Fem sportsaktiviteter å sjekke ut i ferien i Spania

Sport er kanskje enhver spanjols favoritt-tidsfordriv. Enten de spiller selv, eller bare ser på. Her er noen sportaktiviteter du bør prøve å få tid til, når du er i Spania på ferie.

Futbol

Fotball, Santiago Bernabeu, Madrid

Argentinerne pleier å si at fotballen er kanskje født i England, men den er oppvokst i Argentina. Som både europa- og verdensmestre, har kanskje det spanske laget et par ord å si om den saken også. De er allerede favoritter til å vinne World Cup 2014, som skal spilles i Brasil.

Nå er det vel kanskje litt usannsynlig at ferieoppholdet tilfeldigvis skulle falle sammen med en av La Rojas alt for sjeldne hjemmekamper, men alternativet er ikke dårlig det heller, da Primera Liga har noen av verdens beste spillere, som for eksempel Real Madrids Cristiano Ronaldo og Barcelonas Leo Messi.

Baloncesto

Basketball  

Når det kommer til internasjonalt nivå, ligger Spania bare under USA, når det kommer til sporten som på folkemunne bare kalles kurvball. Faktisk vant Spania sølv under sommer-OL i London i 2012, hvor de tapte 107-100, mot nettopp USA. Når det gjelder innenlandske konkurranser, spiller Spanias ABC-Liga bare annenfiolin i forhold til det nordamerikanske NBA.

Både Real Madrid og Barcelonas lag, som vanligvis dominerer ACB-Ligaen, akkurat som de gjør i fotballens Primera Liga. Hvilket gjør at det er med basket som med fotball, det kan være vanskelig å skaffe billetter til de største kampene. Men søker man litt rundt på forhånd, er det ikke umulig, og man kan være heldig å få med seg en spennende kamp under ferieoppholdet.

Balonmano

Håndball

Å bruke hendene er en straffar handling i fotball, og det refereres ofte til som det forkortede "mano". Hvilket også er en populær sport i seg selv. De beste spanske lagene konkurrere i Liga Asobal. Klubber kan også kvalifisere til å spille i EHF Champions League.

I tillegg er det en nasjonal cupkonkurranse hvert år, kalt Copa del Rey. Må ikke forveksles med den mer kjente fotballcupen. Vinnerne av Liga ASOBAL, spiller mot vinnerne av Copa del Rey i Supercopa Asobal (Super Cup).

Formula 1

Formel 1

Det spanske Grand Prix er et av de mest prestisjefylte arrangementene på F1 kalenderen. Pr. 2013, vil det veksle hvert år mellom Barcelonas Circuit de Catalunya og Valencias Street Circuit i Valencia. 2013 var også det året hvor løpet feiret sitt hundreårsjubileum.

Ciclismo

Sykling

Spanjolene elsker å sykle, bokstavelig talt, og sykling er en av de mest populære idrettene i Spania, med klubber over hele landet. La Vuelta Ciclista a España er Spanias svar på Tour de France, og arrangeres hvert år i september. Det er en 3-ukers tur med over 20 etapper, og 3100 kilometer med knallhard asfalt som sykkelrytterne skal forsere.