Opplev Spanias sju naturlige underverker

Ingenting er som å utforske naturen rundt seg, og i Spania er naturen virkelig på sitt beste. Pakk ned turstøvlene og forbered deg på en fantastisk tur i det spanske landskapet.

Livet på Mars – Parque Nacional de Timanfaya

 

Timanfaya - Lanzarote 

Sett kursen mot området sydvest for Lanzarote hvor du kan oppleve hvordan det ser ut på fjerne planeter uten å måtte forlate jorden. Timanfaya Nasjonalpark strekker seg ut over et stort område mellom Tinajo og Yaiza. Navngitt etter den eneste aktive vulkanen i området, og alle parkens 51,07 kvadratkilometer er dekket av vulkansk jord og aske.

Den magiske gryte – Parque Nacional de la Caldera de Taburiente

Caldera de Taburiente 

Kanariøyene byr også på en annen av Spanias syv naturlige underverker i form av Caldera de Taburiente National Park. Beliggende i Tenerife provinsen, er det relativt enkelt å komme hit på en dagstur til La Palma aka Isla Bonita (den vakre øye). Gryten er over 2 millioner år gammel og har en diameter på rundt 10 kilometer.

Naturen kaller – El Torcal de Antequera

El Torcal

Andalucia er hjemsted til et naturreservat bestående av kalksteinformasjoner som ligner på kameler, mugger, og sphinxes for å nevne noe. For å besøke denne morsomme og annerledes del av naturen skal man kjøre sørover på A45 fra Antequera.

Málaga provinsen er definitivt mer enn bare Costa del Sol.

På toppen av Spania – Parque Nacional de Teide

Tenerife - Teide 

Med sine 3.718 meter ruver Teide godt i terrenget på Tenerife, og fjellet er godt synlig også fra flere av de andre kanariøyene. Inkludert naboøyene Gran Canaria og La Gomera. Nasjonalparken som omgir Spanias høyeste fjell er velegnet for fotturer.

Elvesyn – Parque Nacional de Arribes del Duero

Arribes del Duero Natural Park

Det renner en elv gjennom Castile og León. Elven det snakkes om er Duero, en naturlig grense mellom Spania og Portugal. Er man fugleinteressert bør man pakke ned kikkerten og ta en tur, for her er det mange sjeldne fugler å se. Blant annet den sorte storken.

Snehvite tinder – Sierra Nevada

Sierra Nevada sett fra Guadix 

Europas definitivt sydligste skiferiested ligger på Sierra Nevada. Sierra Nevada oversettes best til "snedekte tinder" og er faktisk en fjellkjede som krysser gjennom Almería og Granada. Det høyeste fjellet, Mulhacén, er med sine 3.478 meter over havet, det høyeste punkt på det spanske fastland.

Spanias tinder – Picos de Europa

Picos de Europa  

Et annet sted det bokstavelig talt er mulig å bli høy på, er på de såkalte Peaks of Europe, eller Europas Tinder. Denne fjellkjeden strekker seg over Asturias, Cantabria, og Castilla y León. Den ryktes å ha fått sitt navn fra, at dette er de første fjellene som er synlige for skip som kommer seilende fra Amerika.