10 sjøer og vannreservoar i Spania

Vil du heller ligge ved bredden av en sjø fremfor en strand, så får du her en oversikt over de beste stedene i Spania. Selv i de tørreste områdene i Andalucia og Extremadura finnes det både sjøer og reservoarer. Her er våre ti favorittsteder.

Embalse del Negratín

Negratinsjøen, Granada Provins 

Beliggende i Freila, en del av Andalucias Granadaprovins, finner du dette reservoaret, med den mest svimlende utsikten. Langs den koboltblå vannkanten er det mulig å leie kanoer, eller ta en tur med en av de små båtene, og bare nyte synet av naturen fra vannsiden. Blir du sulten, kan du nyte din medbragte piknikkurv, eller du kan spise på en av de små restaurantene langs reservoarkanten.

Lago de Sanabria

Sanabria, Zamora 

Åtte kilometer nordvest for Pueblo de Sanabria i Castile y Léon provinsen i Zamora, finner du den Iberiske halvøyas største iskalde sjø! Hele året rundt er vannet frysende kald, selv når luften er varm, hvilket er grunnen til at du helt sikkert blir forelsket i dette 368 hektar store området. Det er tross alt Zamora du er i.

Estany de Banyoles 

Banyoles, Barcelona Provinsen 

Å være miljøbevisst kommer helt naturlig når du står ved kanten av den Katalonske sjøen Banyoles. Hele området oser av skjønnhet, stillhet og naturlig renhet, på en måte som er ubeskrivelig. Sjøen er medlem av Pla d'Espais d'Interés Nacional, hvilket er en fransk/spansk organisasjon, opprettet for å beskytte naturområder av nasjonal interesse. I 2003 ble sjøen også medlem av Ramsar List of Wetlands of Importance, som er en organisasjon hvis hovedmål er å beskytte våtområder på internasjonalt nivå. Dette er i sannhet en storslått sjø.

Embalse de La Viñuela

Viñuelasjøen, Malaga Provinsen 

I 1983 ble elvene Guaro, Velez og Seco demmet opp, og tre år senere var dette spektakulære reservoaret skapt. Er du ved å smelte vekk i sommervarmen i Malaga, Marbella, eller en av de andre større byene i området, så kjør opp i fjellene og ta en kjølig dukkert i det turkise vannet. Reservoaret er dessuten fullt av store tykke karper, som ble satt ut for å holde sjøgress og algebestanden nede. Hvilket også gjør området til et ideelt fiskeparadis.

Lagunas de Ruidera

Ruidera Naturpark, Albacete og Ciudad Real Provinsen

I Campo de Montiel finner du ikke bare en elv, men et helt nettverk av mindre elver, som renner gjennom provinsene Albacete og Ciudad Real, syd for Madrid. Her er sjansene for å se en drøvtyggende fjellgeit eller tavel oter stor, men du vandrer rundt på en av de mange stiene i denne storslåtte naturen. Dette er Castille-La Mancha området når det er på sitt beste, og husk endelig kameraet!

Lagos de Covadonga

Asturias - Covadongasjøen - Picos de Europa

Tre, er det magiske tallet når du besøker fjellkjeden Picos de Europa i Asturiaprovinsen. Enten du utforsker de naturskjønne fjellene på sykkel eller til fots, vil du ikke kunne unngå de tre sjøene Enol, Ercina og Bricial. Området er så vakkert, at du nok aldri vil glemme ditt besøk her.

Embalse de Ullíbarri-Gamboa

Ullibarri-Gamboasjøen, Alava

Det finnes ikke mange like maleriske områder som dette baskiske vannreservoar, som leverer vann til storbyene Bilbao og Vitoria-Gasteiz. Alavareservoaret kan dessuten by på to strender, Landa og Garaio, samt perfekte forhold for både vindsurfing, dykking og alt annet naturelskere og fotturister måtte ønske seg.

Embalse de Navacerrada

Navacerrada, Madrid

45 minutter kjøring fra storbyen Madrid, finner du Navacerrada-reservoaret, hvor også Madrids eneste vintersportsted ligger. Selve reservoaret ligger på 1200 meters høyde over havet, og såvel turen opp til stedet som turen rundt reservoaret, byr på mange gode opplevelser.

Embassament d'Ulldecona

Catalonia - Ulldecona Sjøen, Senia elven

Ulldeconadammen fikk opprinnelig sitt navn fordi den ble utgravet og finansiert av jordbrukere fra Ulledecona. Hvis du vil se denne Valensianske perle på nært hold, skal du kjøre til La Sénia-sjøen, som ligger i nærheten av hvor dammen begynner. Er du virkelig på eventyr, skal du kjøre til den forlatte landsbyen Mangraner, som ligger i dammens nordvestlige hjørne. Det vil du ikke angre på!

Embalse de Alange

Alange, Badajoz

Det er deilig å sitte i den øredøvende stillheten på kanten av Alangereservoaret, og bare nyte tilværelsen. Inntil du blir revet tilbake til virkeligheten, av en springende karpe eller insektsfangende gjedde som bryter vannflaten. Reservoaret ligger 20 kilometer fra Mérida, og danner utløp i Guadianaelven.