En reise gjennom 17 av de mest uforglemmelige stedene i Spania

Spania er full av fantastiske destinasjoner! Når du besøker disse eventyrlige stedene vil du helt sikkert oppleve magiske øyeblikk som vil følge deg resten av ditt liv.

Vi har samlet de vakreste bildene fra 17 utrolige destinasjoner, som tar deg med på en tur på tvers av Spania. Du finner her de viktigste høydepunkter, og tro om ikke vi har vekket din lyst til å besøke og utforske dette vakre landet når du har lest denne artikkelen og for en tid følt deg hensatt til et eventyrland. God fornøyelse! 

17 steder, du ikke bør gå glipp av i Spania:

1. Cedeira - A Coruña

Cedeira

San Andrés de Teixido er en liten landsby i Spanias ytterste nordvestlige hjørne i kommunen Cedeira, som ligger i provinsen La Coruña. Byen ligger 140 meter over havets overflate i imponerende vakre omgivelser. Området er et av de mest mytiske og religiøse områdene i Spania, og landsbyboerne har tilbedt de døde i tusener av år.

Det sies, og alle gallere vet, at de før eller siden skal foreta en pilegrimsreise hit. Hvis man ikke når det i livet, må man foreta det i døden, om enn det ofte ikke vil være som et menneske, men i stedet for som et dyr, gjerne et lite et. Derfor skal man huske å ta vare på de små dyrene, som man måtte møte på sitt besøk der oppe. Områdets motto er derfor ikke så overraskende: Va de muerto quien no fue de vivo. (Gå som død, de som ikke gikk i live)

For å ære Jesu apostel er kapellet navngitt “San Andrés”. Omkring kapellet er det ofte stablet store bunker av stein. De er blitt stablet av pilegrimer, som tror på, og nettopp disse steinene vil tale ved den endelige dom og fortelle, hvilke sjeler som vil gå til San Andrés.

Foto vennligst utlånt av Belén Argueso.

+ Ferieboliger i Galicia

2. Miravet - Tarragona

Miravet

I den nordøstlige provinsen Tarragona, på toppen av en 100 meter høy bakke som grenser opp til Ebro-elven, ligger en gammel landsby og i tilknytning til denne, festningen Miravet, som er et av de beste eksempler på katalansk arkitektur. Denne gamle mauriske festningen ble omdannet til et klosterslott, da det muslimske Spania ble overmannet.

Dette er et fantastisk sted som imponerer alle besøkende. De brosteinsbelagte gatene er smale, og du kan fortsatt finne mauriske kunst, spesielt i de smaleste gatene. Du kan også se den gamle oljemøllen, og du bør bestemt ikke gå glipp av den betagende utsikten fra slottet. Du kan også velge å ta en båt fra moloen på en tur nedover langs elven, hvorfra du kan beundre det skjønne landskapet som omgir dette utrolige stedet.

Foto vennligst utlånt av Maria Jose Salas Garrido.

+ Ferieboliger i Tarragona

3. Torla - Huesca

Torla

Navnet Torla sies å komme fra et tårn fra det femtende århundre, som ble bygget for å forsvare byen mot franskmennene. Byen har sin helt egen sanne identitet og er en av de beste destinasjoner for både historieinteresserte og naturelskere. Den har således både en rik historie og kulturarv, og så er den porten til både Ordesa National Park og Monte Perdido.

Torla ligger i Sobrarbe, 100 kilometer fra Huesca. Toppen av ​​Mondarruegofjellet, som ligger  2800 meter over havets overflate, er alltid synlig i dette ekstraordinære området.

Den gamle bydelen i Torla er, som de to tidligere nevnte byene ovenfor, av middelaldersk opprinnelse, og den er flott bevart og i meget god stand. Torla kan skryte av vakre steinhus, deres vinduer med dobbelt buer, samt våpenskjold på fasadene.

Foto vennligst utlånt av Santi Mendiola.

+ Ferieboliger i Huesca

4. Picos de Europa

Picos de Europa

Mange har hørt om Picos de Europa, men det er noe helt annet selv å gå en tur på disse betagende rutene i dette vakre landskapet, hvor det er mulig å beundre og sette pris på områdets vakre landsbyer, daler og fjell. Det er uten tvil en stor opplevelse! Dette imponerende naturområdet ligger i både Asturia, Cantabrien og Castilla y León. Picos de Europa er en av de største kalkstensformasjonene i Europa.

Området er hjemsted for over 100 arter av fugler, herunder kongeørn og gåsegribb. Dyrelivet på landjorden er likeledes rikt med både hjort, ulv og iblant observeres det også bjørn i området.

Foto vennligst utlånt av Francisco Molina.

+ Ferieboliger i Picos de Europa

5. Somiedo - Asturias

Somiedo

Somiedo i Asturias er et av de mange vakre naturområder i Spania. Området dekker et areal på 300 kvadratkilometer og er blitt erklært et biosfærereservat av UNESCO. Dette gir god mening, for området er fullt av vakre landskaps-scenarier med sjøer, lysninger og trær som vokser vilt og uberørt. Det eneste som holder naturen i sjakk, er de ville dyrene som lever i området. 

Dette naturområdet består av fem daler: Sapiencia, Valle del Lago, Puerto de Somiedo, Las Aortas og Cigüeñas. Somiedo er full av overraskelser for reisende, som du vil oppdage, når du slentrer ned på en av områdets stier. Her kan du blant annet få øye på de spesielle steinhyttene, kjent som Teitos. Og husk og holde øye med bjørnene i området, fordi denne parken er et av de steder med flest ville brunbjørner i hele Europa.

Foto vennligst utlånt av Diego Garin Martin.

+ Ferieboliger i Asturias

6. Sierra de Tramontana - Palma de Mallorca

Sierra de Tramonatana Palma de Mallorca

Hvis det finnes et sted i verden hvor ​​mennesket og naturen eksisterer i perfekt harmoni, så er Sierra de Tramuntana på Mallorca et godt forslag. Det er så perfekt her at området er erklært å være et World Heritage Site av UNESCO i kategorien ​​kulturlandskaper.

Det er beliggende i den nordvestlige delen av Mallorca med et samlet areal på 90 kvadratkilometer, som omfatter 18 kommuner som blant annet Pollença og Escorc.

Foto vennligst utlånt av Jesus L.

+ Ferieboliger i Mallorca

7. Aínsa - Huesca

Ainsa

Aragón har mange utrolige vakre ruter som kan benyttes hele året, men været arter seg oftest best om sommeren til å nyte disse områdene. På flukt fra maurerne bosatte visigotere seg i disse nordlige områdene og dannet blant annet kongeriket Sobrarbe. Den gamle hovedstaden Aínsa ligger i dag i dette skjønne området i 580 meters høyde over havoverflaten og bør bestemt besøkes. 

I nærheten av Aínsa ligger et av ​​de eldste klostrene i Spania: klostret San Victorian, som ble bygget omkring det sjette århundre av helgenen ved samme navn som det er oppkalt etter. Aínsa er en autentisk middelalderby og er av det spanske kulturministeriet deklarert som et verneverdig område med monumenter av historisk og kunstnerisk verdi.

Foto vennligst utlånt av Juan Luis Olaeta.

+ Ferieboliger i Huesca

8. Hondarribia - Guipúzcoa

Hondarrabia

Mange kunstnere er blitt forført av den middelalderlige skjønnhet Hondarrabia, som ligger ved munningen av ​​Bidasoa-elven på den baskiske kyst enkun 25 kilometer fra San Sebastián.

Gå ikke glipp den eldste delen av byen, de gamle murene og fisker-kvarteret. Sørg også for å klatre opp til det lille kapellet Santuario de la Virgen Guadalupe og til et vakkert fyr, som er noen av områdets mange andre severdigheter. Det atlantiske klimaet nytes best om sommeren, og de vakre strendene får deg lett til å planlegge den neste turen til området, allerede før du reiser herfra. 

Foto vennligst utlånt Chememoro.

9. Peñiscola - Castellón

Peñiscola

Peñiscola er kjent for mange ting, blant annet det vidunderlige slottet, det kunstneriske historiske monumentet, hvorfra man har utsikt over byen. Peñiscola er et magisk sted med spektakulær arkitektur. Det ligger litt nord for provinsen Castellón, og den gamle bydelen ligger på en klippe 64 meter over havets overflate. Hele to lufthavner, Valencia og Reus, ligger i nærheten og gjør det lett og komme hit. Den flotte naturparken Sierra de Irta ligger også tett på.

Den nordlige strand ved Papa Luna slottet er både den største og mest kjente stranden i området med 5 kilometer fin sand og klart vann. Alt i alt, et ideelt feriemål for hele familien.

Foto vennligst utlånt av Victor Gutierrez Navarro.

+ Ferieboliger i Peñiscola

10. Ribadesella - Asturias

Ribadesellas

Den gamle bydelen i Ribadesella ble grunnlagt av kong Alfonso X i det 18. århundre og er erklært å være et sted av kulturell interesse. I Ribadesella står middelalderlige bygninger i sterk kontrast til byens moderne arkitektur. Byen er oppdelt i to med en bro som fører over til byens fiskerihavn.

Ribadesella har en bred vifte av interessante steder og besøke som for eksempel kirkene Santa María de Junco og San Esteban de Leces,samt renessansekapellet Nuestra Señora de Guía i den gamle delen av byen. Andre steder du bør besøke her er rådhuset og ​​Tito Bustillo-hulen, hvor man finner noen av de mest beundringsverdige forhistoriske malerier i Europa.

Foto vennligst utlånt av Luis Relgada.

11. Cudillero - Asturias

Cudillero, Asturias

Denne atypiske fiskerlandsbyen iAsturia er bygget på tre bakker. høye, tynne og fargerike hus står langs de bratte smale gatene og kikker ut over et vakkert landskap. Utsikten fra disse husene bør bestemt ses, så besøk utsiktspostene ved La Garita eller El Mirador del Pico, og se om du kan spotte fyrtårnet. Du bør heller ikke gå glipp av det uforglemmelige stedet Plaza de la Marina, som er landsbyens torg i sentrum av byen. 

Byens tradisjonelle retter er basert på alt fra havet. De beste rettene med lysing og blekksprut kan finnes her, og de er av den beste kvalitet. Du bør ikke forlate byen uten og prøve den lokale "Curadillo" eller "Casadielles".

12. Hayedo de Montejo de la Sierra - Nord for Madrid

Hayedo de Montejo de la Sierra

Hayedo de Montejo de la Sierra er et naturområde som det krever litt forberedelse å få adgang til, men det er bestemt anstrengelsene verd. For å besøke en av de tre hovedstiene må du først ha en tillatelse fra et miljøsenter, og turen rundt i området vil være ledet av en guide. Dette gjøres for å sikre dette skrøpelige miljet, som ikke finnes andre steder i nærheten.

Diversiteten i trær og øvrige planter er stor, og det er virkelig en opplevelse å bevege seg rundt i denne skjønnheten. den vakreste tiden for et besøk her er om høsten.

Bildet er vennligst utlånt av Alejandro Rubio Cárdaba.

+ Ferieboliger i Madrid

13. Tossa de Mar - Girona

Tossa de Mar slott

Den gamle fiskerbyen Tossa del Mar er beliggende på Girona kyst, halvveis mellom Barcelona og den franske grense. De nærmeste lufthavnene er Barcelona og Girona og med et typisk middelhavsklima og en gjennomsnittlig temperatur på 30 grader Celsius i løpet av sommeren er Tossa del Mar et yndet mål for turister. 

Den mest berømte og populære stranden er kjent som Grande (Stor), og en av ​​byens skatter er middelalderslottet La Vila Vella. De smale gatene med panoramautsikt er beskyttet av de originale murene fra middelalderen, hvilket er med til å gjøre dette til et meget spesielt sted.

14. Cadaqués - Costa Brava

Cadaqués

På Costa Brava finner du den lille stille fiskerbyen Cadaqués. Dens navn er en avledning av ordene Cap d'Aqués, eller “Sten-neset” på norsk. 

Denne typiske fiskerbyen er sjarmerende og kan skryte av å ha været hjemsted for Salvador Dalí. For å komme til byen er du nødt til å kjøre gjennom et område med snodde veier, hvilket  til tider kan være litt av en utfordring, men det er samtidig en vakker vei, så nyt turen. I nærheten av byen ligger Cabo de Creus Naturpark. 

Bildet vennligst utlånt av Miguel Angel.

15. Las Médulas - León

Las Medulas

Nordvest for Aquilanos-fjellene og i nærheten av León ligger Las Médulas, som utgjorde Romerrikets viktigste gullgruver. Romerne brøt ganger ned gjennom fjellene, hvoretter de helte store mengder vann inn for å skylle gullet ut av fjellene.

Det er det så blitt et vakkert og særpreget naturområde ut av, som i 1997 ble erklært å være et World Heritage Site av UNESCO. 

Foto vennligst utlånt av Oscar Martin.

16. Bahía de la Concha - San Sebastián

La Concha

San Sebastián er kongebyen i Baskerlandet. Den ligger ved Bahía de la Concha (muslingeskallbukten) og ble tatt opp på Condé Nast Traveller Golden List 2013 som den beste turistmessige destinasjonen i landet. San Sebastiáns er også kjent for å ha noe av den beste maten i verden.

Utsikten fra fjellene Urgull og Igueldo er utrolig vakker og bør bestemt ikke gås glipp av. Du bør også besøke den gamle bydelen hvor de gamle og travle gatene fristende inviterer til at smake på det lokale kjøkkenets lekre retter og de velkjente pintxos.

San Sebastián er rik på historie og har en stor arkitektonisk mangfoldighet, og er dermed også kjent for sine strender, som La Concha, som er en av ​​de mest spektakulære.

Foto vennligst utlånt av Juan Pablo de Miguel. 

17. Strendene i Cádiz

Beaches of Cádiz

Våre siste destinasjoner er noen av de vakreste strendene i det sydlige Spania, nemlig strendene i Cádiz-provinsen. Gå en tur på bare føtter i den deilige sanden og utforsk så mange av de paradis-lignende strendene som mulig. De ligger som perler på en snor over det meste av kysten. Disse endeløse strekninger med fin sand og klart vann er omgitt av en betagende skjønnhet som er ren balsam for sjelen. 

Cádiz-provinsen har også andre skatter. Fra de romerske ruiner i Bolonia, til tårnet Puerco en Sancti Petri, til borgerkrigens etterlatte bunkerser i Zahara de los Atunes. Cádiz er i sannhet en helt spesiell og unik destinasjon.

Foto vennligst utlånt av Juan Antonio Ocaña.

Kart