Spania sommeren 2020: Dette koster ferien

Introduksjon

Som feriemål blir Spania stadig mer populært. Ifølge Det spanske instituttet for statistikk (INE), kunne Spania i 2019 ønske 83,7 millioner turister velkommen. Det er en økning på 1,08% fra året før. Dette betyr også at for sjuende år på rad økte tallet på turister i Spania.

– Dette er ingen overraskelse, sier administrerende direktør i Spania-Holiday, Jannich F. Petersen: – For dem som vil feriere med egen husholdning, har Spania alt; gode priser, flott vær, enormt utvalg av turistattraksjoner, gunstige flytider og høy sikkerhet.

 

Utfra dette bestemte vi oss for å gi turister nyttig informasjon og oversikt over utgifter for å kunne planlegge sommerens Spania-ferie. Denne oversikten presenterer og sammenligner priser for sommeren 2020 på 17 av de beste destinasjonene i Spania, vurdert i forhold til fem viktige ferieutgifter (leie av bolig, transport, aktiviteter, å spise ute og kjøpe mat).

Nøkkeltall

Nedenfor viser vi de viktigste funnene i vår undersøkelse. Dette vil gi reisende en god oversikt over hvor mye en ferie i Spania koster sommeren 2020. 

 

Prisnivået i Spania sommeren 2020 i euro

 • Ibiza er det dyreste stedet i Spania å reise i sommer av de 17 undersøkte destinasjonene. Gjennomsnittsprisen for overnatting på "Den hvite øya" er € 4.021 for fire personer for en uke. Videre varierer leieprisene på Ibiza med bare 14% mellom de billigste og dyreste sommerukene. Det betyr å reise til Ibiza utenfor toppsesongen ikke gir store besparelser.

 • Ifølge våre tall er også Ibiza dyrest når det gjelder leiebiler (+ 51% dyrere sammenlignet med gjennomsnittet av alle destinasjoner), aktiviteter (+ 75% over gjennomsnittet), daglig shopping (+ 42%). Samtidig er Ibiza det fjerde dyreste stedet å spise ute (etter Mallorca, Costa Tropical og Costa del Azahar).

 • I motsatt ende av skalaen finner vi Kanariøyene Lanzarote og Tenerife. Selv om de ikke har laveste priser i alle kategorier, ligger kostnadene på disse to øyene under gjennomsnittet for alle 17 destinasjoner. Særlig gjelder det for boligleie, transport og spisesteder.

 • Costa Blanca, Costa Cálida og Costa de Almería gir også god valuta for pengene. Prisene på leie av feriebolig på Costa Cálida og Costa de Almería er spesielt attraktive, mens Costa Blanca tilbyr svært rimelige priser på bilutleie, aktiviteter og spisesteder (og ligger fremdeles godt under gjennomsnittet når det gjelder ferieboligleie).

 • Costa de Almería skiller seg ut som den billigste destinasjonen for leie av ferieboliger sommeren 2020. Denne skjulte perlen langs den spanske Middelhavskysten blir ofte oversett til fordel for Costa del Sol og Costa Blanca, men tilbyr gjennomsnittlige boligleie til priser så lave som € 472. 

 

Sommeren gjennom tilbyr Costa de Almería de laveste prisene for utleie blant alle destinasjoner som er undersøkt. En ukes opphold i midten av august koster bare € 531 for fire voksne, noe som betyr en besparelse på € 1.928, eller 72% sammenlignet med gjennomsnittsprisen for samme periode på en av de tre dyreste destinasjonene. Videre representerer dette en besparelse på € 323 (38%) sammenlignet med 2019.

Leie av feriebolig

Her skal vi informere om de dyreste og billigste spanske destinasjonene å leie feriebolig, samt de beste leieperiodene med tanke på pris sommeren 2020. Prisene nedenfor er basert på én ukes opphold for fire gjester.

Ukentlige leiepriser i euro

Nøkkeltall

 • For alle destinasjoner sett under ett, er gjennomsnittsprisen for leie av feriebolig i Spania i sommer € 976. 

 • For høysesongen (fra andre uke i juli til slutten av august) er gjennomsnittsprisen for alle destinasjoner € 1.074, mens for tilstøtende uker er prisen € 888. 

 • Å reise til Spania utenfor toppsesongen gir dermed en gjennomsnittlig besparelse på 17% sammenlignet med høysesongen.

Billigst og dyrest

 • De dyreste destinasjonene for boligleie i sommer er Ibiza, Mallorca og Costa Verde i Nord-Spania. Selv om det er store forskjeller mellom de tre – den gjennomsnittlige kostnaden for en ukes opphold på Ibiza er € 4.021, på Mallorca € 1.632 og på Costa Verde € 1.189. Prisene er henholdsvis 312%, 67% og 22% høyere enn gjennomsnittet blant alle undersøkte destinasjoner.

 • De billigste destinasjonene for boligleie er Costa de Almería, Costa Cálida og Tenerife. Gjennomsnittsprisene for en feriebolig om sommeren er henholdsvis 51%, 48% og 45% rimeligere enn gjennomsnittet. På Costa de Almería er gjennomsnittsprisen € 472, mens den på Costa Calida er € 508 og på Tenerife € 533.

   

Topp- og mellomsesong

 • Tenerife har minst variasjon i leiepriser mellom de rimeligst og de dyreste ukene om sommeren, med bare 7% forskjell.     

 • Om du reiser til Costa Dorada i Catalonia kan du derimot oppleve en enorm forskjell i leieprisene. Sommerens dyreste uke på Costa Dorada koster 136% mer enn den billigste, € 1.107 mot € 468.

 • De som ønsker å reise til Costa Brava, Fuerteventura og Costa de la Luz, bør også ta hensyn til når de vil feriere. Prisene for utleie den dyreste uken om sommeren ligger henholdsvis 86%, 81% og 62% høyere enn den billigste uken.

 • Hvis vi bare ser på høysesongen (omtrent fra andre uke i juli til fjerde uke i august), er gjennomsnittsprisen for leie på alle undersøkte destinasjoner € 1.074. De rimeligste prisene finner du på Costa de Almería € 520, Tenerife € 537 og Costa Cálida € 553. De dyreste stedene i samme periode er Ibiza med € 4.176, Mallorca med € 1.840 og Costa Verde med 1.260 €.    

 • I sesongen mellom topp- og lavsesong, finner du de beste prisene på Costa de Almería, Costa Cálida og Tenerife, med gjennomsnittspriser på henholdsvis € 430, € 469 og € 528. I denne perioden er de dyreste destinasjonene igjen Ibiza, Mallorca og Costa Verde, med gjennomspriser på henholdsvis € 3.883, € 1.446 og € 1.126.

Utgifter på sommerferien

En ferie har selvfølgelig flere utgifter enn bare prisen for å leie feriebolig. Nedenfor viser vi de dyreste og billigste destinasjonene av de 17 vi har sett nærmere på når det gjelder transport, aktiviteter, å spise ute og handle i matbutikk.

Forbruk under sommerferien 2020 i euro

Transport

 • Reiser med buss eller taxi fra de viktigste internasjonale flyplassene til de mest populære byene og feriestedene på Costa Tropical, Costa de Almería og Costa Dorada er de dyreste blant de 17 destinasjonene i vår undersøkelse. Du finner de laveste prisene på Lanzarote, Gran Canaria og Costa Brava.

 • Når det gjelder bilutleie, tilbyr Lanzarote den beste prisen for en vanlig bil med full tank i én uke for bare € 70, etterfulgt av Costa Brava med € 106 og Costa Blanca med € 128. Den dyreste destinasjonen for billeie er Ibiza med en ukespris på € 280, etterfulgt av Mallorca, Costa de Valencia og Costa del Azahar, alle til € 267. Gjennomsnittsprisen for alle destinasjoner er € 184.

 • Lanzarote tilbyr billigste pris for busstransport, med en gjennomsnittspris på € 2,63, etterfulgt av Ibiza med € 3,90 og Gran Canaria med € 4,05. De dyreste prisene finner du på Costa de la Luz med € 18, på Costa Dorada med € 16.2 og på Costa de Almería med € 11,3.

 • For en taxi på samme strekning finner du de beste prisene på Costa de la Luz, i gjennomsnitt € 7, på Lanzarote med € 8 og på Costa Brava med € 12. Costa de Almería med en pris på € 54 er den dyreste, etterfulgt av Costa Tropical med € 41 og Costa del Azahar med € 35. Gjennomsnittet for alle destinasjoner er € 22.

Aktiviteter   

 • Ifølge våre tall har de mest populære aktivitetene som tilbys på alle destinasjoner en gjennomsnittspris på € 43. De dyreste destinasjonene finner du på Ibiza med en gjennomsnittspris på € 75, fulgt av Costa Brava med € 67 og Fuerteventura med € 53. De billigste finnes på Gran Canaria og koster i gjennomsnitt € 24, Costa Tropical har et gjennomsnitt på € 25 og Lanzarote € 29. Prisene er basert på de best rangerte aktivitetene som er tilgjengelige i området, ifølge Tripadvisor.

Å spise ute

 • Å spise ute er relativt billig i Spania. Gjennomsnittsprisen på alle reisedestinasjoner for ett måltid på en rimelig restaurant for én person (forrett, hovedmåltid, to glass vin og én dessert) er € 38.

 • De laveste prisene finner du på Lanzarote med € 27,33, på Costa de la Luz og Tenerife, begge med priser på € 32. De stiveste prisene er på Mallorca med € 45, Costa Tropical og Costa del Azahar, begge med € 43.

Å handle mat

 • Å kjøpe vanlig hverdagsmat koster i gjennomsnitt mest på Ibiza € 37, Fuerteventura (€ 35) og Gran Canaria (€ 30). Hverdagsshopping er billigere på Costa Cálida, Costa de la Luz og Costa de Almería, alle med priser rundt € 21. Gjennomsnittlig forbruk for alle destinasjoner er € 26. Summen er basert på kjøp av 1 liter melk, kaffe, sukker, egg, kjøtt, 1 liter vann, lokal ost, et kilo tomater og en liter olivenolje.

Metode

Destinasjoner:

 

Stedene er valgt ut fra Feriebolig-Spanias egne data knyttet til bestillinger og websøk relatert til sommersesongen 2020. Undersøkelsen ble utført i desember 2019. Destinasjonene som er med i undersøkelsen er Lanzarote, Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Mallorca, Ibiza, Costa de la Luz, Costa del Sol, Costa Tropical, Costa de Almería, Costa Cálida, Costa Blanca, Costa de Valencia, Costa del Azahar, Costa Dorada, Costa Brava og Costa Verde.

 

Gjennomsnittspriser for en Spania-ferie:

 

Prisene er regnet utfra en gjennomsnittspris for en ferieleie for én uke for fire gjester, gjennomsnittlig kostnad for en aktivitet for fire personer, prisen for å spise ute i sju dager for to personer og utgiftene for enkel hverdagshandling til sju dager på hver av de valgte destinasjonene.

 

Leiepriser:

 

Gjennomsnittlig leiepris ble samlet inn ved å analysere prisene på 20 ferieboliger på hver destinasjon som var tilgjengelige på Feriebolig-Spania.no i desember 2019.

 

Prisene er basert på én ukes opphold for fire gjester som kom og reiste på en mandag. Undersøkelsen sammenligner ukentlige priser, fra 1. juni til 28. september.

 

Utgifter på sommerferien:

 

Informasjon om transport, aktiviteter, restauranter og hverdagsshopping på de beste destinasjonene i Spania ble samlet inn i desember 2019.

 • Billettprisene på bussene er basert på gjennomsnittspris for en enkelt voksenbillett, fra nærmeste internasjonale flyplass til fem av de mest populære byene eller badestedene i det tilsvarende området.

 • Drosjepriser er basert på maksimalt fire passasjerer, brakt til samme destinasjon som med buss, inkludert tilleggsgebyr for henting på flyplassen.

 • Leieprisene er basert på ukesleie i juli 2020 for en vanlig bil med aircondition, hentet direkte på flyplassen og med en full tank drivstoff.

 • Gjennomsnittlige utgifter ved aktiviteter er basert på gjeldende priser for én person og som var tilgjengelige i desember 2019 på de mest populære guidede turene, på badeland, i temaparker, museer, samt opplevelses-, fritids- og kulturaktiviteter tilgjengelig i nærheten, i henhold til TripAdvisor.

 • Prisen for å spise ute baserer seg på gjennomsnittsprisen for et måltid for én person på de valgte destinasjonene. Måltidene inkluderer en forrett, hovedmåltid, to glass vin og én dessert. Restauranter er valgt blant de mest populære i mellomprisklasse og på hvert reisemål, i henhold til TripAdvisor.

 • Shopping-undersøkelsen benytter priser på dagligvarer som er kjøpt på lokale supermarkeder, inkludert 1 liter melk, kaffe, sukker, egg, kjøtt, 1 liter vann, lokal ost, et kilo tomater og en liter olivenolje.

Begreper og definisjoner

Høysesong regnes fra andre uke i juli til fjerde uke i august. De dyreste ukene er vanligvis om sommeren.

 

Mellomsesong – fra 1. juni til andre uke i juli og fra 31. august til 28. september. Dette er en tid da været fortsatt er bra, det er litt færre turister, men fortsatt er turistattraksjoner og alle fasiliteter åpne, samtidig som reise- og overnattingsprisene vanligvis er lavere.

 

 

Spain-Holiday.com: «Sommeren 2020 i Spania: Dette koster ferien» 

Copyright © 2020 Spain-Holiday.com - All rights reserved

 

Informasjonen og innholdet i denne undersøkelsen er utarbeidet av Spain-Holiday.com. Selv om informasjonen skal være pålitelig og er hentet inn fra offentlige kilder, kan ikke Spain-Holiday.com garantere for riktigheten av all informasjon.

 

Gjengivelse av denne undersøkelse til ikke-kommersielle formål som kritikk, kommentarer, nyhetsrapportering, undervisning eller forskning er tillatt når kilden blir oppgitt.

 

Spain-Holiday.com setter pris på å få kopier av alle publikasjoner, digitale eller på trykk som benytter denne undersøkelsen som kilde.

 

Bruk av denne rapporten for salg eller andre kommersielle formål uten skriftlig tillatelse fra Spain-Holiday.com, er strengt ulovlig. For forespørsler og henvendelser, kontakt Peter Jarvis, International Brand and Communications Lead; peter@spain-holiday.com.