Sommerfestivaler i Spania

År 2014 kommer til å bli en spennende sommer for alle musikkelskere, så hvis du er sugen på å kombinere en ferie i Spania med noen musikalske arrangementer, bør du så absolutt lese videre i denne guiden hvor vi inspirerer og informerer om flere dusin festivaler og noen hundre konserter som er planlagt denne sommeren. Så finn frem kredittkortet, finn dine favorittartister og bestill billetter til noen av Spanias og Europas heteste festivaler allerede nå.

Mai

 

Territorios Sevilla

Hvor: Centro Andaluz de Arte Contemporáneo - Monasterio de la Cartuja, Sevilla, Sevilla 

Mala Rodriguez

Uansett hvilken type musikk du vanligvis lytter til, så er Territorios Sevilla et sikkert valg for en god start på festivalturneen denne sommeren. I løpet av to dager i mai kommer et stort utvalg av artister for å opptre her, blant annet den spanske hip-hop stjernen Mala Rodriguez. Av andre artiser på scenen finner man Sven Vath, Anna Calvi, Manel, Ska -P, The Jon Spencer Blues Explosion, Nach og Lori Meyers.

Primavera Sound

Hvor: Parc del Forum, Barcelona

Arcade Fire

Primavera Sound er et av de beste alternativene i år når det kommer til Indie & Rock. I over 10 år har festivalen vært vert for noen av de største artistene i verden, og i år byr de på en rekke fantastiske grupper som Arcade Fire, Queens of the Stone Age, The Pixies, Nine Inch Nails, Kendrik Lamar, Neutral Milk Hotel, The National, Disclosure, Metronomy, Foals for å nevne noen. Det kommer til å være over 200 artister fra stort sett hele verden på scenen, men først og fremst fra USA, Storbritannia, Irland, Spania, Canada og Australia. Mer informasjon om Primavera Sound.

JUNI

Tres Sesenta Festival 

Hvor: La Ciudadela, Pamplona, Navarra

Tres sesenta 2013

Denne festivalen er en klar favoritt for alle de som elsker spansk rock. I løpet av de tre dagene denne festivalen varer, kan man i det sentrale Pamplona lytte til rock og ballader av Depedro eller Zoe, man kan lytte til Amarals siste låter og se Andres Calamarro, et av medlemmene i Los Rodríguez og en pioner innen det spanske rockemiljøet. I forbindelse med Tres Sesenta organiseres det dessuten en søsterfestival hvor man oppmuntrer til møter mellom de ulike musikkstilene, man deler idéer, og ikke minst enda mere rock. Mer informasjon om PortAmérica finner du her.

 

Mallorca Rocks & Ibiza Rocks

Hvor: Magaluf, Mallorca; San Antonio, Ibiza

Ibiza Rocks

Ed Sheeran, Bastille, Clean Bandit, Haim, John Newman, Lily Allen, The Kooks, Rudimental er bare noen av de artistene som kommer til å dukke opp på Mallorca og Ibiza denne sommeren. Mallorca Rocks og Ibiza Rocks er egentlig ikke en sommerfestival i tradisjonell forstand, men varer i hele 17 uker, hvor man trygt kan slappe av på stranden og så gå på konserter innimellom når man har lyst til det. Det er noen av tidenes største artister som opptrer, og det foregår på tirsdager på Mallorca og på onsdager på Ibiza. Festivalens offisielle nettsider inneholder all den informasjonen man trenger for å være med, og man kan bestille billetter, booke overnatting og ikke minst delta på en av de elleville festene ombord i en av musikkbåtene med det klingende navnet "the rocking boats". Du finner mer informasjon om Mallorca Rocks og Ibiza Rocks her.

 

Azkena Rock 

Hvor:Mendizabal, Vitoria Gasteiz, Basque Country

Azkena Rock Festival 2013

Juni kommertil å være en god måned for alle som elsker rockemusikk. Om du vil høre på Scorpions eller Blondie, bør du ikke gå glipp av Azkena Rock i Vitoria. Andre grupper som dukker opp er The Stripes, Violent Femmes, Wolfmother, Joe Bonamassa, Deap Vally, Kadavar og mange fler. Festivalen feirer i år sitt 11. jubileum, og gjennom tidene har den lokket til seg flere store artister, som for eksempel Bob Dylan, Chriss Isaac, Kiss, Smashing Pumpkins, Ozzy Osbourne, Lynyrd Skynyrd og Queens of the Stone Age. Mer informasjon om Azkena Rock.

MulaFest 2014

Hvor: IFEMA, Feria de Madrid, Madrid

MULAFest

Mulafest er ikke bare en musikkfestival. Mulafest er også fire dager fulle av gatekultur, urban kunst, tatoveringer, skateboards, dans og mye annet. Alt sammen på en kunstig øy, ikke større enn 2000 kvadratmeter stor. Her finner man en blanding av sportsinteresserte, kunstnere, musikkelskere og en mengde andre som samles for å lytte til musikk, som for øvrig spilles 24 timer i døgnet. Det er parkour, felles sportsaktiviteter, bekvemme solstoler, god mat og mange kalde drikker. Alt sammen gode grunner til at man ønsker seg til denne festivalen, og glem ikke badetøyet når du pakker.

JULI

 

 

 

Bilbao BBK Live 

Hvor: Park Kobetamendi, Bilbao

The Black Keys 2014

Bilbao BBK er en fantastisk festival når det kommer til måten det hele er organisert på, når det kommer til hvem som kommer hit, og ikke minst når det kommer til hvem som spiller her. På mange måter anser vi at dette er den beste festivalen i sommer, spesielt hvis man elsker indie og rockemusikk. Franz Ferdinand, Crystal Fighters, John Newman, The Prodigy, Foster the People, The Black Keys, The Lumineers, og Band of Horses er bare noen av grunnene til hvorfor man bør besøke denne festivalen. Legger man så til det faktum at Bilbao er et fantastisk sted, som er godt kjent for fine utrolige pintxos og gode mat, så er det ingen tvil om hvor man burde befinne seg i midten av juli.

 

101 Sun Festival 

Hvor: Estadio de Atletismo Ciudad de Málaga, Malaga, Malaga 

101 Sun Festival

Denne festivalen er en av sommerens høydepunkter for alle som elsker indierock i Andalucia. Jeg kjøpte mine billetter allerede i februar, ettersom det er det eneste arrangementet i sitt slag i nærheten av Malaga. Årets festival er den første, og det loves en minneverdig fest hvor artister som Franz Ferdinand, Amaral, Black Rebel Motorcycle Club, Crystal Fighters, Kill The Hipsters og Lori Meyers kommer for å rocke løs. Mer informasjon om 101 Sun Festival.

FIB Benicassim

Hvor: El recinto de conciertos, Benicassim, Valencja 

Fib file/ Fiberfib

Hva hvis man elsker britisk rock men ikke orker å reise til regnfulle England, men heller foretrekker det varme været i Valencia? Vel, hvis du befinner deg i nærheten i Spania bør du så absolutt ikke gå glipp av denne festivalen. Kasabian, Lily Allen, Ellie Goulding, MIA, Kodaline og Tom Odell er bare noen av de artistene som kommer hit og ut over mengder av god musikk finner man også en strand, god mat og mange hyggelige mennesker.

 

Monegros Desert Festival

Hvor: Fraga, Aragonia

Monegros Desert Festival

Spania har mange ørkener, og i en av de nordligste, nær Hueski, finner man hvert år en av de største og mest berømte festivalene i Europa øremerket techno, hip-hop og drum & bass. I år er det 20. gangen festivalen går av stabelen og arrangøren forbereder seg på å motta mer enn 40 tusen gjester som kommer for å delta i den 20 timer lange festen med blant annet artister som Skrillex, Boys Noize, Carl Cox og Steve Aoki  på scenen. Det kommer flere andre artister også, og disse offentliggjøres etterhvert som de meldes på. 

 

 

 

Starlite Marbella

Hvor: La Cantera, Marbella, Malaga 

Starlite Festival - La Cantera

Forrige års Starlite Festival ble sammenlignet med den prestisjefulle Sporting Summer Festival i Monte Carlo. Marbella, som anses å være et av de mest luksuriøse stedene i Europa, vil bevare og fremme sin status ved å tilby byens besøkende en rekke kjente artister som blant annet The Beach Boys, Pet Shop Boys, Julio Iglesias, Kool and the Gang og Gloria Gaynor i en intim og noenlunde elitistisk atmosfære. Musikken kommer til å følges av gastronomiske arrangementer, moteoppvisninger og utstillinger. Dessuten tilegner Starlite Festival en av nettene til filantrofi, ved hjelp av å holde et "Starlite Gala" den 9. august, med Antonio Banderas som vert. Starlite Gala er et av de største velgjørenhetsarrangementene i Spania. Mer informasjon om Starlite Festival i Marbella.

Heineken Jazzaldia 

Hvor: San Sebastian

L’Ochestre d’Hommes-Orchestres - Jazzaldia

Jazzaldia er en storbegivenhet for de tusenvis av jazzelskere som samles i San Sebastian hvert eneste år. I år kommer det over 25 forskjellige grupper for å spille på de 11 ulike scenene som står klare på forskjellige sentrale steder i byen og på stranden. Årets Jazzaldia, som for øvrig er den 49'ende i rekken, er en kulterklært jazzfestival som som regel blir fullstendig fullsatt. For hvem vil vel ikke til San Sebastian for å kombinere en utrolig by med god mat og god musikk på svært høyt nivå. Mer informasjon om Heineken Jazzaldia.

 

Low Festival 

Hvor: Ciudad Deportiva Guillermo Amor, Benidorm, Valencia

Low Festival i Benidorm

Strand, sol, ferie, venner, moro og musikk. Assosiasjoner som dette er det som gjør Low Festival i Benidorm til et arrangement som hvert eneste år tiltrekker seg stadig flere besøkende enn tidligere år. Her finner man enda mer indierock, og arrangørene har lagt mye vekt på å skape åpne og grønneområder hvor man kan koble av, kjøle seg av i et svømmebasseng eller rett og slett bare nyte den gode atmosfæren. Vi har hørt så mye positivt om Low, så vi anbefaler helt klart at man legger turen dit hvis man ønsker en skikkelig fest. Dessuten er Benidorm et populært sted for turister om sommeren. Her finner du mer informasjon om Low Festival.

AUGUST

Santander Music Festival

Hvor: La Campa de la Magdalena, Santander, Kantabria

La Campa de la Magdalena

Gikk du glipp av 2manydjs i juni? Ingen fare, du får en ny mulighet under Santander Music 2014 som så langt kan bekrefte artister som Love of Lesbian, Ivan Ferreiro, Sidonie, Sexy Sadie og mange flere. Her finner man artister som spiller pop-rock, electronica og visse andre alternative stiler. Dessuten er La Campa de la Magdalena en spektakulær plass for denne typen av festivaler.

 

Arenal Sound 

Hvor: Plaża el Arenal, Burriana,Valencia 

Arenal Sound 2013

Placebo, Biffy Clyro, Azealia Banks, Die Antwoord, Bastille, Love of Lesbian, Ivan Ferreiro, og mange andre artister kommerfor å opptre på stranden i Arenal i sommer. 35 varmegrader, god musikk, jenter i bikinier og en mengde glade mennesker er simpelthen uslåelig. Men skulle stemningen bli litt for het underveis, kan man alltids kjøle seg ned i havet bare noen få meter unna. En perfekt kombinasjon for den som virkelig setter pris på en real fest.

DreamBeach Villaricos

Hvor: Playa Villaricos, Cuevas de Almanzora, Almeria 

Dream Beach Villaricos

En festival med en blanding av elektronisk musikk og mye annet på stranden i Almeria. Mer enn 50 kjente navn, deriblant ingen ringere enn Snoop Dogg og Armin Van Buuren kommer, og Almeria behøver nesten ikke annonsere i det hele tatt for å fylle festivalen med gjester. Takket være sine vakre strender, sitt varme klima og alle de lekre tapasene i kombinasjon med mange glade turister og god musikk, er DreamBeach et av de beste alternativene for årets festivalturné.

Gibraltar Music Festival 

Hvor: Victoria Stadium, Gibraltar 

The Script

Den Spanske festivalturnéen denne sommeren avsluttes med Gibraltar Music Festival på Gibraltar. Victoria Stadion kommer til å ha grupper som The Script, James Arthur, John Newman, Rodger Hodgson på besøk, og vi ser frem til enda flere velkjente navn jo tettere på festivalen vi kommer. Man bør imidlertid huske å ta med seg passet sitt, da man ellers ikke får lov til å passere grensen inn til Gibraltar, da det som kjent egentlig er Britisk territorium. Her finner du mer informasjon om Gibraltar Music Festival.

 

DCode 

Hvor: Campus of the University Complutense, Madrid 

Vetusta Morla - DCode Festival 2014

Hvis du finner en billig flyreise til Madrid i september, burde du så absolutt gripe sjansen og reise dit. Ikke minst for å utforske byen og den fantastiske atmosfæren som er i universitetsområdet på et av de mest kjente universitetene i Spania. På DCode opptrer blant annet: Bombay Bicycle Club, Russian Red, Vetusta Morla, Jake Bugg, men som med så mange andre festivaler på slutten av sommeren så er det mange artister og grupper som forventes å komme men som man foreløpig ikke har fått bekreftet ennå. Mer informasjon om DCode.

Festivaler i Spania år - kart