Å ta med babyer på ferie til Spania

Fler og fler har begynt å søke etter babyvennlige ferier de kan reise på, så her presenterer vi noen av de tankene man gjerne bør gjøre seg før man reiser av sted.

Spania er et fantastisk land å ta med babyer på ferie i, og spanjolene er generelt svært hengivne ovenfor barn i det hele tatt og gir dem ofte mye oppmerksomhet. Imidlertid kan en ferie med svært små barn (babyer) være en skremmende tanke, med tanke på alt det utstyret man må ha med seg i kofferten. Melk, bleier, barnemat og alt annet man kunne få bruk for på turen. Derfor har vi samlet en liten oversikt over alt det som allerede er tilgjengelig i Spania, slik at du ikke behøver å ta det med deg hjemmefra.

Babymelk

Hvis barnet fortsatt dier, er det selvfølgelig den beste løsningen. Ikke bare er brystene som regel alltid tilgjengelige, og det krever ingen forberedelser utover man skal tenke litt på hva man selv spiser og drikker i ferien.

Det finnes imidlertid mange gode melkeerstatningsprodukter i Spania, blant annet fra Nestle og andre kjente merker. De aller fleste store supermarkedene har et bredt utvalg av melk, men vær oppmerksom på at de kan være relativt dyre i innkjøp. Dessuten kan det å skifte melketype påvirke babyens tarmsystem og skape ubehag.

Vannet man eventuelt bruker til slik melkeerstatning skal kokes først, og det anbefales å bruke flaskevann til dette da vannet enkelte steder i Spania inneholder høye konsentrasjoner av kalsium og ikke egner seg som drikkevann for babyer.

Babymat

Det finnes et bredt utvalg av barnemat i spanske supermarkeder og i apotekene, men de er som regel av en helt annen type enn hva barna kanskje er vant til hjemmefra. Både smak og konsistens er tilpasset spanske spisevaner og består ofte av enten kjøtt eller fisk tilsatt grønnsaker. Er man imidlertid vant til å lage barnematen sin selv, og bor i selvhushold, finnes det både rimelige og gode grønnsaker av svært god kvalitet å få kjøpt i Spania. Er barna litt større, kan man også introdusere dem for tapas, noe de fleste barn synes er både morsomt og godt, og så er det ikke minst sosialt.

Bleier

Både Libero og Pampers er begge tilgjengelige i de fleste spanske supermarkeder - men merk at Pampers kalles Dodots i Spania. Supermarkedet Carrefour dessuten egne svømmebleier til bruk på stranden. Vær imidlertid oppmerksom på at innlegg til tøybleier kan være noe vanskeligere å få tak i i Spania.

Solkrem

Uansett hvilken tid på året du velger å ferie i Spania på, er det en regel som alltid gjelder; husk en god solkrem, og bruk den! Spesielt når det gjelder barn er solkrem med høy solfaktor svært viktig, og unngå direkte eksponering for sol så langt det er praktisk mulig.

I Spania finnes det et bredt utvalg av solkremer i både supermarkedene og i apotekene, og alle de kjente merkene er å få tak i. Unngå om mulif å kjøpe solkrem i de små kioskene nede på selve stranden, da disse gjerne er en del dyrere enn dem man får kjøpt i supermarkedet eller på apoteket.

Medisiner

Flytende paracetamol er ikke så utbredt i Spania, så hvis dette er din foretrukne medisin, bør dette medbringes hjemmefra. I Spania benyttes hovedsakelig Dalsy, som er en variant med ibuprofen.

Har man ingenting med seg og barnet blir sykt under oppholdet, bør man enten oppsøke lege eller et apotek. Det selges ingen legemidler i supermarkeder eller andre steder, og det finnes døgnåpne apotek stort sett over hele Spania. Alle apotek er skiltet, og skulle det apoteket du oppsøker være lukket for dagen, vil det være tydelig merking om hvor nærmeste døgnåpne apotek befinner seg.

Les alltid bruksanvisningen nøye ved bruk av ukjente legemidler og husk å ta med enten forsikringsbevis eller internasjonalt helsekort dersom du har et slikt.

Finn ut mer

Forhåpentligvis føler du deg nå noe bedre utstyrt for å ta med babyen på ferie i Spania, men hvis du ønsker mer informasjon om å reise til Spania med en baby eller et barn, er det flere anerkjente selskaper som kan hjelpe. BabyAbroad er en som er sterkt anbefalt - http://www.babyabroad.co.uk/. Happy Baby ferie!