En ferieboligleiers ønskeliste

Dagen er kommet, og det er tid for en svært etterlengtet ferie. Koffertene er pakket, pakket om, og pakket enda en gang. Flyreisen med alt for lite beinplass og gråtende unger er endelig overstått, og alt som står på programmet er å slappe av.

Når man så endelig etter en lang og utmattende reise låser seg inn i sitt nye midlertidige feriehjem, skal det ikke så mye til for å løfte humøret litt, eller i verste fall, det motsatte. De aller fleste feriegjestene vil nok være enige om at enten man har leid seg et hus på landet eller et hotellrom i byen, så er det visse ting som simpelthen bare må være i orden dersom oppholdet skal oppfattes som vellykket og man skal kunne slappe av og nyte ferien i fulle drag.

Feriebolig-Spania.no har spurt en rekke av leietakerne hva de setter spesielt pris på i en feriebolig, og nedenfor presenterer vi en del av det de nevner som essensielle fasiliteter og detaljer som kan være avgjørende for hvor vellykket en ferie kan bli.

Varm velkomst

Ifølge rundspørringen blant Feriebolig-Spania.no's er de tre viktigste fasilitetene i en feriebolig svømmebasseng, klimaanlegg og en god internettforbindelse. Ut over disse finnes så en rekke andre større og mindre bekvemmeligheter som kan være avgjørende for hvor vidt ferieboligen danner en trygg og hyggelig ramme rundt ferien.

Rødvin og tapas

Friske blomster på bordet og noen gode drikkevarer i kjøleskapet kan utgjøre en vesentlig forskjell og skaper lett en positiv stemning som smitter av på resten ferien. En feriegjest fortalte oss at det sto tapas og sangría klar ved ankomsten, noe de ble svært begeistret over! En utleier forteller at hun alltid serverer varm te til gjestene slik at de skal føle at de blir tatt vel i mot.

I kjøkkenet

Et karakteristika ved mange ferieboliger, som de fleste leiere elsker å hate, er mangelen på ordentligt kjøkkenutstyr. Bulkete stekepanner og sløve kniver kan i den grad slå skår i gleden når man vil forsøke seg på en hjemmelaget utgave av det lokale cuisine. En kokebok med lokale retter, gjerne på et språk man forstår, og et basisutvalg av typiske lokale ingredienser kan bringe stor glede!

Migas, spansk gryterett

Ut over dette nevner mange leiere at de gjerne ser basisvarer som te, kaffe, matolje, oppvaskmiddel og avfallsposer i kjøkkenet. Videre er det mange som ønsker seg en god kaffebrygger, en elektrisk kjele og en tekanne. Familier med små barn setter dessuten stor pris på en høy stol til de aller minste.

Hvis man virkelig vil gå inn for å gi et godt inntrykk overfor leiere, kan en god flaske lokal vin gjøre underverker!

Gå glad i bad

En ting som langt de fleste leiere er enige om at de ønsker å finne i ferieboligen, er noe så basalt som rikelige mengder toalettpapir. Gjerne til minst en ukes forbruk! Utleiere med bolig i nærheten av enten en strand eller et svømmebasseng kan gjøre deres gjester en stor tjeneste ved også å stille store strandhåndklær til rådighed. Det sparer betydelig plass og vekt i bagasjen og fort gjort å glemme igjen hjemme. Det samme gjelder en hårføner, for hvis den ikke skal med i kofferten hjemmefra, er det alltid plass til et ekstra par sko eller souvenirer på vei hjem igjen.

Sov søtt

En stor, god og komfortabel seng, gjerne med toppmadrass, gjør en stor forskjell når man tørner inn etter en lang dag med sightseeing. Mange leiere forteller at nettopp det at sengen har en toppmadrass har stor betydning for om de våkner opp med fornyet energi, eller ender med å føle at de har behov for enda en ferie i stedet for.

Soveværelse feriebolig Arcos ID 16959

Vær beredt

Flere leiere gir også uttrykk for at de føler seg best tilpass i en feriebolig hvor det er tatt høyde for potensielle uhell. Hvis strømmen går, kan for eksempel en lommelykt og noen stearinlys likevel redde dagen. Husk ekstra batterier og rikelig med fyrstikker! En røykalarm og førstehjelpskrin bør også være synlig anbrakt så gjestene kan føle seg trygge i boligen.

Underholdning

Til regnværsdager eller hjemmehygge etter en lang dags sightseeing, setter mange feriegjester pris på å ha muligheten til litt underholdning. Bøker, både fag- og skjønnlitteratur på flere språk, dvd’er, spill samt fargeblyanter til barna vil garantert bringe lykke. Mange leiere bidrar gjerne selv ved å etterlate leste bøker og blader i ferieboligen ved avreise.

Adgang for alle

God tilgjengelighet for funskjonshemmede er enda et punkt som Feriebolig-Spania.no's leiere stadig oftere setter på ønskelisten. Transport til og fra flyplassen samt hjelp til leie av rullestol eller el-scooter er detaljer som kan sikre at alle gjestene får en positiv opplevelse.

Vannski på Mallorca

En guide med informasjon om strender, restauranter og handlesentre tilpasset funksjonshemmede, samt detaljer såsom hvor det kan kjøres rullestol uten å møte høye kantsteiner eller andre forhindringer vil være til stor hjelp for feriegjester som selv er eller reiser sammen med funksjonshemmede.

Har vi oversett noe som du som feriegjest ønsker å finne i din feriebolig? Så bidra gjerne med en kommentar nedenfor!