5 markeder i Spania

Spanske supermarkeder kan ikke sammenlignes med dem der hjemme, og de har langt fra alle de produktene vi som nordmenn er vante til. Men de spanske markedene er til gjengeld de norske overlegne, med mange hundre prosent! Alle markedene i Spania tilbyr årstidens frukt og grønnsaker, til langt under norske priser - vi har her samlet en liste over de 5 beste markedene i Spania. Husk kontanter, det kan bli en dyr fornøyelse!

Sant Josep de la Boqueria Markedet i Barcelona

Barcelona - La Boqueria Market 

Det er vanskelig å unngå dette skjønne markedet, som i daglig tale bare blir omtalt som La Boqueria. Markedet er beliggende midt i sentrum av Barcelona, og inngangen er via Ciutat Vella skrått ovenfor Operahuset Liceu.

Markedet er datert helt tilbake til år 1217, og er et himmelrike for matelskere! På markedet kan du få alt fra friske fisk og skalldyr, til de lekreste utskjæringer av alt slags kjøtt, fra hest og får til okse og svin. Blant annet velter det med forskjellige varianter av chorizo og jamón. La Boqueria har åpent fra mandag til lørdag fra klokken 09.30 til klokken 17.30. Søndag er det stengt. 

Central de Valéncia Markedet i Valencia

Valencia - Sentralmarkedet  

Til tross for et stadig stigende antall turister besøker Sentralmarkedet i Valencia hver eneste dag, er det fortsatt langt fra en ordinær turistfelle. Hvis man på noen måte skulle kunne kalle det en form for felle, må det være en lokalbefolkningsfelle, hvor man får en fin anledning til å studere de lokale, mens de kjøper og selger.

Det nyeste tilbudet på markedet nå er smoothies og ferdigpakket skiveskåren frukt, perfekt til dagens matpakke, men det er også muligheter for å kjøpe vanlige produkter til en lekker middag, for eksempel hvis man har leid seg et privat hjem, eller en ferieleilighet med eget kjøkken.

Du vil helt sikker kunne lukte Sentralmarkedet i god tid før du ser det - med over 300 boder som selger alt fra frisk og nyfanget fisk, grønnsaker og urter til kjøtt og andre krydderier, er det vanskelig å unngå. Det sies det selges over hundre forskjellige ferdiglagde paellaer med safran her, og markedets åpningstider er fra mandag til lørdag fra klokken 07.30 til klokken 14.30. Det er lukket på søndager.

Sentralmarkedet i Alicante

Alicante - Sentralmarkedet 

Dette toetasjes markedet holder hus i en bygning fra 1921. I øverste etasje finner man kun kjøttprodukter som geitekjøtt, lammekjøtt, oksekjøtt og kalvekjøtt, for å nevne noen. Nede finner man så alt det andre, som blant annet brød, ost, fisk, krydderier, frukt og grønt. Hvis man tar bussen, skal man bare stå av på det stoppestedet som på spansk heter "Mercado", som simpelthen betyr "Marked" på spansk.

Med mindre man snakker flytende spansk, kan man godt forberede seg på en masse peking og tegnspråksfakter, da langt de færreste av selgerne bak bodene snakker engelsk. Er du vegetar, skal du nok helt unngå å gå ovenpå, da de i Spania spiser absolutt alt fra dyret, akkurat som man gjorde i Norge for 50 år siden. Det selges nemlig alt fra grisetær, innvoller og blod, til avskårne hoder, ører og øyne. Markedet er åpent mandag til fredag fra klokken 07.30 til klokken 14.30 og fredag fra klokken 07.30 til klokken 15.30. Det er lukket på søndager.

Colón Markedet i Valencia

Valencia - Colon Markedet

Markedene finnes ikke mere fantastiske enn dette stedet, som for første gang slo dørene opp juleaften i 1916, for å imøtekomme etterspørselen etter et lokalt marked i byens første forstad (Primer Ensanche). I 2003 gjennomgikk stedet en omfattende restaurering. 

I dag er stedet kjent for sine hypermoderne små barer og restauranter. 

Nuestra Señora de África Markedet i Santa Cruz de Tenerife

Tenerife - Santa Cruz, Nuestra Señora de Africa Markedet 

Dette marked er bedre kjent som La Recova, men fikk opprinnelig sitt offisielle lange navn fra Skytshelgen for byen Ceuta. Markedet er mere sydamerikansk enn afrikansk - men likevel et besøk verdt. I forbindelse med det store supermarkedet, er det også en lekeplass der, for å underholde barna mens far og mor handler på livet løs.