacional, et nybarokk mesterverk, som dominerer Montjuïc skyline. Det ble opprinnelig bygget som fasade til Grand International Exhibition i 1929. For tiden huser bygningen Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Catalonias største museum, som kan skryte av den mest omfattende samling av romansk kunst i verden.

Palacio de Cristal, Madrid 

Crystal Palace i Retiro Park i Madrid

Som en tro kopi av Londons Crystal Palace, Palacio de Cristal har hatt hedersplassen i Parque del Buen Retiro siden det sto ferdig i 1887. Og hvilket hyggelig avbrekk det fortsatt er, å besøke stedet. Der det en gang ble vist frem eksotisk flora og fauna fra Filippinene (som da var en spansk koloni), er det nå utstillinger av samtidskunst.

Palacio Real de la Granja de San Ildefonso, San Ildefonso

Det Kongelige Palass i La Granja de San Ildefonso i Segovia

Med sin beliggenhet bare 80 kilometer nord for Madrid, er dette palasset et perfekt mål for en dagsturutflukt fra hovedstaden. Ligger i Segovia Sierra de Guadarrama, og det var Felipe V som i årene 1724-1744 forvandlet området til den imponerende eiendommen og hagene som er der i dag. Det ble senere brukt av hans etterfølgere som et sommersted før Alfonso XIII arvet tronen.

Palacio de Cibeles, Madrid

Cibeles Palace, Madrid

Hva som en gang var Palacio de Comunicaciones, Spanias hovedpostkontor, er nå kjent som Palacio de Cibeles. Oppkalt etter den tilstøtende Plaza de Cibeles, plassen der fotballklubben Real Madrid feirer sine viktige seire. Bygningen er nettopp gjennomgått et betydelig renovering innvendig. Se for dere med et besøk til CentroCentro, Spanias "cutting-edge" kulturelle sentrum.

Palacio Real de Aranjuez, Aranjuez

Det Kongelige Palass i Aranjuez, Madrid

Beliggende rundt 48 kilometer syd for selve byen Madrid, finner man dette palasset med en hage, som er ansett som den mest signifikante fra Habsburg-epoken. Finn ut hvordan hverdagslivet var for en spansk monark ved å utforske Museo de la Vida no Palacio. Et annet museum, Museo de las Faluas Reales, tilbyr et eksentrisk utvalg av kongelig nytelse.

Palacio de Carlos V, Granada

Palacio de Carlos V, La Alhambra, Granada

Som et palass bygget inne i et palass, startet Toledoarkitekten Pedro Machuca byggingen av det allerede i 1527. Som en elev av Michelangelo, er det en renessansetriumf. Midlene til bygget ble reist ved å skattlegge de såkalte "Moriscos" (de konverterte maurerne) som forble i Granada.

Alcázar, Seville

Sevilla - Reales Alcazares

En annen spansk kongelig bygning, med en blandet historie, er Sevillas Alcázar. Før var det opprinnelig en maurisk festning, men er nå det eldste fungerende kongelige palasset i Europa, med en oppføring på UNESCOs liste, som  anerkjenner det som en World Heritage Site siden 1987.

Palacio de San Telmo, Seville  

Palacio de San Telmo, Sevilla

Som et av Sevillas mest imponerende arkitektoniske prestasjoner, viser San Telmo seg som et mesterverk bygget i barokkstil. Den siste renoveringen kostet 40 millioner euro, og tok hele ti år å fullføre. Da er det ikke upassende, at bygningen i dag brukes som det offisielle hovedsetet for den Andalusiske presidenten.