Fem åpenbare tips om ting vi ofte glemmer når vi planlegger ferien

Iblant må man vente ganske så lenge før det blir tid til ferie, og derfor er det svært viktig at forventningene innfris når det endelig er tid til å komme seg av sted. Her har vi samlet fem enkle tips som forhåpentligvis vil hjelpe deg med å få nettopp den ferien du ønsker deg, og kanskje litt mer ...

1 - Gjør det så enkelt og behagelig som mulig.

Ikke ta med deg for mye bagasje. Alt for ofte pakker man med seg mye mer enn hva man egentlig har bruk for. Pakk alt badetøy i en veske, og alle elektriske apparater i en annen. Husk for all del også gode sko til de lange vandreturene, og glem heller ikke solkremen.

2 - Forutse, og forbered deg på det faktum, at ikke alt alltid går som planlagt

Iblant blir det regn, andre ganger får man urolig mage, og er man veldig uheldig kan man få problemer med flyet. Men glem aldri at ettersom hele formålet med reisen er å slappe av, så ta med deg en god bok, lad din tablett eller mobiltelefon med din favorittfilm eller noe godt musikk, så er du forberedt på å kunne slappe av, selv om ikke tingene går helt som planlagt.

Regnvær i Spania 

3 - Tenk lokalt og finn noen gratis tilstelninger

Ikke alt behøver å koste skjorta, og som oftest behøver man heller ikke reise spesielt langt for å finne de gode opplevelsene. Forsøk å ta en snakk med de lokale innbyggerne for å høre om det finnes noen interessante utstillinger man kan se, eller om det er noen kulturelle eller historiske steder man kan komme inn på, kanskje til og med gratis.

Å sitte i en buss over lengre tid medfører ofte at man mister både lysten og gleden til det man har tenkt seg, så prøv å se de forskjellige stedenes severdigheter så nært som mulig, for på den måten å få mest ut av tiden i ferien.

4 - Lag en liste og prioriter.

Iblant bør man bare gjøre saker og ting som det kommer, men likevel så bør man ha en slags plan B i tilfelle det ikke skjer så mye. En liten "todo-liste" kan være nyttig for de tilfeller hvor man kanskje behøver litt ekstra inspirasjon, eller hvis man skulle være så heldig at man får litt tid til overs. Les om, og gjør gjerne noen undersøkelser på forhånd om det stedet du skal reise til, så får du også mer ut av oppholdet.

Turisme i Madrid

5- Benytt deg av sosiale medier, både for å finne nye venner og lokale eksperter.

Facebook og Google Plus er bare toppen av isfjellet når det kommer til å koble sammen mennesker rundt omkring i verden med hverandre. Under overflaten finnes et vell av potensielle møteplasser hvor mennesker kan møtes på nettet. Med hjelp av disse sidene tilpasset mennesker på reisefot, kan man komme i direkte kontakt med lokalbefolkningen og få en helt annen opplevelse enn hva man kanskje gjør gjennom de organiserte turene. Et annet tips er å leie en feriebolig i stedet for å bo på hotell, da man også her kommer tett på innbyggerne på en helt annen måte.

Har du noen tips eller råd vi burde ha med her, så nøl ikke med å sende oss en beskjed. God ferie :)

 

Feriebolig-Spania - Facebook