Spanias ti beste museer

Spanias rikholdige historie belønner den kulturelle, og landets kunstgallerier inneholder malerier av noen av verdens mest berømte malere, inkludert Dali, Picasso, og Velazquez for å nevne noen. En ferie i Spania har tilbud til både både åndssnobben og den jordnære.

El Prado

Madrid - El Prado Museum

Museo Nacional del Prado er trolig Spanias mest berømte museum. Elegant beliggende i det sentrale Madrid utvendig huser museet en imponerende samling. Her finner du signerte eksemplarer av mesterverk av blant annet El Greco, Goya, og Velazquez for å nevne noen.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Barcelona - Nasjonalmuseet i Katalonia, MNAC

Dette kunstgalleriet huser en mengde kjente verker, blant annet Picassos berømte kvinne med hatt og pelskrage. Beliggende med utsikt over Barcelonas havn, har Nasjonalmuseet for katalansk kunst en strålende beliggenhet i Parc Montjuïc.

Museo Guggenheim Bilbao

Bilbao - Guggenheim Museum

Historiske Bilbao fikk i 1997 et nytt og moderne innslag i bybildet, da det Frank Gehry designede Guggenheim-museet åpnet for publikum. Det er like fascinerende innvendig som utvendig, med en stadig skiftende utstilling av det siste innen moderne kunst.

Teatre-Museu Dalí

Figueras - Dali Museum

Den kjente kunstneren Salvador Dalí lagde sitt største surrealistisk mesterverk i 1960. Dette var da han kjøpte det gamle teateret i hjembyen Figueres, Catalonia og dekorerte det med to meter høye egg utvendig. Dog er det minst like spennende innvendig, med blant annet et spennende portrett av Beethoven.

Ciutat de les Arts i les Ciències

Valencia - Ciudad de las Artes y de la Ciencias

Valencias City of Arts and Science er mer som et kompleks av museer enn kun et enkelt. For eksempel huser L'Hemisferic en IMAX-kino, Planetarium og Laserium, mens det hvalskjelett-lignende El Museu de les Ciències Príncipe Felipe inneholder flere interaktive utstillinger som engasjerer og underholder hele familien.

Museo de Artes y Costumbres Populares

Sevilla - Park Maria Luisa, Mudejar Museum

Hvis du tar shuttle-bussen fra flyplassen i Sevilla til sentrum, er dette Seville Musuem of Arts and Traditon det første museet du kommer til. Beliggende i Parque de María Luisas praktfulle Mudéjar Pavilion, inneholder det en stor samling av broderier og blonder som er vel verdt å besøke. Sammen med mange keramikk- og metallarbeider, og musikkinstrumenter.

Pirámides de Güímar

Tenerife - Guimar Pyramidene

Hvem bygde egentlig Güímar pyramidene? Og hvorfor? Finn flere av teoriene på friluftsmuseet i Tenerife Chacona distrikt som viser de seks gjenværende (det var opprinnelig ni) pyramidene.

Museo Thyssen-Bornemisza

Madrid - Thyssen Museum

Som en del av Golden Triangle of Art, sammen med galleriene Prado og Reina Sofía, har Thyssen-Bornemisza fått sitt navn fra sin grunnlegger, baron Heinrich Freiherr Thyssen-Bornemisza de Kászon et Impérfalva, som var en tysk-ungarsk entreprenør og kunstsamler. Hans en gang private samling er nå offentlig, inkludert Carpaccios praktfulle Knight.

Casa de Cólon

Christopher Columbus' hus i Las Palmas, Grand Canaria

Besøk guvernørens hus som Columbus bodde i, i løpet av hans episke reise til Amerika i 1492, hvor han stoppet på Las Palmas de Gran Canaria mens hans flåte av skip ble reparert. En modell av gallionen dominerer i første etasje, mens man ovenpå finner et Hispanic-flamsk kunstgalleri.