Skal du på ferie til Spania? Her er 3 apper som gjør det lettere for deg

Når du er på ferie i Spania, kan det hele gjøres enda enklere med mobilen din og de riktige appene. I denne artikkelen guider vi deg til 3 apper som gjør det lettere for deg når du er i Spania.

Gran Vía, Madrid

Spania er nordmennenes favoritt

Spania er en av nordmennenes absolutte favorittmål når man skal på ferie.  Blant de mest populære stedene finner vi: Costa Del Sol, Malaga og Andalucia – selvfølgelig i tillegg til øyer som Mallorca og byen Barcelona. Selv om de fleste nordmennene tar turen til Spania i feriene, er det flere og flere som reiser dit utenfor høysesongene – også om vinteren. Spania er med andre ord en helårsfavoritt for oss nordmenn, og derfor har vi her laget en liten guide til hvordan du kan få reiseopplevelsen til å bli enda bedre. Med mobilen lett tilgjengelig, selvfølgelig.  

Det er mange som er bekymret for høye mobilregninger på grunn av roaming mens man er på ferie. I Spania er WiFi virkelig utbredt, spesielt hvis du velger å bo på hotell, i en ferieleilighet eller et annet feriehus. Mange caféer er dessuten også utstyrt med gode WiFi-forbindelser, slik at det burde være gode sjanser for å unngå bruk av for mye mobildata mens du er i Spania. Det betyr at du som regel alltid kan bruke telefonen til det du pleier, selv om du er i utlandet. Dermed kan du bare slappe av, lese nyheter, spille på odds eller mega joker, Facetime med familien og alt annet du vanligvis bruker mobiltelefonen til.

Det viktigste først: været!

Hovedårsaken til at vi reiser til Spania er som oftest godværet. Det må vi bare innrømme, og derfor er vi også nysgjerrige på hvordan været faktisk vil være i tiden vi er der. Det er mange gode værapper, men vi har funnet den beste for Spania.

Tiempo.com er en flott spansk værtjeneste, og de har en app for både Android og iPhone.

Språket – en español

Når du skal til Spania, så er det alltid fint å kunne litt av språket. Selv om de ofte snakker godt engelsk i turistområdene, føles det godt å kunne bestille på restauranten eller ta en prat med drosjesjåføren.

Når det gjelder å lære språk på mobil, er det appen Duolingo (tilgjengelig for iPhone, Android og Windows Phone) alle snakker om. Den har vist seg å være veldig bra for de som ønsker å lære nye språk raskt, også spansk.

Hvor mye koster det?

 

Den siste appen vi vil anbefale her, hjelper deg å se hvor stor regningen er når du er ute og spiser, eller når den ivrige selgeren prøver å overtale deg til å kjøpe en lekker skinnveske. Currency-appen (for iPhone og Android) er enkel og veldig brukervennlig, og man kan raskt få svar på hvor mange norske kroner et beløp i euro tilsvarer.