Her kan du se flotte påskeopptog: 5 spanske storbyer

La Semana Santa betyr "den hellige uke", og er en av de mest høytidelige festlighetene man kan oppleve i Spania. Se vår guide til hvor man kan oppleve de flotte opptogene.

Valladolid

Semana Santa Valladolid

Ved første øyekast, minner de hvite kuttekledde paradedeltakerne mest av alt om deltakere i et Ku Klux Klan arrangement, men selv om de spisse hattene, og ansiktsdekkende draktene kan virke litt uhyggelige, er det kun et fredelig religiøst opptog.

I Valladolid er påskeopptoget et av de mest dekorerte i hele Spania. Det starter på langfredag og slutter påskesøndag. I 2013 faller påsken den 22.-31. mars. Man må huske å få med seg dueslippet, da det er selve innvielsen av La Semana Santa.

Málaga

Malaga - Semana Santa

Påsken har vært en av ​​de viktigste festlighetene i Málaga de siste 500 år. Hvert år på denne tiden spres det spennende dufter av ​​både røkelse og blomster i byens gater. De kommer fra lokalsamfunnets klubber av cofradias, som konkurrerer mot hverandre om å lage de mest imponerende tronene.

Mens det andalusiske broderskapet sysler med deres troner i konsentrert stillhet, synger guttene fra den spanske fremmedlegionen salmer mens de marsjerer omkring i gatene. Det kan være en god ide å komme tidlig langfredag, da opptogene tiltrekker seg over en million tilskuere.

Guadalajara

Guadalajara - Semana Santa

Guadalajara er en by og kommune i Castilla-La Mancha, som ligger midt i Spania. Guadalajara har noen av landets mest tradisjonelle påskehøytideligheter, som er erklært for en lokal begivenhet av særlig turistmessig interesse.

Zamora

Botferdighetsvandringen i Zamora 

Zamora er hovedstaden i Castilla y León, som er en av de mest religiøse provinsene i Spania. Her finner man noen av de mest hengivne troende, og området har det største antall romanske kirker i hele Europa. De botferdige hettekledde mennene går i høytidelig prosesjon gjennom Zamoras gater, til glede for byens 60.000 innbyggere. De passerer også flere mindre landsbyer underveis, som for eksempel Bercianos, med knapt 200 innbyggere.

Córdoba

Sevilla - Semana Santa

Broderskapene er legfolk, som utvfører offentlig bot for drapet på Jesus Kristus. Mange av disse broderskapene deres eget kapell, som de selv er ansvarlige for å vedlikeholde.

Det er noe magisk over de nattlige opptogene i Córdoba, hvor de botferdige brødrene med sine sylspisse hetter, går i prosesjon med høytidelige miner mens de bærer på tente stearinlys, flere av dem også barføtte, som de har gjort siden det 12. århundre.