Feria Internacional de los Pueblos i Fuengirola 2014

I år 2014 avholdes Feria Internacional de los Pueblos onsdag fra den 30. april klokken 13:00 til søndag den 4. mai klokken 04:00

Alle fem dagene er feriaplassen åpen mellom klokken 13:00 og 04:00.

Verden rundt på fem dager

Du kan faktisk nå hele verden rundt på fem dager, når festivalplassen i Fuengirola prydes med casetas (små canvas-telt) og for anledningen særlig innrettede lokaler. Her samles familie og venner til sosialt samvær og en feiring av både mangfoldigheten og den enkelte nasjonalitets særegne trekk. Feriaen er en av de mest populære begivenhetene i Fuengirola, og det anslås at mer enn en million mennesker besøker feriaplassen i løpet av de fem dagene festen varer.

Det er gratis å delta og overvære de mange oppvisningene med folkedans og lignende, og det er kun mat og drikke samt forlystelsene i det oppstilte tivoliet som koster penger.

Feria Internacional de los Pueblos Fuengirola

Historien om Feria Internacional de los Pueblos

Fuengirolas internasjonale byfest, Feria Internacional de los Pueblos, ble første gang arrangert i 1994 med kun åtte deltakende land. I årenes løp har den internasjonale festivalen vokst til å bli en av de største festivalene på Costa del Sol, og nå kan man oppleve tradisjoner og skikker fra over 30 land.

Litt ekstra stas er det i 2014 da det er Feria Internacional de los Pueblos 20 års jubileum. Med en blanding av musikk, mad og dans fra alle verdens hjørner, byr feriaen på et bredt utvalg av underholdning med farverike oppvisninger og gastronomiske eventyr.

Hva kan du gjøre i Fuengirola?

I anledning av feriaens 20-års-jubileum oppføres et helt spesielt show 1. mai hvor langt de fleste har fri fra arbeide, og tradisjonen tro arrangeres det en enorm parade lørdag den 3. mai.

Når sulten melder seg er det mange som finner veien til det argentinske caseta, hvor det diskes opp med grillpølser og kjøtt av aller beste sort. Er man til dans er spesielt standene til Cuba og India attraktive, og rundt midnatt er det mange som søker mot Hawaii for å overvære en unik oppvisning som inkluderer ild.

Et godt råd er å betrakte selve festivalplassen som en eneste stor buffet, mer eller mindre bokstavelig talt, og man bør gå fra den ene plassen til den andre for å smake litt på de forskjellige rettene hist og her. Vær imidlertid litt beskjeden til å begynne med så ikke du blir for hurtig mett, men ta små smaksprøver og vend så heller tilbake til de casetas som gjorde mest inntrykk på deg.

Feria Internacional 2013Program

Feriaplassen og de mange bodene er åpne hver dag fra klokken 13.00 til klokken 04.00

Onsdag den 30. april  - 13.00: Den offisielle åpningen av Feria Internacional de los Pueblos 2014.

Torsdag den 1. mai - 13.00: Feiring av 20-års-jubileet med et overdådig show.

Lørdag den 3. mai - 13.00: Tradisjonell parade gjennom feriaplassen fra inngangen til Palacio de la Paz (Fredspalasset).

Gå heller ikke glipp av de daglige oppvisningene som fremføres av forskjellige dansegrupper på scenen i den ene ende av feriaplassen.

Her kan du oppleve alt fra samba til folkedans.

 

Feria i Fuengirola med barn

Det er rikelig med aktiviteter for både barn og voksne, og det store tivoliet har et hav av forlystelser man kan prøve. Blant annet karuseller, pariserhjul og radiobiler, for å nevne noen. Et godt råd er imidlertid at dersom man reiser med barn bør man forsøke å legge besøket til litt tidlig på dagen, gjerne formiddagen, da det som regel utpå kvelden kommer flere gjester og køene dermed også noe lenger.

Feria Internacional de Muestras

Samtidig med Feria de los Pueblos arrangeres det Feria de Muestras. I et enormt telt ved inngangen til feriaplassen settes det opp 75 boder med all verdens produkter på. Alt fra lokale råvarer og kunsthåndverk til sportsutstyr og mote. Teltet har åpent alle dager fra den 30. april til den 4. mai mellom klokken 11.00 og 24.00 Gratis adgang.

Mere informasjon

Se det offisielle program for XX Feria Internacional de los Pueblos.

Last ned PDF med det offisielle program med kart og informasjon om Feriaen.

For mere informasjon og nyheter om Spania, besøk vår Facebook eller Google+.